صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با نگاهی الهی به فجایعی چون میانمار بنگریم

۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۴۹۰۴۶
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
هنرمند نقاش کشورمان، با واکنش نسبت به فجایع اخیر «نسل‌کشی میانمار»، در زمینه نقش هنرمندان و تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطب در چنین شرایطی گفت: انسانیت زمانی تعریف می‌شود که انسان‌ها دغدغه‌مند باشند و مسلماً هنرمندان نیز باید بیش از افراد عادی جامعه از این خصیصه برخوردار باشند؛ طبیعتا عکس‌العمل هنرمندان در صحنه‌­ها و بروز فجایع، متفاوت‌تر از دیگران مخصوصاً سیاسیون است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، عبدالحمید قدیریان هنرمند نقاش با توجه به فجایع اخیر نسل‌کشی مردم مظلوم میانمار، نقش هنرمندان در دستیابی به صلح جهانی را با توجه به تولید آثار هنری و ضد جنگ توضیح داد: در درجه اول انسان ها را به دغدغه داشتن در رابطه با حوادثی که در پیرامون خودشان رخ می‌دهد، دعوت می‌کنم. بنابراین هنرمندان جامعه بیش از سایر افراد باید دغدغه‌مند بودن را در خود احساس کنند که اگر چنین باشد راه‌های زیادی وجود دارد تا هنرمندان بتوانند برای برپایی صلح جهانی که معنی‌اش مقابله با ظلم جهانی است، پیش‌قدم باشند. درواقع هنر زبان بیان دغدغه‌های هنرمند است و هنرمند با استفاده از هنرش است که می‌تواند راه‌های زیاد و متنوعی را طرح کند تا به هدف مورد نظرش برسد؛ لذا مهم‌تر از هرچیزی شناخت دقیق و داشتن تبیینی درست از جهانی است که ما در آن زندگی می‌کنیم.

وی سپس در پاسخ به اینکه هنرمندان از چه دریچه‌ای باید به وقایعی چون «میانمار» نگاه کنند تا تاثیرگذاری هرچه بیشتری بر مخاطب خود داشته باشند، بیان کرد: از خصوصیات مترقی بودن یک هنرمند می‌توان به پیشرو بودن او اشاره کرد و برای این پیشرو بودن، هنرمند باید مسیر خودش را در زمان‌های آینده رصد کرده و ببیند مسیری که بشریت باید طی کند چیست و همچنین مسیری که در حال حاضر در حال طی کردن آن است، کدام است تا بتواند عکس‌العمل مناسب را از خود نشان بدهد و بدین صورت در درجه اول قدمی در راه انسانیت و در درجه دوم تلاش برای برپایی حق در جهان، داشته باشد. به نظرم مشکل اصلی در این فضایی که در حال حاضر در رابطه با میانمار و ماجراهایی که در کل جهان در سال های اخیر در حال رخداد است، نداشتن تبیین درست و دقیق از صحنه­ های پیش روست.

واکنش مناسب هنرمندان باعث بیداری جامعه می شود

او ادامه داد: متاسفانه خبرگزاری­ های جهانی این‌گونه به ما القا می‌کنند که وقایع را جدا از هم بررسی کنیم؛ به عبارتی دیگر، باعث می شوند تا ما سعی نکنیم رابطه‌ای بین وقایع و صحنه­‌های عظیمی را که در این چند سال اخیر در جامعه جهانی اتفاق افتاده است به هم ربط بدهیم؛ نمی‌گذارند با نگاه الهی به این ماجراها بنگریم. منظر خدایی و الهی به گونه‌ای است که ما باید قبول کنیم همه این وقایع، جزئی از اراده الهی و در چارچوب برنامه های خدایی است و درواقع صحنه‌هایی است که خداوند ایجاد کرده تا بشریت رشد کند و به درجه کمال انسانی خودش برسد. بنابراین نبود تحلیل و تبیین درست موجب می شود که ما رفتار مناسبی در مقابل این‌گونه صحنه‌ها از خودمان نشان ندهیم. چرا بعد از این همه مدت، جامعه جهانی نباید عکس­ العمل مناسبی نسبت به این فجایع از خود نشان دهد؟ این موضوع هم جای سوال دارد و هم تأسف برانگیز است. بنابراین تحلیلگران باید بیش از پیش تحلیل‌های درست و به‌موقع و متناسب با حقیقت در جوامع مطرح کنند تا باعث بیداری شوند.

قدیریان در بخشی دیگر درباره اینکه موضع‌گیری هنرمندان نسبت به این‌گونه مسائل چه تفاوتی با موضع‌گیری‌های سیاسی دارد، خاطرنشان کرد: از آنجایی که فرض اولیه این است که هنرمندان تا حدودی منعکس‌کننده عواطف جامعه هستند، بنابراین عکس‌العمل هنرمندان نسبت به این‌گونه وقایع بسیار متفاوت‌ است تا سیاست‌مدارانی که در مقام اول نه حق و حقیقت بلکه جایگاه سیاسی خودشان را ملاک رفتارهای حزبی یا گروهی قرار می‌دهند. بنابراین هنرمندانی که با بطن جامعه ارتباط تنگاتنگی دارند، رفتار انسانی‌تری نسبت به سیاستمداران از خود نشان می‌دهند.

این هنرمند نقاش در پایان پیشنهاد داد: اکنون توصیه من به جامعه جهانی و هم به کسانی که داخل کشور مخصوصا سیاسیون این است که این وقایع را به دنبال هم و در ارتباط باهم ببینند. به نظر می‌آید خداوند با پیروزی انقلاب اسلامی، طی یک برنامه‌ای جامعه جهانی را به طرف حکومت حقه سوق می‌دهد. آیات زیادی هم در پیرامون ما وجود دارد که دال بر این داستان است، از جمله آن‌ها راهپیمایی روز اربعین است. بنابراین به عنوان یک مسلمان باید تلاش کنیم خود را با اراده الهی همراه سازیم. حتی از نظر نفع شخصی هم که نگاه کنیم، عقلانی است که از کنار این وقایع بی‌تفاوت نگذریم و خود را با انتقام الهی درگیر نکنیم و به وادی خطر نیندازیم. سیاسیون در این زمینه از همه مهم‌ترند؛ چراکه رهبران اجتماعی جامعه هستند و اگر رفتار مناسبی در مقابل اراده الهی نشان ندهند و از کنار آیاتی که در کل جهان، خداوند ایجاد کرده و می کند، بی تفاوت عبور کنند و رفتار مناسبی نداشته باشند، انتظار می‌رود که خداوند عکس‌العملی قهرآمیز از خود نشان دهد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *