آماری نگران کننده از سونامی سرطان تا سال ۲۰۳۰ در جهان
نائب رییس انجمن سرطان ایران گفت: با توجه به افزایش شیوع سرطان در سالهای اخیر در تمام کشورهای دنیا، سازمان جهانی بهداشت پیش بینی کرده است که آمار مبتلایان به این بیماری از ۱۴ میلیون نفر در سال ۲۰۱۲ به ۲۷ میلیون نفر در سال ۲۰۳۰ میلادی خواهد رسید.
دکتر عبدالله فضل علی زاده اظهار کرد: در ابتدا توجه به پیشگیری از طریق آگاه سازی مردم از عوامل خطرزا در ایجاد سرطان و یادآوری عوامل محافظ در برابر سرطان برای مبارزه با این بیماری و در مرحله دوم، ثبت سرطان باید مدنظر باشد تا به این طریق با آگاهی دقیقتر از میزان ابتلا به انواع سرطان در نواحی مختلف و سایر عوامل اپیدمیولوژیک از قبیل: تغذیه و آب و هوا بتوان عوامل دخیل در ایجاد سرطان را شناخته و در راستای رفع آنها اقدام کرد.
وی تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت در سالهای اخیر سرطان را از نظر میزان بروز شیوع رتبه بندی کرده و پنج رتبه را درنظرگرفته است که در این رتبه بندی ایران در رده چهارم قرار دارد؛
به این ترتیب سرطان در ایران نسبت به کشورهای دیگر رقم بالایی ندارد.
فضل علی زاده افزود: با این وجود وظیفه ما این است که برای بیماری سرطان که سیر رو به افزایشی را طی میکند، استراتژی و پلانهای متفاوتی را داشته باشیم تا در آینده دچار فاجعه نشویم.
رییس انجمن سرطان ایران گفت: ما اگر چنین برنامههایی را دنبال کنیم، مطمئنا در آینده نزدیک مشکل چندانی در مبارزه با سرطان و کنترل آن و کمک رسانی به بیماران سرطانی نخواهیم داشت؛ توصیه ما به مردم پیشگیری و داشتن آگاهی بیشتر درباره عوامل خطرزا است و این وظیفه هر فرد است که به سلامت خود و خانواده اش اهمیت دهد.
به گفته فضل علی زاده، برنامه نظام ثبت سرطان کشوری، پایهای اساسی و ریشهای برای برنامههای پیشگیری از سرطان در کشور است؛ چراکه هدف وزارت بهداشت در مورد سرطان ها، پیشگیری و کنترل انواع آن است.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *