صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم برنامه‌ریزی دقیق به منظور کاهش آسیب‌های فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی

۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰:۵۹
کد خبر: ۳۴۹۲۵۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
اسماعیلی گفت: امروز فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هم از حیث وجودی و هم از جهت بهره برداری از آن و همچنین تاثیرات مثبت و منفی در جامعه بعنوان یک واقعیت مطرح بوده و باید پذیرفت و با آن مواجه شد و در جهت برنامه ریزی دقیق برای بهره برداری مفید از این فضا و کاهش آسیب‌های آن اقدام کرد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی و ارتباطات دادگستری استان تهران اولین جلسه اتاق فکر دادگستری کل استان تهران در سال جاری با موضوع «نقش فرهنگی، حقوقی قوه قضائیه در مقابله با آسیب‌های فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی» با حضور اعضا و به ریاست غلامحسین اسماعیلی در محل سالن کنفرانس حوزه ریاست کل واقع در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) تشکیل شد.

بر اساس این گزارش در ابتدای این جلسه غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری استان تهران اظهار داشت: امروز فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هم از حیث وجودی و هم از جهت بهره برداری از آن و همچنین تاثیرات مثبت و منفی در جامعه بعنوان یک واقعیت مطرح بوده و باید پذیرفت و با آن مواجه شد و در جهت برنامه ریزی دقیق برای بهره برداری مفید از این فضا و کاهش آسیب‌های آن اقدام کرد. البته در جایی که فضای مجازی در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی و... به جامعه آسیب می‌رساند لازم است به استناد مقررات قانونی با وصف مجرمانه آن برخورد قضائی کرد، اما در کنار این مطلب به نظر می‌رسد اقدامات دیگری نیز باید انجام داد:

۱. در حوزه فرهنگی و پیشگیری که هر دو مهم اند و اقدامات پیشگیرانه در این حوزه اگر به موقع صورت نگیرد برای جامعه آثار تخریبی فراوان به جا خواهد گذاشت و در عرصه فرهنگی نیز بایستی اقدامات مثبتی صورت گیرد، مانند آگاه سازی افراد نسبت به ماهیت فضای مجازی و آثار آن.

۲. بهره برداری اصولی و صحیح از فضای مجازی: این امر فوق العاده حائز اهمیت می‌باشد چرا که تبلیغ و معرفی ظرفیت‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایجاد شده در داخل کشور می‌تواند در تحقق این هدف مقدس تاثیرگذار باشد مانند ایجاد یک کانال حقوقی قوی و عضوگیری از قضات در بستر شبکه‌های پیام رسان داخلی مانند سروش، البته ناگفته نماند که تقویت شکلی و ماهوی این شبکه‌ها از طریق مبادی ذیربط باید انجام شود و ما هم به نوبه خود با تدوین برنامه‌های دقیق و کارشناسی شده نهایت استفاده را از این ظرفیت به وجود آمده ببریم.

این گزارش در ادامه حاکی است: در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین فوادیان معاون فرهنگی دادگستری کل استان تهران با اشاره اجمالی به برخی فعالیت‌های انجام شده در خصوص شرح وظایف رابطین فرهنگی و اطلاع رسانی برای شناسایی آسیب‌های اجتماعی کارکنان قوه قضائیه از طریق صدور دستورالعمل، مطالبی در خصوص اهمیت موضوع جلسه با توجه به تذکرات ارائه شده در بودجه مصوب فرهنگی سال ۹۵ و مدل تعالی فرهنگی دادگستری‌های استان‌ها در پایان خبر از تشکیل ستاد مربوط به پاسخگوئی در مواقع ضرورت و دیگری پیام رسان داخلی مطرح نمود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *