صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مواضع مسئولین عالی دستگاه قضا در مورد فاجعه میانمار / راه پایان دادن به نسل کشی میانمار چیست؟

۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۹:۰۵
کد خبر: ۳۴۷۴۴۹
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
در حالی سازمان بین‌المللی مهاجرت طی هفته گذشته، از فرار ۱۸ هزار مسلمان روهینگیایی به دلیل خشونت‌های ارتش و بودائیان میانمار خبر داد که بازخوانی تاریخ رویدادهای تلخ در این کشور حاکی از وقت‌کشی سازمان‌های بین‌المللی با این گونه رویدادهای غیرانسانی ‎است؛ اما به راستی در برابر برخورد غیرمسئولانه و بی اثر سازمان‎های بین‎المللی وظیفه کشورهای اسلامی و راه پایان دادن به نسل کشی میانمار چیست؟

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ؛ كشتار بی‎رحمانه مسلمانان میانمار و اقدامات خشونت‌آمیز و نژادپرستانه بودائیان علیه مسلمانان اين کشور در حالی ادامه دارد که نیروهای دولتی میانمار به جای تامین امنیت مسلمانان و پاسداری از حقوق شهروندی آنها، به جمع بودائیان افراطی پیوسته و جنایات متعددي را علیه مسلمانان مرتکب می‌شوند؛ مسلمانان روهینگیایی ایالت راخین میانمار علی رغم سکونت در این منطقه در طول چند قرن، از منظر بودائیان میانماری، خارجی و بنگال تلقی می‌شوند و از حق تحصیل و کسب درآمد محروم هستند.


بازخوانی تاریخ رویدادهای تلخ در میانمار حاکی از آن است که برخورد‌های دوگانه و یا وقت‌کشی سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای مدعی حقوق بشر با این گونه رویدادهای غیرانسانی، زمان بی‌بازگشتی را برای گرفتن قربانیان بیشتر فراهم ساخته و سازمان‌های جهانی هیچ‌گاه اقدام قاطع و یا رویه محکمی علیه این‌گونه جنایات ضدانسانی نداشته‌اند به طوری که اخیرا دور تازه خشونت‌ها علیه مسلمانان میانماری از دو هفته گذشته آغاز شده است.


روز جمعه سوم شهریور ماه، ماموران دولتی وارد مناطق مسلمان نشین ایالت راخین شدند و به سمت مردم عادی شلیک کردند و اموال و خانه‌های مسلمانان را به آتش کشیدند و سازمان بین‌المللی مهاجرت طی هفته گذشته از فرار ۱۸ هزار مسلمان روهینگیایی از خشونت‌های ارتش و بودائیان میانمار خبر داد اما به راستی در برابر برخورد غیرمسئولانه و بی اثر سازمان های بین المللی با موضوع کشتار مسلمانان وظیفه کشورهای اسلامی و راه پایان دادن به این نسل کشی چیست؟


مقام معظم رهبری در پیامی به حجاج بیت‌الله‌الحرام، به موضوع میانمار هم اشاره فرمودند و اعلام داشتند که «رؤسای کشورهای اسلامی و نخبگان سیاسی و دینی و فرهنگی در دنیای اسلام، وظایف سنگین بر دوش دارند و از طرفی در بازخوانی مطالبه رهبر انقلاب از قوه قضائیه ایشان بیان کردند "قوه قضائیه باید در موضوعاتی همچون حمایت از مسلمانان میانمار از جایگاه حقوقی وارد شود و حمایت خود را قاطعانه اعلام کند تا در دنیا منعکس شود.


* رئیس قوه قضائیه: جنایات در یمن، فلسطین ، میانمار، سوریه، عراق و افغانستان با حمایت های تسلیحاتی و سیاسی آمریکا صورت می‎گیرد/ دستگاه‎های عریض و طویل حقوق بشری باید به دلیل سکوتشان در برابر این جنایات به چالش کشیده شوند


آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه هفته گذشته در جلسه مسئولان عالی قضایی اظهار کرد: دشمنان جهان اسلام انواع فتنه گری ها را برای ایجاد شکاف در بین مسلمانان صورت می دهند که در رأس آنها اقدامات خصمانه و خباثت بار آمریکاست. دولت آمریکا به ظاهر در مقابل تروریست ها قرار دارد اما رسماً و در باطن برای ایجاد شکاف در جامعه مسلمین از تروریست ها حمایت می کند و آنها را مقابل جهان اسلام قرار می دهد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به انواع جنایات در یمن، فلسطین ، میانمار، سوریه، عراق و افغانستان با حمایت های تسلیحاتی و سیاسی آمریکا اظهار کرد: واقعاً دستگاه های عریض و طویل حقوق بشری باید به دلیل سکوتشان در برابر این جنایات به چالش کشیده شوند.

آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: امروز، روز همگرایی مسلمین است و باید ندای وحدت در برابر فتنه انگیزی های دشمن بلند شود. باید کسانی را که به راه دشمن می روند از خودمان جدا کنیم و با همفکری همه علمای جهان اسلام، راهکارهای اساسی برای برون رفت از چالش های موجود بیابیم.


*معاون اول دستگاه قضا: در قضایای میانمار باید به حال سازمان‌های بین‌المللی گریست


معاون اول دستگاه قضا در یکصد و هفدهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به کشته شدن و آوارگی مسلمانان میانمار اظهار کرد: امروز باید به حال سازمان‌های پرطمطراق بین‌المللیِ به اصطلاح مدافع حقوق بشر گریه کرد که قضایایی مانند میانمار را در گوشه و کنار جهان مشاهده می‌کنند؛ اما هیچ اقدامی را برای نجات جان هزاران انسان مظلوم و بی‌پناه که خانه‌شان به آتش کشیده شده و آواره شده‌اند انجام نمی‌دهند.


حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: امیدواریم مسلمانان و آزادیخواهان جهان در اینگونه مسائل خود قدم بردارند؛ چرا که هیچگونه امیدی به سازمان‌های بین‌المللی برای رسیدگی به اینگونه امور و نجات جان انسان‌ها وجود ندارد.

*دبیر ستاد حقوق بشر: بلافاصله باید به دفاع از مردم مسلمان میانمار شتاب کرد/ظلم عظیمی که در میانمار در حال رخ دادن است جنایت علیه بشریت است

محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی میزان به جنایاتی که علیه مسلمانان منطقه روهینگیا میانمار انجام میشود واکنش نشان داد و گفت: اگر در آن زمانی‌که این اتفاق شروع می‌شد کشور‌های دنیا و مکانیزم‌های بین‌المللی عکس‌العمل نشان می‌دادند امروز شاهد چنین وضعیتی در میانمار نبودیم.


این مسئول عالی قضایی بیان کرد: وضعیت اکنون میانمار غیرقابل تحمل است. در آنجا مسلمانان خانه‌هایشان آتش زده می‌شود، بچه هایشان سوزانده می‌شوند، سر بریده می‌شوند و در ابعاد وسیع دچار جنایت می‌شوند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: متأسفانه کسی که جایزه صلح نوبل حقوق بشر را گرفته است در تمام این مدت سکوت داشته است و حتی یک کلمه علیه این جنایات حرف نزده است، بنابراین ما معتقد هستیم بدون فوت وقت و بلافاصله باید به دفاع از مردم مسلمان میانمار شتاب کرد. سازمان‌های بین‌المللی باید موضوع بسیار قوی در این خصوص بگیرند.

وی در پایان گفت: ما باید خیلی سریع نیروی کمکی بفرستیم. باید هیئت‌های سازمان ملل بروند و نظارت کنند. باید تمام مسلمان‌ها به خانه‌هایشان برگردند. نظامیان میانمار بسیار قسی‌القلب هستند. متأسفانه سیاستمداران هم از آن‌ها حمایت می‌کنند. حتی آن‌هایی که سوگلی غرب بودند هم از جنایت‌ها حمایت می‌کنند؛ بنابراین این موضوع یک موضوع غیرقابل قبول است.


حجت‌الاسلام و المسلمین بهرامی رئیس دیوان عدالت اداری روز سه شنبه ۱۴ شهریور در نطق پیش از دستور هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ضمن ابراز تاسف از وضعیت مسلمانان میانمار از سکوت سازمان بین المللی مدعیان حقوق بشر در این زمینه انتقاد کرد.


*معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری: اتحادیه حقوقدانان جهان اسلام برای پیگیری، حمایت و دفاع از حقوق مسلمانان در مجامع بین المللی در شرف تشکیل است/ سکوت مرگبار مدعیات حقوق بشر غیر قابل توجیه و موجب گسترش خشونت علیه مسلمانان میانمار است


عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری به تشریح وضعیت فاجعه بار مسلمانان روهینگیا در میانمار پرداخت و با محکوم کردن نسل کشی و کوچ اجباری و تهدیدات جانی و امنیتی و تعرض به مسلمانان میانمار آن را جنایت علیه بشریت توصیف کرد و گفت: بدون تردید نقض گسترده و مستمر حقوق بشر علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار، می‌تواند در حکم «جنایت علیه بشریت» قلمداد شود، جهانیان هنوز نسل کشی پولپوت – رهبر خمرهای سرخ کامبوج در این منطقه را از یاد نبرده اند و ما شاهد جنایاتی دیگر در این منطقه اینبار بر علیه مسلمانان هستیم.


وی ادامه داد: در گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد مجموعه‌ای از موارد نقض حقوق بشر و تعرض به مسلمانان روهینگیا، از جمله سلب خودسرانۀ تابعیت، اعمال محدودیت‌های شدید بر جابه‌جایی و نقل مکان، تهدید‌ات جانی و امنیتی، سلب حقوق درمانی و تحصیلی، کار اجباری و تجاوز جنسی مستند شده است. گزارش مزبور این ظن را که الگوی نقض حقوق مسلمانانِ میانمار می‌تواند معادل جنایت علیه بشریت باشد، تقویت کرده است.


عباسی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه سکوت سازمان های بین المللی درباره کشتار مسلمانان را چگونه ارزیابی می کنید؟، تصریح کرد: برخورد غیرمسئولانه و بی اثر سازمان های بین المللی با موضوع کشتار مسلمانان برمه یادآور سکوت و عدم واکنش مناسب این مجامع در قتل عام مسلمانان بوسنی است. با نگاهی به تاریخ معاصر آشکارا می بینیم که هرگاه مسلمان کشی راه افتاده است نقش سازمان های بین المللی و حقوق بشری در جلوگیری از جنایات از چند اظهار نظر عقیم و گاهی چند خط قطع نامه بی اثر تجاوز نکرده است. آیا اگر جنایاتی از زمره آنچه که در میانمار بر مسلمانان می گذرد در حق هر گروه مذهبی دیگری روی می داد شاهد همین رویه از سوی سازمان های بین المللی می بودیم؟! در این وضعیت سکوت سازمان همکاری های اسلامی موجب شگفتی است. البته ممکن است این سئوال مطرح شود که مگر سازمان همکاری های اسلامی در برابر جنایات آل سعود و کشتار زنان و کودکان و پیران و جوانان یمن چه اقدام مؤثری انجام داده است که ما انتظار داشته باشیم در قبال کشتار و نقض حقوق اولیه مسلمانان میانمار واکنش نشان دهد. بدون تردید این سکوت مرگبار غیر قابل توجیه و موجب گسترش خشونت علیه مسلمانان می گردد.


وی خاطرنشان کرد: قانون شهروندی ۱۹۸۲روهینگیا مسلمانان را که قرن ها در آن سرزمین زیسته اند شهروند میانمار نمی شناسد و در نتیجه دست بودایی ها را برای کشتار و اخراج و به آتش کشیدن خانه و زندگی مسلمانان باز می گذارد. در واقع یک نوع هم رایی و همراهی گسترده درباره اخراج مسلمانان روهینگیا از میانمار بین دولت نظامی، راهبان بودایی و احزاب سیاسی به وجود آمده است. در اولین گام مجامع بین المللی حقوق بشری باید دولت میانمار را ملزم به لغو این قانون کنند و در راستای استقرار یک دموکراسی واقعی با روح اتحاد، حقوق برابر و احترام متقابل، جهت تصویب قانونی که از حقوق برابر اقلیت ها حمایت می کند، تلاش کنند. در گام بعدی تحریم های لغو شده را علیه دولت میانمار برقرار سازند. یکی از کارکردهای اتحادیه حقوقدانان جهان اسلام که در شرف تشکیل است پیگیری، حمایت و دفاع از حقوق مسلمانان در مجامع بین المللی است.

همچنین جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در دومین نشست شورای معاونان دادستانی تهران یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردند را ایفای نقش قوه قضاییه در بخش بین‌الملل دانست و گفت: معظم‌له سال گذشته نیز در دیدار با مسوولین قضایی فرمودند که جمهوری اسلامی ایران به لحاظ ساختار حکومت مردم‌سالاری دینی‌ باید از شخصیت‌های مسلمان در سراسر جهان حمایت کند و در رابطه با موضوعاتی از قبیل وضعیت مسلمانان در میانمار، کشمیر و تحریم‌ها از جایگاه حقوقی ورود کرده و ایفای نقش کند، دادسرای بین‌الملل دادستانی تهران می‌تواند در چهارچوب وظایفش به این مسائل توجه داشته باشد.

به نظر می‎رسد با وجود سکوت مدعیان حقوق بشر، وظیفه و رسالت سازمان همکاری های اسلامی است که در اسرع وقت تشکیل جلسه دهد و راهکارهایی پیشگیرانه برای جلوگیری از تشدید جنایت علیه مسلمانان اتخاذ کند. وظیفه نهادهای ملی و سازمان های حقوق بشری است که دولت میانمار را تحت فشار قرار دهند تا حقوق مسلمانان و حقوق بشر را به رسمیت بشناسد. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *