تغییر وضعیت آوارگان روهینگیایی نیازمند اجماع جهانی است
کارشناس مسائل خاورمیانه و شبه قاره هند با بیان اینکه تغییر وضعیت آوارگان روهینگیایی نیازمند اجماع جهانی است، گفت: اگر دنیا به شکل قاطع در مقابل این حرکت کشور میانمار بایستد قطعا آنها مجبور خواهند شد در رفتارهایشان تغییر ایجاد کنند.
وی ادامه داد: اگر فشارهای جدی تری از مجامع بین المللی و قدرتهای بزرگ وارد شود و بتوانند برخی کشورهای پشت پرده را قانع به عدم حمایت از دولت میانمار قانع کنند، مسلما اوضاع تغییر میکند.
کارشناس مسائل خاورمیانه و شبه قاره هند تصریح کرد: اصل قضیه اینکه ممکن است تحت این فشارها مقداری شرایط برای آنهایی که در داخل میانمار مانده اند به این بدی نماند و بتوانندکشتار و اخراج روهینگیاییها را از این پس متوقف کنند.
ملازهی با بیان اینکه درپی فشارهای بین المللی اخیر خانم سوچی گفته برای شرکت در مجمع عمومی سالیانه سازمان ملل نمیرود، گفت:، اما این موضوع در استراتژی کلی که دولت میانمار درباره قوم روهینگیا در پیش گرفته تغییری ایجاد نمیکند.
وی تاکید کرد: آنها معتقدند روهینگیاییها ملیتی بنگالی دارند و در زمان انگلیسیها مهاجرت کرده اند و باید به کشورشان برگردند و از آن طرف هم بنگلادش آنها را نمیپذیرد و آنها را مانند آوارهها در اردوگاهها ساکن کرده اند که این اردوگاهها وضع بسیارناجوری دارند و با توجه به اینکه امکانات مالی کمیساریای عالی سازمان ملل به شدت کاهش یافته و ضعیت این آوارگان نیز در اردوگاههای بنگلادش بسیار بد است.
کارشناس مسائل خاورمیانه و شبه قاره هند گفت: کشورهای مسلمان هم فقط سروصدا میکنند به جای اینکه کمکهای موثری را در اختیار روهینگیاییها بگذارند. هم اکنون دو مسئله اصلی هست یکی نیازهای فوری این آوارگان است که میگویند تا ۳۵۰ هزار نفر در همین دو هفته اخیر آواره شدند و دوم اینکه چطور میشود دولت میانمار قانع را کرد که اینها را خانههای خودشان برگردانند.
ملازهی با بیان اینکه تغییر وضعیت آوارگان روهینگیایی نیازمند اجماع جهانی است، افزود: اگر دنیا به شکل قاطع در مقابل این حرکت کشور میانمار بایستد قطعا آنها مجبور خواهند شد در رفتارهایشان تغییر ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: تجربه قبلی نشان داده است که خانم سوچی و حزبش تحت فشار روی کار آمده اند و به این سادگی هم حاضر نیستند، کنار بروند؛ بنابراین تنها راه باقیمانده برای حل بحران مسلمانان روهینگیا، افزایش فشارها و قانع کردنشان به اینکه تکلیف ملیت مسلمانان روهینگیا معلوم کنند.
کارشناس مسائل خاورمیانه و شبه قاره هند یادآورشد: یک اقلیت هندی مذهب هم در این قوم روهینگیا هست که ظاهرا به آنها خیلی فشار نمیآورند و متاسفانه بخاطر جو ضد اسلامی که بوجود آمده و بهانههایی که این گروههای افراطی ایجاد کرده اند بخصوص در شرایط فعلی که گفته میشود جبهه آزادی بخش آراتان رو هینگیا پشت سر حملاتی بوده که به نیروهای دولتی شده، متاسفانه مجموعه این شرایط به نفع مسلمانان نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *