تلاش برای افزایش سهم انرژی خورشیدی به 500 مگاوات تا سال آینده
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، حرکت به سمت افزایش سهم منابع انرژی تجدیدپذیر و تمرکز بر روی افزایش سهم تولید برق از طریق انرژی خورشیدی با بیش از 300 روز آفتابی در پهنه جغرافیایی یکی از برنامه های بلند مدت در نظر گرفته برای صنعت برق کشور است.
تولیدی که در زمان اوج مصرف برق در تابستان به کمک صنعتگران برق میرسد تا احتمال خاموشی و فشار وارد شده به شبکه را به حداقل برساند و یا از جنبه ای دیگر ما را از نصب پستهای عظیم برق بی نیاز سازد و در کاهش تلفات برق و هزینه تمام شده موثر واقع شود.
بنا بر جدیدترین اظهارات هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور 400 مگاوات بوده که تا پایان سال 96 این ظرفیت به 600 مگاوات خواهد رسید.
همچنین طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در سال آتی سهم انرژی بادی و خورشیدی هر کدام به تنهایی به 450 تا 500 مگاوات از کل انرژیهای نصب شده پاک در کشور خواهد رسید و طی 4 سال آینده 25 درصد از کل ظرفیت نصب شده جدید کشور برای تولید برق از محل انرژیهای نو هدف گذاری شده است.
برای تحقق این برنامه تاکنون چندین خط تولید پنلهای خورشیدی در کشور افتتاح شده است.
گفتنی است صنعت برق توانایی ساخت پنل های خورشیدی و زیرساختهای مربوط به آن را دارد و بنا بر اعلام سیدمحمد صادق زاده معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) در خصوص ساخت پنل های خورشیدی در داخل کشور با افتتاح خط تولید شیراز در سال گذشته، در حال حاضر ظرفیت تولید این پنل ها به حدود 210 مگاوات رسیده که توسط 5 شرکت خصوصی در 5 شهر فیروز، مشهد، شیراز، یزد و سمنان تولید میشود.
تلاش برای افزایش ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر بر همگان روشن است و در این راستا نباید از ظرفیتها و توانمندی بخش خصوصی غافل شویم که در صورت اعتماد به آنها میتوان شاهد برداشتن گامهای موثری در این راستا باشیم.