صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کماکان با افت کمی و کیفی منابع آبی در خراسان جنوبی مواجهیم

۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۶:۲۹
کد خبر: ۳۴۹۲۲۹
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
استاندار خراسان جنوبی در دولت یازدهم گفت: علیرغم اعمال مدیریت بر منابع آب، متاسفانه کماکان با افت کمی و کیفی منابع آبی مواجه هستیم که می‌تواند در میان مدت و بلند مدت تامین آب شرب استان را با چالش‌های جدی مواجه کند.

سید علی‌اکبر پرویزی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی درباره وضعیت تامین آب استان اظهارکرد: درحال حاضر تمامی آب مورد نیاز استان از منابع زیرزمینی داخل استان تامین می‌شود.

 وی ادامه داد: منابع زیرزمینی آب استان شامل سه هزار و ۲۹۹ حلقه چاه، شش هزار و ۳۵۲ رشته قنات و دو هزار و ۱۸۹ دهنه چشمه است که جمعاً ۱۱ هزار و ۷۴۰ منبع را تشکیل می‌دهند و سالانه حدود هزار و ۲ میلیون متر مکعب نیاز آبی استان را تامین می‌کنند.

استاندار خراسان جنوبی در دولت یازدهم درباره اینکه در زمینه تأمین آب شرب و کشاورزی استان با مشکل رو به رو نیستید، بیان کرد: در استان در سه دهه گذشته با کسری مخزن مواجه بوده‌ایم که در اثر خشکسالی ۱۸ ساله اخیر تشدید شده است و علیرغم اعمال مدیریت بر منابع آب، متاسفانه کماکان با افت کمی و کیفی منابع آبی مواجه هستیم که می‌تواند در میان مدت و بلند مدت تامین آب شرب استان را با چالش‌های جدی مواجه کند.

پرویزی درخصوص وضعیت آب بخش کشاورزی نیز تاکید کرد: در این بخش افت کمی و کیفی سبب شده که ضمن از دست رفتن حاصلخیزی خاک‌های استان و کاهش تولید، با موضوع تغییر محل و کف شکنی پیاپی چاه‌ها مواجه شده که تلاش کردیم با به تعادل رساندن مصرف آب وضعیت تعدیل و مناسب شود.

وی عنوان کرد: دریک برنامه جامع در نظر داریم ضمن به صفر رساندن کسری مخزن سالانه سفره‌های آب زیرزمینی، کسری مخزن انباشته سه دهه گذشته نیز جبران شود که این امر نیاز به منابع مالی ویژه وحمایت‌های قضایی و قانون دارد. ضمن آنکه با بهبود راندمان آبیاری و افزایش بهره وری درکشت می‌توان عوارض این موضوع را به حداقل رساند.

استاندار خراسان جنوبی در دولت یازدهم درباره اقداماتی که برای بهبود آبیاری در بخش کشاورزی کرده اند، گفت: انجام مکاتبات متعدد با مقامات کشوری (معاون اول ریاست جمهوری، وزیر نیرو و...) برای اتخاذ تدابیر لازم برای تامین آب استان، برگزاری سه جلسه باحضور وزیر نیرو، دو جلسه با معاون آب و آبفا جهت بررسی راهکار‌های تامین آب استان در کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت، برگزاری جلسات هماهنگی با استانداری‌های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان برای انجام مطالعات انتقال آب از دریای عمان به سه استان برای تامین نیاز شرب وصنعت استان‌ها در بلند مدت که کلیه پیگیری‌ها توسط استانداری انجام میشود. از جمله این اقدامات بوده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *