هشدار؛ کمخوابی رشد سلولهای سرطانی را دو برابر میکند/ کودکان ایرانی دچار کمبود کلسترول خوب هستند/ ترک سیگار با برنامه ۱۰ هفتهای دویدن
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، کمخوابی رشد سلولهای سرطانی را دو برابر میکند، کودکان ایرانی دچار کمبود کلسترول خوب هستند، ترک سیگار با برنامه ۱۰ هفته ای دویدن و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.
ژنها نقشی در پوسیدگی دندانی ندارند
ایسنا: نتایج یک بررسی نشان میدهد که سلامت دندانها به رژیم غذایی فرد و بهداشت دهان بستگی دارد و به ژنها مربوط نمیشود. در این بررسی که با هدف مطالعه نقش ژنها و میکروبیوم دهان در شکل گیری پوسیدگی دندانها انجام گرفت، مشخص شد: سلامت دندانها تحت تاثیر ژنها نیست. محققان آمریکایی در این بررسی، گونه خاصی از باکتری را معرفی کردند که میتواند از طریق محیط حاصل شود و قابلیت ایجاد پوسیدگی دندانها را دارد. در این بررسی جدید محققان به مطالعه دقیقتر گونه خاصی از باکتری در ۴۸۵ دو قلوی پنج تا ۱۱ ساله همسان و غیرهمسان پرداختند تا تصویری از میکروبیوم دهان آنان بدست آید. بررسی دوقلوهای همسان و غیرهمسان روشی شناخته شده برای مطالعه نقش وراثت و محیط است. همچنین این مطالعه روی کودکان انجام گرفت زیرا به گفته محققان میکروبیوم دهان با افزایش سن به سرعت تغییر میکند، همچنین کودکان دوقلو در یک محیط مشترک رشد داشتهاند. نتایج این مطالعه نشان داد: تشابه میکروبیوم دهانی در دوقلوهای همسان نسبت به دوقلوهای غیرهمسان بیشتر بوده که نشان دهنده نقش ژنتیکی بر نوع باکتری موجود در دهان است. هرچند گونه باکتری که بیشتر به وراثت مرتبط بود نقشی در تشکیل پوسیدگی دندان نداشته است.
گزارش جدید محققان کانادایی؛ ترک سیگار با برنامه ۱۰ هفته ای دویدن
مهر: محققان می گویند با یک برنامه ۱۰ هفته ای دویدن می توانید سیگار را ترک کنید. طبق گزارش محققان تقریبا نیمی از افرادی که برنامه ۱۰ هفته ای دو خود را تکمیل کرده بودند توانستند با موفقیت سیگارشان را ترک کنند. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا، در این باره می گوید: «این یافته نشان می دهد فعالیت فیزیکی می تواند راهکار موفقی در ترک سیگار باشد. البته بهتر است براساس یک برنامه درست انجام شود چراکه انجام آن توسط خود فرد دشوار است». در کانادا ۱۷۸ فرد سیگاری در برنامه «دویدن برای ترک سیگار» سال ۲۰۱۶ شرکت کردند. ۷۲ نفر از این افراد تا هفته پایانی در برنامه حضور داشتند که در انتها ترک سیگار توسط ۳۷ شرکت کننده تایید شد. شش ماه بعد از شرکت کنندگانی که تا پایان برنامه را انجام داده بودند مصاحبه ای بعمل آمد. ۹۱ درصد این گروه هم گزارش کردند که میزان مصرف سیگارشان را کاهش داده بودند. شرکت کنندگان در جلسات همراه با آموزش دو، شیوه های ترک سیگار، پیاده روی یا دویدن در فضای باز شرکت کردند که شامل افزایش ۵ کیلومتری مسیر دو بود و همچنین از طریق مشاوره تلفنی این برنامه هدایت می شد. مربیان در قالب پرسشنامه های آماده شده از سوی محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا آموزش می گرفتند. آنها از وسیله ای موسوم به Smokerlyzer برای اندازه گیری مونوکسیدکربن نفس شرکت کنندگان استفاده کردند. محققان بهبود قابل توجهی در سلامت روان شرکت کنندگان مشاهده کردند و میانگین میزان مونوکسید کربن آنها نیز در حدود یک سوم در طول برنامه کاهش یافته بود. به گفته پریب، «حتی اگر کسی قادر به ترک کامل سیگار نباشد، کاهش مصرف آن هم می تواند بسیار مثمرثمر باشد». حال محققان قصد دارند در برنامه های بعدی افراد را تا زمان ترک کامل سیگار همراهی نمایند.
آلودگی هوا باعث مرگ ۶۰ هزار نفر تا سال ۲۰۳۰ می شود
محققان هشدار می دهند در صورت عدم توجه به تغییرات آب و هوا، انتظار می رود مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا تا حدود ۶۰ هزار نفر در سال ۲۰۳۰ و ۲۶۰ هزار نفر تا سال ۲۱۰۰ در جهان افزایش یابد. اماکن دارای آب و هوای خشک تر به دلیل بارش کمتر و افزایش وقوع آتش سوزی ها و گردوغبارها دارای آلودگی هوای بدتری خواهند بود. به گفته محققان، درختان به دمای هوای بالاتر واکنش نشان می دهند و در نتیجه آلاینده های آلی بیشتری منتشر می کنند. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کارولینای شمالی، در این باره می گوید: «از آنجائیکه تغییر آب و هوا بر غلظت آلاینده های هوا تاثیر دارد، می تواند تاثیر قابل توجهی هم بر سلامت کل جهان داشته باشد و در نتیجه هرساله میلیون ها نفر به دلیل آلودگی هوا جان شان را از دست می دهند.» در این تحقیق، محققان از چندین مدل اقلیم جهانی برای تعیین تعداد مرگ و میرهای زودهنگام که به دلیل ذرات گردوغبار و اُزن در سال های ۲۰۳۰ و ۲۱۰۰ روی می دهد استفاده کردند. محققان مشاهده کردند در ۵ مورد از هشت مدل مورد بررسی پیش بینی شد که مرگ زودهنگام در سال ۲۰۳۰ بیشتر خواهد بود و ۷ مدل از ۹ مدل افزایش مرگ و میر بیشتر در سال ۲۱۰۰ را پیش بینی کردند. به گفته وست، «یافته های ما نشان می دهد که اکثر مدل ها افزایش احتمال مرگ و میر را نشان می دهد، از اینرو به وضوح می توان دریافت که تغییرات آب و هوایی به کیفیت هوا و سلامت آسیب جدی می رسانند». همچنین گفته می شود علاوه بر تشدید مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا، تغییرات آب و هوایی از طریق تغییر در فشار گرما، دسترسی به آب آشامیدنی و مواد غذایی سالم، بروز طوفان های شدید و گسترش بیماری های عفونی بر سلامت تاثیر می گذارند.
۲۵ درصد کودکان ایرانی دچار کمبود کلسترول خوب هستند
حدود ۲۵ درصد از کودکان دچار کمبود تری گلیسیرید یا همان چربی خوب در بدن هستند. بعد از اجرای طرح تحول سلامت همه دانش آموزان دارای پرونده الکترونیکی و طی آن دانش آموزان مشمول معاینات دیداری، شنیداری و حتی معاینات تکاملی روانی و جسمانی می شوند. حدود ۳۰ درصد از دانش آموزان دچار چاقی و اضافه وزن و حدود ۲۵ درصد از کودکان دچار کمبود تری گلیسیرید یا همان چربی خوب در بدن هستند
لاغری و دفع سنگ کلیه با میوه پاییزی
باشگاه خبرنگاران: زغالاخته حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسیدفولیک، ویتامینهای E, B۱, B۲, C و فلاوونوئیدها است، این میوه خوشمزه کمکالری است و باعث اضافه وزن نمیشود. همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است و آنتیاکسیدانها زیادی دارد که مقاومت بدن در برابر بیماریهای غیر واگیر را بالا میبرند و به پیشگیری از صدمه به سلولها و بافتهای بدن و در نهایت پیشگیری از بیماریهایی چون بیماری قلبی، سرطان، دیابت، تصلبشرائین، آبمروارید، آرتروز و آرتریت کمک به سزایی میکنند. مصرف زغالاخته به کاهش بیماریهای قلبی کمک میکند, علت این امر سطح بالای آنتیاکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین است که در سبزیجات و میوههای با رنگ تیره یافت میشود. در یک مطالعه بلندمدت روی تعدادی از زنان مشخص شد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در زنانی که رژیمغذایی مناسب با مقدار زیاد آنتوسیانین را اجرا میکردند بهطور عمدهای کاهش یافت. زغالاخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک میکند. پلیفنولهای موجود در زغالاخته باعث کاهش کلسترول خون میشوند و برای سلامتی قلب مفید هستند. مصرف عصاره زغالاخته برای پیشگیری از بروز عفونت در مجاری ادراری مفید است. آب زغالاخته برای افراد مبتلا به سنگهای کلیه و ادرار بدبو موثر است، زیرا با اسیدی کردن ادرار در رفع آن اثر چشمگیری دارد، به خصوص اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد. موادمغذی موجود در زغالاخته از رشد سرطانهای ریه، کولون (قسمتی از روده بزرگ) و تکثیر سلولهای سرطان خون بدون تاثیر بر سلولهای سالم جلوگیری میکنند. خصوصیات منحصربهفرد زغالاخته قابلیت بالایی در جلوگیری از انتقال سرطان در بدن دارد. ترکیبات موجود در این میوه برای جلوگیری از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر است. زغالاخته از دو طریق در کاهش وزن موثر است: نخست اینکه زغالاخته مانند تنظیمکننده انسولین عمل میکند. این مادهغذایی تاثیر انسولین و انباشتگی چربیها را کاهش میدهد و در روند ازبین بردن چربیها شرکت و به لاغری میکند.
عواقب مرگبار کمخوابی
جام جم: انسان بدون هوا، آب و غذا نمیتواند زنده بماند، اما ماجرای حیاتی دیگری وجود دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت و آن خواب است که از نظر اهمیت در جایگاه سوم قرار دارد. ما بدون وجود هوا پس از پنج دقیقه میمیریم. نبود آب را به دلیل خشکی بدن، بیش از چهار یا پنج روز نمیتوانیم تحمل کنیم، اما بدون غذا تا 60 روز دوام میآوریم. پس از این مدت، اندامهای بدنمان به دلیل کمبود شدید مواد مغذی از کار میافتند، اما فقط 10 تا 14 روز بیدار ماندن، مرگ را رقم میزند. اما خواب چرا تا این اندازه حیاتی و ضروری است؟ وقتی خواب هستیم، چه اتفاقی در بدنمان رخ میدهد؟ خواب کم، موجب خستگی میشود و خستگی از بهرهوری و شادی میکاهد، اما این همه ماجرا نیست. در این بخش، شش فایده خواب مطرح شده که نشان میدهد همه ما انسانها به خواب کافی نیاز داریم. بنا به گفته محققان، بدن ما برای بیمار نشدن به خواب کافی نیاز دارد. سیستم ایمنی بدنمان، عمدتا شبها فعال است و در ضمن علاقهای به انتظار کشیدن ندارد. به همین علت برای این که مطمئن شود به اندازه کافی میخوابیم، مادهای شیمیایی به نام سمیوکمیکال منتشر میکند تا باعث احساس خستگی در ما شود و چنانچه به آن اهمیت ندهیم، بیماریهای مختلفی به سراغمان میآید. در ضمن وقتی خواب هستیم، هورمون رشد ترشح میشود و جراحتها بهبود مییابد. خواب نقش اساسی در دیگر جنبههای سلامتمان دارد. برای مثال، در بیماران سرطانی، فقط یک هفته خوب نخوابیدن میتواند رشد سلولهای سرطانی را دو برابر کند.
پیشنهاد غذایی برای یبوست در دوران بارداری
یبوست دوران بارداری، یک بیماری نیست، بلکه یک امر طبیعی است که بر اثر کاهش حرکت روده بزرگ ایجاد میشود. این شرایط، باعث جذب بیشتر مواد مغذی میشود که این موضوع با وجود مفید بودن برای نوزاد، مادر را دچار مشکل میکند. تغییرات هورمونی، مصرف مکملهای آهن، شیوه تغذیه، کمکاری تیروئید، بیتحرکی و ورزش نکردن، کم آبی و ابتلای مادر به سندروم روده تحریکپذیر، ازعوامل موثر در بروز یبوست دوران بارداری است. شدت یبوست با وضعیت قبل از دوران بارداری مادر مرتبط است. اگر مادری قبل از این دوران هم با مشکل یبوست یا سایر مشکلات زمینهای مواجه بوده، تغییرات هورمونی در دوران بارداری مشکلات دفع را تشدید میکند و میتواند باعث بروز مشکلاتی همچون هموروئید، بواسیر، شقاق و ایجاد زخم در انتهای مجرای گوارشی شود. اولین توصیه واقدام متخصصان برای رفع مشکل یبوست، تغییر سیستم تغذیه فرد است. در این دوران، میل مادران به مصرف برخی خوراکیهای کم حجم اما پرکالری، همچون شیرینی و برنج افزایش مییابد. این موضوع، یکی از عوامل تشدید یبوست است. بر این اساس، افزایش میزان مصرف میوه و سبزی در دستور غذایی مادران قرار میگیرد تا دفع براحتی و به شکل عادی اتفاق بیفتد.
باورهای دیابتی در یک نگاه
از آنجا که میوهها دارای گلوکز هستند، بنابراین مصرف میوهها در حد معینی مجاز است. به عنوان مثال 12 حبه انگور، یک پرتقال یا هلوی متوسط، نصف فنجان توتفرنگی، ده عدد گیلاس یک وعده میوه محسوب میشوند. همچنین دیابتیها میتوانند سه وعده میوه مصرف کنند، اما این وعدهها نباید در یک وعده خلاصه شوند، چون مصرف چند میوه یا یک نوع میوه با حجم زیاد در یک وعده باعث افزایش قندخون میشود. در مقابل، افراد دیابتی تا حد امکان نباید شیرینیهای ساده را مصرف کنند و مصرف کل شیرینیها در طول روز نباید بیش از 10 درصد کالری مورد نیاز باشد. در این میان بعضی بیماران مبتلا به دیابت، چای را همراه توت یا خرما میخورند، اما باید بدانید مصرف توت بیش از پنج عدد توت کوچک کار درستی نیست. علاوه بر رتینوپاتی دیابتی که ورم مرکز بینایی چشم (ماکولا)، خونریزیهای متعدد در شبکیه و زجاجیه چشم و در نتیجه مشکلات بینایی (تاری دید، کمبینایی و در درجات شدیدتر نابینایی) به همراه دارد، افزایش خون باعث بروز بیماریهای چشمی دیگر هم میشود. ازجمله مهمترین آنها میتوان به آب مروارید و گلوکوم اشاره کرد. به عنوان مثال آب سیاه یا گلوکوم که به دلیل افزایش فشار داخل چشم ایجاد میشود، تشخیص و درمان بموقع آن اهمیت زیادی دارد چون در غیر این صورت به آسیب دائمی عصب چشم، کمبینایی و حتی نابینایی منجر میشود.
راهنمای کامل برای تشخیص لوازم آرایشی فاسد
لازم است هرچند ماه یک بار سراغ لوازم آرایشیتان هم بروید و کهنهها را دور بیندازید؛ یادتان باشد زیبایی تاریخ ندارد ولی محصولاتی که به سلامت و زیبایی شما کمک میکنند تاریخ مصرف دارند. لوازم آرایشی، عطرها و کرم های پوستی که تاریخ مصرفشان سپری شده باشد و همچنان استفاده شوند، احتمال بروز التهاب و عفونت را در شما افزایش میدهند. محققان علت بروز این مشکل را وجود هوا و باکتری در این محصولات میدانند. لوازم آرایشی که استفاده چندمنظوره دارند مثل فرچههایی که رژلب یا سایه را روی پوست پخش میکنند، میتوانند اثرات این پدیده را تشدید کنند چون میکروبها را بین پوست لب و چشمها منتقل و ایجاد آلرژی و حساسیت را تشدید میکنند. جالب است بدانید ۶۰ درصد بانوانی که دچار آلرژی و حساسیت شده بودند لوازم آرایشی خود را به دوستانشان قرض داده بودند. اگر در کرمپودرتان را هنوز باز نکردهاید،میتوانید تا 2 سال آن را نگه دارید اما بعد از باز کردن، باید نهایتا بین 6 تا 12 ماه از آن استفاده کنید، چراکه بعد از این تاریخ دیگر قابل استفاده نخواهد بود. همچنین یادتان باشد کرمپودرهای خود را دور از فضاهای مرطوب(مثل حمام)، گرم و پر نور نگهداری کنید چون این محیطها رشد باکتریها را بیشتر میکنند و باعث میشوند کرمپودر و به طور کلی تمام لوازم آرایشی شما سریعتر فاسد شوند. از نشانههای انقضا تغییر بو یا رنگ کرمپودر است، در این حالت ممکن است مصرف کرمپودر باعث ایجاد حساسیت و آکنه و جوش شود. یادتان نرود وقتی رنگ کرم شما کمی تغییر کند نشان میدهد که فاسد شده و دیگر قابل استفاده نیست. اگر چشمانی حساس دارید یا به سلامت چشمهایتان اهمیت فراوانی میدهید و نمیخواهید قرمز شوند یا به خارش بیفتند هر 3 ماه یکبار سایه چشمتان را عوض کنید هرچند سایهها تقریبا فرمولی شبیه باقی پودرها مثل پنکیک و رژگونه دارند ولی از آنجا که با حساسترین قسمت بدن سروکار دارند بنابراین انتقال باکتریها به آنها و بعد سرایتشان به چشم میتواند بسیار خطرناک باشد. در مورد سایههای چشم غیر پودری و کرمی باید دقت بیشتری داشته باشید چون باکتریها بسیار سریعتر در آنها رشد میکنند، اگر با انگشت سایه میزنید قبلش کاملا دستهایتان را بشویید. علاوه بر این هر تغییر رنگ یا بو میتواند نشانه خرابشدن سایه باشد. ریمل خطرناکترین لوازم آرایشی است که باید زود به زود دور انداخته شود. این لوازم آرایشی محل اسکان انواع باکتری است که در محیط گرم و تاریک درون آن، جا خوش کردهاند و با هر بار استفاده میتوانند به چشمها انتقال یابند. از عوارض آن، عفونتهای چشمی و در موارد شدیدتر، نابینایی است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.