صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تمام سوال‎های بی‎پاسخ درباره حادثه تروریستی 11 سپتامبر؛عربستان متهم درجه یک حمله به برج‎های دو قلو

۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰:۲۳
کد خبر: ۳۴۷۶۳۱
امروز یازدهم سپتامبرسالگرد انهدام برج‎های دوقلوی تجارت جهانی آمریکا در حمله‌های تروریستی در سال 2001 است؛ هنوز هم پس از گذشت شانزده سال ابعاد این حادثه با وجود شواهد و دلایل فراوان به خوبی روشن نشده یا اراده‌ای برای بیان عمومی آنها وجود ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، امروز یازدهم سپتامبرسالگرد انهدام برجهای دوقلوی تجارت جهانی آمریکا در حمله‌های تروریستی در سال 2001 است وهنوز هم پس از گذشت شانزده سال ابعاد این حادثه با وجود شواهد و دلایل فراوان به خوبی روشن نشده یا اراده‌ای برای بیان عمومی آنها وجود ندارد.


وب‌سایت «نیوز» به مناسبت شانزدهمین سالگرد حمله تروریستی به برجهای سازمان تجارت جهانی در نیویورک در گزارشی با انتشار تصاویری تکان‌دهنده و کمتر‌دیده‌شده از این حادثه با اشاره به نحوه فروریزی برجهای دوقلو در نیویورک نوشت: ما تاکنون بارها نحوه برخورد هواپیماها به دو آسمان‌خراش نیورک و فروپاشی کامل آنها را مشاهده کرده‌ایم اما هنوز هم با گذشت سالها از درک و هضم چنین حادثه‌ای عاجزیم.

در صبح روز 11 سپتامبر سال 2001، نوزده تن از اعضای گروه تروریستی 4 فروند هواپیمای مسافربری در آمریکا را ربودند. تروریست‎های القاعده دو هواپیما را در فاصله‌های زمانی متفاوت تعمداً به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک زدند که در پی آن همه مسافران هواپیما و همچنین بسیاری از کسانی که در این دو ساختمان حضور داشتند کشته شدند. هردو این آسمان‌خراش‎ها پس از دوساعت به طور کامل فرو ریختند و آسیب‎های زیادی به ساختمانهای اطراف وارد کردند.


هواپیمای سوم به ساختمان پنتاگون در ویرجینیا برخورد کرد، هواپیمای چهارم اما در زمینی نزدیک شنکسویل ایالت پنسیلوانیا سرنگون شد. بنا به گزارش‎های رسمی دولت آمریکا در این حادثه دست‌کم 3 هزار نفر کشته شدند.


بنا به گزارش «نیوز» دولت آمریکا یک موزه یادبود حادثه یازده سپتامبر را در شهر «منهتن» برپا کرده که در آن تمام وسایل و تجهیزات به‌جامانده از فروپاشی دو ساختمان به نمایش عموم گذاشته شده‌ است؛ از سال 2001 تاکنون بیش از 14 میلیون نفر از این موزه بازدید کرده‌اند.


گزارش‌نویس وب‌سایت «نیوز» ضمن شرح دردناکی از حادثه یازده سپتامبر و آسیب‌ دیدن بسیاز این شهروندان عادی در این حادثه می‌افزاید: در بخشی از این موزه مکان پنهانی وجود دارد که در آن عکس‎های بسیار دلخراش و تکان‌دهنده در آن به نمایش گذاشته شده اما بازدید از این قسمت برای عموم آزاد نیست و دولت آمریکا تا کنون بسیار تلاش کرده تا از انتشار آنها در سطح جامعه خودداری کند.


با اینکه از همان ماه‌های پس از حادثه تروریستی 11 سپتامبر شواهد بسیاری به دست آمد که در این عملیات تررویستی پیچیده مانند همه حوادث تروریستی دیگر رد پای مقامات عربستانی دیده می‌شود اما دولت‎های آمریکا با گذشت شانزده سال که هم‌اکنون کوهی از شواهد و مدارک غیرقابل انکار مبنی بر دخالت عربستان در حادثه تروریستی 11 سپتامبر جمع‌آوری‌شده، همچنان از اعلام رسمی آن خودداری می‌کنند.


رسانه‌های آمریکا و وکلای خانواده‌های قربانی‌های حادثه 11 سپتامبر در روند پی‌گیری 16 ساله خود برای احقاق حقوقشان و مجازات عامل اصلی این حادثه ، به تازگی شواهدی مبنی بر برنامه‌ریزی آگاهانه سفارت عربستان در آمریکا برای حمله تروریستی 11 سپتامبر افشا کردند اما همچنان پس دولت آمریکا به خاطر منافع اقتصادی حاضر به اعلام علنی و رسمی دخالت عربستان در این حادثه تروریستی نیست.

افشای نقش سفارت عربستان در حادثه 11 سپتامبر

رسانه‌های آمریکا روز 10 سپتامبر ماه جاری فاش کردند که اسناد جدید نشان می‌دهد به احتمال زیاد عربستان نقش پررنگی در اجرای حادثه 11 سپتامبر داشته‌است.

پایگاه روزنامه «نیویورک‌پست» در گزارشی فاش کرد که اسناد جدید نشان می‌دهد به احتمال زیاد دوتن از کارکنان سفارت عربستان در واشنگتن عملیات شبیه‌سازی ربایش هواپیما را پشتیبانی مالی کرده‌اند.

بنا به این گزارش دو سال پیش از حادثه سپتامبر سفارت عربستان دو تن از شهروندان سعودی با پوشش دانشجویی پشتیبانی مالی کرده تا در عملیاتی شبیه‌سازی‌شده برای حمله اصلی 11 سپتامبر از شهر «فونیکس» به سمت «واشنگتن» پرواز کنند، به همین دلیل احتمال هدایت و اجرای حمله 11 سپتامبر از سوی مقامات عربستانی قوت گرفته‌است.

نیویورک‌پست به نقل از وکلای خانواده‌های افراد قربانی این حادثه که بیش از 1400 نفر هستند افزود: شواهد جدیدی به دادگاه ارائه شده که نقش مالی و عملیاتی عربستان در حادثه 11 سپتامبر را نشان می‌دهد. در حقیقت احتمالا دولت عربستان نه تنها در اجرای عملیات بلکه در زمینه‌سازی این حادثه از جمله شبیه‌سازی عملیات 11 سپتامبر نقش داشته‌است.

«شان کارتر» از وکلای اصلی پرونده قربانیان تصریح کرد: ما از مدتها پیش بر روبط نزدیک سازمان القاعده و دولت عربستان تأکید داریم و اسناد جدید تنها شواهد بیشتری را در اختیار ما قرار می‌دهند.

بنا به این گزارش وکلای دولت عربستان در آمریکا در ماه‌های پیش تحرکات زیادی انجام دادند تا مانع افشای این اسناد جدید و تحویل آنها به دادگاه شوند.

وکلای شاکیان حادثه 11 سپتامبر با استناد به اسناد «اف‌بی‌‌آی» می‌افزایند که محمد القضایین و حمدان الشلاوی از کارمندان سفارت عربستان در حقیقت دو تن از عوامل شبکه پادشاهی عربستان در آمریکا بودند که تحت پوشش دانشجویی در این کشور به سر می‌بردند و در توطئه تروریستی 11 سپتامبر نقش ایفا کردند.

نیویورک‌پست با اشاره به اینکه محمد القضایین در «وزارت امور اسلامی» عربستان مشغول به کار بوده و حمدان الشلاوی نیز از سالها کارمند دولت سعودی بوده و هنگامی که در آمریکا زندگی می‌کردند در تماس مداوم با مقامات عربستانی بوده‌اند به نقل از اسناد تازه «اف‌بی‌آی» تشریح کرد: شرکت هواپیمایی غرب آمریکا گزارش داده که در نوامبر سال یعنی 1999 دو سال پیش از حمله تروریستی 11 سپتامبر محمد القضایین و حمدان الشلاوی در پروازهای به سمت واشنگتن بارها تلاش کردند به کابین خلبان هواپیما دسترسی داشته باشند تا میزان امنیت پرواز را بسنجند و افزون بر این همیشه از خدمه پرواز سؤال‎های فنی درباره پرواز می‌پرسیدند به طوری‌که موجب تعجب خدمه پرواز شده‌بود.

بر پایه اسناد «اف‌بی‌آی» رفتار تهاجمی این دو شهروند عربستانی و سؤال‎های مداوم آنها و همچنین تلاششان برای نزدیک‌ شدن به کابین خلبان در طی پروازها به گونه‌ای بود که در یک مورد خلبان مجبور به فرود اضطراری در میانه راه در شهر «اوهایو» می‌شود و سرانجام پلیس این دو را بازداشت می‌کند، اما «اف‌بی‌آی» با آنکه آنها را بازجویی می‌کند تصمیم به آزادی آنها می‌گیرد.

نیویورک‌پست در پایان می‌نویسد که سازمان امنیتی «اف‌بی‌آی» تنها پس از آزادی محمد القضایین و حمدان الشلاوی پی می‌برد که یکی از آنها در افغانستان دوره‌های نظامی خاص را گذرانده و با ربایندگان هواپیماهایی که در حادثه تروریستی 11 سپتامبر به کار گرفته شدند در تماس بوده‌است و همچنین این دو تن با یکی از مقامات عربستانی سازمان القاعده نیز در ارتباط مستمر بوده‌اند.


برچسب ها: حادثه 11 سپتامبر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *