صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دانستنی هایی از پشت پرده کشتار بی رحمانه رژیم صهیونیستی در اردوگاه «صبرا و شتیلا» در سپتامبر۱۹۸۲ +تصاویر

۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۷:۵۶
کد خبر: ۳۴۹۲۵۵
صهیونیست‌ها سی و پنج سال پیش در چنین روزی با هجوم به دو اردوگاه فلسطینی در لبنان دست به جنایتی زدند که در خلال آن هزاران نفر از جمله صد‌ها زن و کودک کشته شدند.
به گزارش گروه فضای مجازی ،سی و پنجمین سالگرد جنایت صهیونیست‌ها در اردوگاه‌های «صبرا و شتیلا» در حالی فرا رسیده که جهان هنوز شدت و قساوت آن را از یاد نبرده است.

در تاریخ ۱۶ تا ۱۹ سپتامبر ۱۹۸۲ نظامیان صهیونیست به فرماندهی «آرییل شارون» وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی و نیرو‌های «فالانژ» لبنان دست به کشتاری وسیع در اردوگاه‌های «صبرا و شتیلا» زدند؛ این دو اردوگاه در محله‌های فقیر جنوب بیروت قرار داشت و آوارگان فلسطینی را در خود جای داده بود.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های فلسطینی، این جنایت به بهانه ترور «بشیر جمیل» رهبر وقت حزب فالانژ لبنان (معروف به کتائب) و به ادعای خونخواهی وی انجام شد؛
 
همچنین شارون ادعا کرد که سازمان آزادی‌بخش فلسطین که یک ماه پیش از این جنایت لبنان را ترک کرده بودند حدود ۳ هزار نفر از اعضایش را در این ۲ اردوگاه نگه داشته است و حال باید پاکسازی شود.

اینگونه شد که نظامیان صهیونیست با همکاری مزدوران خود در لبنان روز‌های پنج‌شنبه، جمعه و شنبه (۱۶، ۱۷ و ۸ سپتامبر) وحشیانه به اردوگاه‌های صبرا و شتیلا هجوم بردند و دست به قتل، شکنجه، تجاوز به زنان و تکه تکه کردن جسد آن‌ها پرداختند، جنایت به بیمارستان‌های عکا و غزه در نزدیکی این ۲ اردوگاه نیز کشیده شد و پرستاران و پزشکان این بیمارستان‌ها را نیز در برگرفت.

این جنایت با نظارت سه شخص اصلی یعنی آریل شارون، «رافائل ایتان» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و «ایلی حبیقه» مسئول امنیتی نیرو‌های لبنان انجام شد.

روزنامه «نیویورک تایمز» در سال ۲۰۱۲ اسناد سری جدیدی را فاش کرد که حاکی از دخالت طرف‌های آمریکایی در جنایت صبرا و شتیلا بود.

این اسناد در مقاله‌ای تحت عنوان «کشتاری که امکان جلوگیری از وقوع آن وجود داشت» به قلم «سیت انزیسکا» پژوهشگر آمریکایی دانشگاه کلمبیا منتشر شد که توانسته علاوه بر دستیابی به اسنادی مهم از رژیم صهیونیستی، گفت‌وگو‌های مقامات آمریکایی در این مدت را به صورت مستند ثبت نماید؛
 
سندی که در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۸۲ صادر شده است، رویداد‌های جلسه آریل شارون و «موریس دراپر» فرستاده رئیس جمهور آمریکا به منطقه را نقل می‌کند.

بر اساس این سند، شارون به «دراپر» اطمینان داده است که آمریکا را وارد این جنایت نخواهد کرد. شارون خطاب به دراپر گفته بود: اگر نگران آن هستی که تو هم به همراه ما وارد این جریان شوی اشکالی ندارد، آمریکا می‌تواند براحتی این موضوع یا اطلاع از آن را انکار کند و ما نیز به نوبه خودمان این امر را انکار می‌کنیم. این روزنامه خاطر نشان می‌کند که این گفت‌وگو نشان دهنده آن است که اسرائیلی‌ها از ورود هم پیمانان لبنانی‌شان به اردوگاه و آغاز قتل عام اطلاع داشتند.

یک سند دیگر از دیدار فرستاده امریکا با شارون در حضور سفیر آمریکا در سرزمین اشغالی و رافائل ایتان و «یهودا ساگی» رئیس دستگاه اطلاعات نظامی پرده بر می‌دارد که براساس آن دراپر از موضع امریکا مبنی بر درخواست خروج نیرو‌های رژیم صهیونیستی از بیروت سخن گفته بود؛ اما شارون در پاسخ وی گفته بود: تروریست‌ها هنوز در پایتخت حضور دارند و ما اسامی‌شان را در اختیار داریم. تعداد آن‌ها ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر است. ولی باید پرسید که چه کسی امنیت اردوگاه‌ها را تأمین می‌کند؟ دراپر در پاسخ گفته بود: ارتش و نیرو‌های امنیتی لبنان این کار را خواهند کرد.

سرانجام سه روز پس از این گفت‌وگو و بحث و جدل‌های بسیار، نیرو‌های رژیم صهیونیستی در هفدهم سپتامبر خروج از لبنان را آغاز کردند. این روز بدترین روز کشتار بود.
 
نیرو‌های سازمان آزادی بخش فلسطین عملا بیروت را تخلیه کرده بودند، و پس از دو شب رعب و وحشت، صبح روز شنبه نیرو‌های لبنانی فالانژ از اردوگاه‌ها عقب نشینی کردند و آنگاه بود که حجم کشتار‌ها مشخص شد.

این جنایت سر و صدای بسیاری در جهان برپا کرد به نحوی که رژیم صهیونیستی مجبور شد به صورت نمایشی هم که شده کمیته‌ای در این مورد تشکیل دهد، بنابراین «مناخیم بگین» نخست‌وزیر وقت دستور تشکیل کمیته تحقیقاتی «کاهان» به ریاست «اسحاق کاهان» رئیس وقت دادگاه عالی را در فوریهٔ ۱۹۸۲ میلادی صادر کرد.
 
این کمیته به ظاهر مستقل، در نتایج تحقیقاتش آریل شارون را که فرمانده محلی نیرو‌های ارتش صهیونیستی در منطقه بود، به دلیل سهل‌انگاری و دست کم گرفتن واکنش فالانژ‌های لبنان، مقصر اعلام کرد.

این کمیته همچنین بگین، رافائل ایتان ودیگر فرماندهان اطلاعاتی را به دلیل عدم اتخاذ تصمیمات مناسب برای جلوگیری از این جنایت مقصر شناخت، در نهایت شارون مجبور به استعفا از منصب خود شد، اما وی بار دیگر در سال ۲۰۰۱ با پیروزی در انتخابات به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی منصوب گردید گرچه لکه ننگ جنایت صبرا و شتیلا همیشه همراه وی بود.

پس از انتخاب آریل شارون به نخست‌وزیری، خانوادهٔ قربانیان کشتار با استناد به قانونی که برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ در مورد نسل‌کشی «روآندا» اعمال شد و اجازه تعقیب جنایتکاران جنگی را می‌داد علیه شارون اقامه دعوی کردند؛ تحقیقات آغاز شد و ایلی حقیبه در میان فشار شدید رسانه‌ای اعلام کرد حاضر است در مقابل دادگاه شهادت دهد و به نحوی که مسیر گزارش کمیته کاهان را تغییر دهد، اما طولی نکشید که وی با ۴ تن از همراهانش در سال ۲۰۰۲ به دست اطلاعات رژیم صهیونیستی ترور شدند و در نهایت پس از فشار‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی دادگاه عالی بلژیک قرار منع تعقیب آریل شارون را برای اتهام جنایت جنگی صادر کرد و دلیل آن نداشتن تبعیت بلژیکی شاکیان در زمان وقوع حادثه اعلام کرد.

بر اساس شهادت «رالف شونمان» نویسنده آمریکایی در مقابل کمیسیون اوسلو در دسامبر ۱۹۸۲ بین ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ نفر از ۱۲ تابعیت مختلف از جمله فلسطینی، لبنانی، پاکستانی، بنگلادشی، اردنی، ترک و سودانی در این جنایت کشته شدند.


 

 

 
 
منبع: فارس


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *