زباله، فاضلاب و آلودگی میکروبی سواحل شمالی کشور را تهدید میکند
وی افزود: علاوه بر ورود زباله و فاضلاب تصفیه نشده به دریا، آلودگیهای میکروبی نیز سواحل شمالی کشور را تهدید میکند و با توجه به اینکه این سواحل مبدأ سفرهای بسیاری از گردشگران داخلی است و آنها از شنا گاههای این مناطق استفاده میکنند، درنتیجه گردشگران در معرض آسیبهای فراوانی ازجمله بیماریهای پوستی، دستگاه گوارش و چشم هستند.
معاون محیط زیست دریایی تصریح کرد: در حال حاضر ازنظر بهداشت، امکانات اولیه و آلودگی میکروبی سه استان شمال کشور ازجمله گلستان،گیلان و مازندران را با اجرای 136 طرح سالمسازی پایش کردهایم، چراکه مردم بااطلاع از طرح سالمسازی میتوانند با اعتماد کامل از شناگاه های این مناطق استفاده کنند.
وی بابیان اینکه از 136 طرح سالمسازی تعداد کمی دارای آلودگی میکروبی بودند، تصریح کرد: حدود 20 میلیون از جمعیت کشور در استانهای شمالی کشور از این طرح استفاده میکنند. در پایش طرح سالمسازی تعداد بسیاری از صاحبان مکانهای گردشگری دارای استاندارد لازم بودند و آلودگی میکروبی نداشتند.
این مقام مسئول در رابطه با طرح پرچم گذاری سواحل کشور افزود: با اجرای طرح پرچم گذاری در سه استان شمالی کشور توانستیم مردم را از سالمسازی مناطق آگاه کنیم.
فرشچی ادامه داد: فاز اول طرح سالمسازی در استانهای شمالی انجام شد و فاز دوم آن در ماههای مهر و آبان در استانها و سواحل جنوبی کشور آغاز میشود.
معاون محیط زیست دریایی با اشاره به اینکه پرچم گذاری سواحل کشور بر اساس استاندارد است، گفت: در سواحل کشور نقاطی که دارای استاندارد کافی هستند، با نصب پرچم آبیرنگ علامتگذاری و مکانهایی هم که شرایط لازم را نداشتند با نصب پرچم زردرنگ مشخص شدند.
وی افزود: به مکانهایی که پرچم زردرنگ گرفتهاند، فرصتی دادیم تا بتوانند ازنظر بهداشت و استانداردسازی وضعیت موجود خود را تغییر دهند.
فرشچی بابیان اینکه اجرای طرح پرچم گذاری آگاهی مردم نسبت به مکانهای سالم را افزایش میدهد، گفت: اجرای این طرح ملی میتواند هم مردم و هم مسئولان دولتی و خصوصی را آگاه کند تا با مسئولیت خود در قبال حفظ سواحل آشنا شوند، فرض کنید یک منطقه و استان 10 پرچم زردرنگ میگیرد، این امر موجب میشود تا مسئولان این مناطق برای رفع ایرادات خود با یکدیگر رقابت مثبتی داشته باشند و همچنین بخش خصوصی نیز برای سرمایهگذاری در جذب توریست و برای دریافت پرچم آبی تلاش میکند.
معاون محیط زیست دریایی در رابطه با نصب این پرچمها به مردم گفت: مردم باید به رنگهای این پرچمها دقت کنند و این پرچمها برای زیبایی نصب نشدهاند، بلکه برای هشدار و سلامت آنها نصبشدهاند.
فرشچی در تعریف آلودگی میکروبی گفت: زمانی فاضلابهای صنعتی، خانگی و یا کشاورزی وارد سواحل و دریاها میشوند باعث رشد و نمو میکروبها خواهند شد که این عامل منجر به بروز بیماریهایی میشود.
وی در پایان افزود: این تازه شروع کار است و ما نیازمند حمایت همهجانبه از تمام ارگانها هستیم.
انتهای پیام/