تحولات نوحهسرایی در دوران معاصر بررسی میشود
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، هشتمین نشست از سلسله نشستهای پژوهشی هنر و ادبیات دینی با موضوع «تحولات نوحهسرایی در دوران معاصر» با حضور مهدی امین فروغی ساعت 16 سهشنبه 21 شهریورماه در سالن استاد اوستای حوزه هنری برگزار میشود.
این نشست به همت دفتر ادبیات و هنر عاشورایی حوزه هنری برپا میشود و علاقه مندان برای حضور در آن میتوانند در زمان یاد شده به حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ مراجعه کنند.
مهدی امین فروغی درباره اهمیت و ضرورت توجه به نوحه در کشورمان میگوید: موسیقی مذهبی در بین تمامی اقوام و فرهنگها از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. در ایران شیعی نیز موسیقی مذهبی در قالبهای مختلف و گستردهای اعم از نوحهخوانی، اذان، شبیه خوانی، منقبت خوانی، مناجات، سحرخوانی و... ارائه میشد.
وی می افزاید: در بین این قالبها «نوحه خوانی» از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و هست؛ چرا که این نوحهها باعث تثبیت خاطرههای مذهبی ایرانیان شدهاند. دلیل این ماندگاری خوشایند بودن نوحههاست و دلیل این خوشایند بودن هم این است که نوحهها جز قوت اشعار، آهنگ و ریتم نیز دارند.
«شعر و موسیقی در نوحههای طهران قدیم»، چهلچراغ: گزیده ای از میراث عاشورایی ادبیات عرب، کتیبه «دوازده بند محتشم»، محتشم نامه: گزیده ترکیب بندهای عاشورایی در استقبال محتشم کاشانی از جمله آثار مهدی امین فروغی است. کتاب «شعر و موسیقی در نوحههای طهران قدیم» از این نویسنده و پژوهشگر در سیودومین جایزه کتاب سال ایران به عنوان اثر شایسته تقدیر در حوزه هنر انتخاب شد.