۲ مسئله مهم درباره «شکست محاصره دیرالزور»؛ برای داعش مسجل شد دیگر نمیتوانند در سوریه پیروز شوند
وی ادامه داد: آزادسازی حلب در سال گذشته سرفصلی بر شکستهای پیدرپی بعدی داعش و سایر گروههای تکفیری مستقر در سوریه بود .قبل از دیرالزور سه منطقه مهم از سوریه در اختیار ارتش این کشور قرار گرفت که یک قسمت اطراف دمشق بود که تروریستهای مستقر در آنجا مجبور شدند به ادلب بروند.
کارشناس مسائل خاورمیانه تأکید کرد: قسمت دیگر مربوط به نواحی هم مرز لبنان و سوریه بود که در چند عملیات آزادشدند و قسمت سوم هم در طول مرز بین عراق و سوریه بود که از شمال تا جنوب این منطقه بهدست ارتش سوریه افتاد و نیروهای نظامی این دو کشور در این مرزها به هم رسیدند.
وی با بیان اینکه با این پیروزیها نه تنها داعش بلکه تمام گروههای تکفیری امیدشان را ازدست دادند، گفت: داعش و گروه های تکفیری در دیرالزور و رقه که مرکزیت حضور تروریستهاست، فکر میکردند با حفظ محاصره این مناطق می توانند روحیهشان را بازیافته و نیروهای فراریشان را برگردانند.
قنادباشی با اشاره به اینکه شکسته شدن محاصره دیرالزور 2 مسئله مهم را در پی داشت، اظهارکرد: اول اینکه برای داعش مسجل شد که دیگر نمیتوانند در سوریه پیروز شوند و با ناامیدی باید عملیات های بعدی شان را انجام دهند و یا فرار کنند، دیگر اینکه هیچ نیرویی از جهان بعد از آزادسازی دیرالزور، تمایلی برای رفتن به سوریه ندارد، همانطور که میدانید داعش از 80 کشور برای خود نیرو جذب کرده بود.
کارشناس مسائل خاورمیانه یادآور شد: مردم سوریه طی 6 سال انواع رنج و مشقت ها را متحمل شدند و باور نمیکردند ارتش سوریه بتواند با این سرعت این شهر را آزاد کند و شادی مردم در دیرالزور نشاندهنده انرژی زیادی است که مردم بعد از این پیروی کسب کردند و این شادی میتواند راهگشا باشد.
وی افزود: ارتشهای امروزی در جهان به افکار عمومی خیلی متکی هستند. ارتباطات در حال حاضر باعث شده تا روحیه، تلاش و امیدمردم روی پیروزیها تأثیر بگذارد خصوصاً اینکه جنگ سوریه یک جنگ داخلی است.