صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحولات نوحه‌سرایی در دوران معاصر بررسی می‌شود

۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۴۷۵۶۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
مهدی امین فروغی، نویسنده و پژوهشگر، به بررسی و تحلیل «تحولات نوحه‌سرایی در دوران معاصر» در حوزه هنری می‌پردازد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، هشتمین نشست از سلسله نشست‌های پژوهشی هنر و ادبیات دینی با موضوع «تحولات نوحه‌سرایی در دوران معاصر» با حضور مهدی امین فروغی ساعت 16 سه‌شنبه 21 شهریورماه در سالن استاد اوستای حوزه هنری برگزار می‌شود.

این نشست به همت دفتر ادبیات و هنر عاشورایی حوزه هنری برپا می‌شود و علاقه مندان برای حضور در آن می‌توانند در زمان یاد شده به حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ مراجعه کنند.

مهدی امین فروغی درباره اهمیت و ضرورت توجه به نوحه در کشورمان می‌گوید: موسیقی مذهبی در بین تمامی اقوام و فرهنگ‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است. در ایران شیعی نیز موسیقی مذهبی در قالب‌های مختلف و گسترده‌ای اعم از نوحه‌خوانی، اذان، شبیه خوانی، منقبت خوانی، مناجات، سحرخوانی و... ارائه می‌شد.

وی می افزاید: در بین این قالب‌ها «نوحه خوانی» از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و هست؛ چرا که این نوحه‌ها باعث تثبیت خاطره‌های مذهبی ایرانیان شده‌اند. دلیل این ماندگاری خوشایند بودن نوحه‌هاست و دلیل این خوشایند بودن هم این است که نوحه‌ها جز قوت اشعار، آهنگ و ریتم نیز دارند.

«شعر و موسیقی در نوحه­‌های طهران قدیم»، چهلچراغ: گزیده ای از میراث عاشورایی ادبیات عرب، کتیبه «دوازده بند محتشم»، محتشم نامه: گزیده ترکیب بندهای عاشورایی در استقبال محتشم کاشانی از جمله آثار مهدی امین فروغی است. کتاب «شعر و موسیقی در نوحه­‌های طهران قدیم» از این نویسنده و پژوهشگر در سی‌ودومین جایزه کتاب سال ایران به عنوان اثر شایسته تقدیر در حوزه هنر انتخاب شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *