پاداش طلاییهای بازیهای پاراآسیایی 2018 و پارالمپیک 2020 بیشتر میشود
به گزارش گروه ورزشی و به نقل از سایت کمیته ملی پارالمپیک، مسعود اشرفی اظهار داشت: بحث اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک در کمیسیون اجتماعی دولت به جمعبندی نهایی رسیده است، اما چون بعد از جمعبندی و پایان آن بحث انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد در کمیسیون اجتماعی متوقف شده است، تا زمانی که تغییر و تحولات احتمالی کمیسیون اجتماعی رخ داده و مدیریتهای جدید ایجاد شود.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک درباره خارج شدن دو رشته فوتبال هفت نفره و قایقرانی بادبانی از کمیته بینالمللی پارالمپیک گفت: این اتفاق پیش از بازیهای پارالمپیک ریو کلید خورد. رشته های فوتبال هفت نفره و قایقرانی بادبانی به دلیل اینکه به پروتکلهای خود در کمیته بینالمللی پارالمپیک عمل نکردند و گزارشهای فصلی خود را درباره توسعه رشتههای خود در دنیا به کمیته بین المللی پارالمپیک ارائه نکردند، مورد سوال و سپس بازخواست قرار گرفتند و چون در زمان مقرر گزارش های خود را ارائه نکردند، متاسفانه ابتدا منجر به تعلیق و سپس اخراج از کمیته بینالمللی پارالمپیک شدند.
وی افزود: در خصوص فوتبال هفت نفره آسیب بسیار جدی به ما وارد کردند که مقصر اصلی هم مسئولان فدراسیون جهانی فوتبال هفت نفره بودند که به مسئولیت خود در قبال کمیته بین المللی پارالمپیک عمل نکردند و موجب شدند آسیب بسیار شدیدی به این رشته وارد و از بازیهای پارالمپیک حذف شود. البته فدراسیون بینالمللی این رشته در حال فعالیت است و مسابقات کشوری، منطقه ای و جهانی خود را برگزار میکند، اما فرصت حضور در بازیهای تابستانی منطقهای و جهانی را از دست داد و فدراسیون جهانی فوتبال هفت نفره روند بسیار سختی را برای بازگشت به کمیته بین المللی پارالمپیک باید طی کند. یعنی کمیته ملی پارالمپیک به دلیل حذف این رشته ورزشی از کمیته بین المللی پارالمپیک ماموریت و مسئولیتی در قبال حمایت از این رشته ورزشی ندارد و در حال حاضر مسئولیت این رشته ورزشی در ایران تا زمانیکه به عضویت کمیته بین المللی پارالمپیک درآید با فدراسیون جانبازان و معلولان است.
اشرفی از افزایش پاداش طلاییهای بازیهای پاراآسیایی 2018 جاکارتا و پارالمپیک 2020 توکیو خبر داد و اظهار داشت: پاداش به مدالآوران و قهرمانان براساس سیاستگذاری که صورت گرفته بر این مبنا است که ما از رشتهها و ورزشکارانی که شانس کسب مدال طلا در بازی های پاراآسیایی جاکارتا و پارالمپیک توکیو دارند، حمایت خواهیم کرد. البته رشتهها و ورزشکارانی که مدال نقره و برنز میگیرند نیز مورد توجه هستند، اما این مسئولیت برعهده فدراسیونهای مربوطه هم گذاشته می شود، یعنی ما با این سیاستگذاری به این سمت حرکت میکنیم که از برترینها حمایت میکنیم.
وی دلیل سیاستگذاری جدید را ارتقای رده بندی ایران در جدول بازیهای پاراآسیایی و پارالمپیک دانست و اظهار داشت: آنچه جایگاه ما را در جدول مسابقات تعیین میکند، کسب مدال طلا است و اگر به این موضوع توجه نکنیم و تعداد زیادی مدال نقره و برنز کسب کنیم، در عمل خواهیم دید در رده بندی کشورهای جهان برای ما فایده ای نخواهد داشت. بنابراین برای اینکه به خواسته اصلی خودمان که حفظ رتبه بسیار خوب و ارتقای رده بندی در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا و پارالمپیک توکیو به نسبت دوره قبل است، دست پیدا کنیم باید تمرکزمان را روی رشتهها و ورزشکاران طلایی بگذاریم و بیشترین سرمایهگذاری را برای آنها انجام دهیم.
اشرفی خاطرنشان کرد: البته رشتهها و ورزشکارانی که مدال نقره و برنز می گیرند نیز مورد توجه قرار خواهند گرفت، اما در قالب کمک به فدراسیون های ورزشی مربوطه این کار را انجام خواهیم داد. ما باید در اعزام ها و اردوها و تجهیزات و پرداخت حقوق ورزشکاران و مربیانی که می توانند صاحب مدال طلا شوند متفاوتتر از ورزشکاران نقرهای و برنزی عمل کنیم و امیدواریم با این سیاستگذاری بتوانیم در این رقابتها نتایج بهتری نسبت به دوره قبل به دست آوریم. از طرف دیگر اگر ورزشکاران بتوانند خواسته مجموعه را برآورده کنند مطمئنا در کنار پرداخت حقوق مناسبتر، برگزاری اردوها و اعزامهای بیشتر، پرداخت پاداشها را هم ارتقا خواهیم داد. همانطورکه در مسابقات جهانی لندن هم پاداش ها را پای سکو به ورزشکاران و مربیان دادیم و این روند را با دستورالعمل هایی که تنظیم خواهد شد برای رشته های طلایی در بازی های پاراآسیایی جاکارتا و پارالمپیک توکیو ادامه خواهیم داد.