صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وظیفه مسئولان است تا هنر را به میان مردم ببرند

۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۴۶۴۴۴
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
احمد آقاقلی‌زاده، هنرمند طراح گرافیک با اعتقاد بر اینکه برای موفقیت در عرصه هنرهای تجسمی باید تبلیغات رسانه‌ای به‌ویژه در حوزه رسانه ملی فعال‌تر عمل کرد، تاکید کرد: متاسفانه این روزها درصد محدودی از مردم برای دیدن آثار هنری به نمایشگاه‌ها می‌روند و به نظرم این وظیفه مسئولان و دولتمردان است تا هنر را به میان مردم ببرند.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری،احمد آقا‌قلي‌زاده معتقد است: اگر بخواهيم از طريق هنر، مفاهيمی را به جامعه برسانيم، نياز است تا تعاملات بيشتری درخصوص حمايت از هنرمندان انجام شود.

این هنرمند طراح گرافیک با اشاره به اینکه مردم خبر ندارند که هنر کجا عرضه می‌شود و کجا می‌توان به دنبال هنر رفت، یادآور شد: دراین نقطه است که نقش سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان، دولت‌مردان و مسئولان فرهنگی نمود پیدا می‌کند، درواقع این وظیفه مسئولان و دولتمردان است تا هنر را به میان مردم ببرند. آثار هنرمندان فعال در عرصه هنرهای تجسمی، بیشتر در نمایشگاه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود و کمتر اتفاق می‌افتد که عموم جامعه برای دیدن این آثار به نمایشگاه بروند؛ این در حالی است که در گذشته آثار نقاشی، گرافیک، خوش‌نویسی و ... در قالب پوستر، چاپ و در اختیار نهادها، مساجد و مردم قرار می‌گرفت اما امروزه شاهد چاپ این آثار نیستیم و مردم هم فرصت و علاقه‌‌ای برای حضور در نمایشگاه‌ها و پیگیری آثار خلق شده ندارند که این امر نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا مرسوم شده‌است و درواقع می‌توان گفت درصد محدودی از جامعه برای دیدن آثار هنری به نمایشگاه ها می‌روند.

این گرافیست همچنین خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در عرصه هنرهای تجسمی موفق عمل کنیم، باید تبلیغات رسانه‌ای به خصوص در حوزه رسانه ملی فعال‌تر عمل کنیم. همچنین درعین حال نیاز است تا آثار هنری خلق شده، چاپ و منتشر شود و در اختیار همگان قرار بگیرند. چنانکه در دوران دفاع مقدس شاهد چاپ و انتشار پوسترهای مختلفی بودیم که توسط هنرمندان حوزه هنری خلق می‌شدند و این آثار ارتباطی عمیق بین هنرمند و عموم جامعه ایجاد کرده‌بودند.

این هنرمند مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در ادامه عنوان کرد: هنر، نیازمند حمایت است. در شرایط اقتصادی کنونی، مردم هزینه‌ای بابت خرید آثار هنری نمی‌کنند. اگر بخواهیم از طریق هنر، مفاهیمی را به جامعه برسانیم، نیاز است تا تعاملات بیشتری درخصوص حمایت از هنرمندان انجام شود.

به گفته آقا‌قلی‌زاده، هنرمند انتظار دارد تا آنچه خلق می‌کند در معرض دید عموم جامعه قرار گیرد. در این میان اثر هنری اگر خوب نباشد مورد اقبال جامعه قرار نمی‌گیرد. هنر، آن‌چیزی است که هم عموم جامعه با آن ارتباط برقرار کنند هم روشنفکران جامعه آن را بپذیرند. آن اثر هنری که با مردم ارتباط برقرار کند، ماندگار می‌شود؛ البته این مهم از هنر بازاری مجزاست و منظور هنر پیش پا افتاده نیست.

او در توضیح و تعریف هنر متعهد اذعان داشت: هنر متعهد همان گونه که امام(ره) فرمودند، هنری است که روح تعهد را در انسان‌ها بدمد؛ ضمن اینکه باید در هنر، مخاطب را به ایستادگی، حق گویی و مبارزه دعوت کنیم.

این هنرمند گرافیست، حضور تکنولوژی را در عرصه هنرهای تجسمی، فرصت و ابزاری برای توسعه دانست و گفت: اگر بتوانیم تکنولوژی را در راه درست به کار بگیریم برنده خواهیم بود؛ چراکه اگر قرار بود همانند گذشتگان با استخوان روی دیوارهای غار نقاشی بکشیم و همچنان روی آن اصرار داشتیم، دیگر هنر به جایگاهی که امروز دارد نمی‌رسید. هنر در روح و ذات هنرمند وجود دارد و هنرمند در نحوه اجرا از تکنولوژی استفاده می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *