هنر نگارگری رابطه مستقیمی با عرفان دارد
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، طوبی رجبعلی، نگارگر انقلاب بر لزوم توجه هنرمند به مطالعات تئوریک تاکید کرد و گفت: هنرمند برای آنکه بتواند به موفقیت دست یابد باید علاوه بر کار عملی، مطالعات نظری نیز داشته باشد. چراکه مطالعاتی که یک هنرمند در کنار کار عملی انجام میدهد میتواند راهگشای او باشد. در واقع مطالعات نظری و کار عملی، دو بال پرواز برای رسیدن هنرمند به موفقیت است.
وی خاطرنشان کرد: به نظرم هنر نگارگری رابطه مستقیم با عرفان دارد و کسانی که در این زمینه کار کردهاند نشانههای این مهم را در نگارگری و تذهیب مشاهده کردهاند. این مطابقت را در رنگها، نقوش، عناصر و موضوعاتی که هنرمند نگارگر انتخاب میکند، میتوان مشاهده کرد. تمام این عناصر تلفیقی هستند با موضوعات قرآنی و عرفانی؛ چراکه هنرمند نگارگر، اثر خود را با چنین مضامینی خلق میکند.
به گفته این هنرمند نگارگر، در خلق اثر هنری همه چیز نسبی است اما خوب و بد در هنر معنا ندارد؛ چراکه خداوند همه چیز را زیبا آفریده و این ما هستیم که هر چیز را نسبت به چیز دیگر خوب یا بد، زیبا یا زشت تعریف میکنیم.
رجبعلی خواستههای درونی یک هنرمند را عامل خلق اثر هنری عنوان کرد و ادامه داد: هنرمند با خلق اثر، آنچه را درونش میگذرد به تصویر میکشد. همه انسانها، هنر خداوند هستند و هر کس بسته به توان و قوهای که در او هست، آن را بروز میدهد.
او با اشاره به حضور تکنولوژی در عصر حاضر اظهار کرد: هرکس میتواند از این ابزار بنا بر خواسته خود استفاده کند و استفاده درست یا نادرست از این ابزار به خود فرد بستگی دارد. هرچند تکنولوژی میتواند در حوزه نگارگری هم نفوذ کند و حتی سبب کپیکاری شود؛ اما از آنجایی که نگارگری شامل قلمگیریهای استادانه، پرداختها و ظرافتهای خاص است، بازهم هنرمند در تفاخر و اصالت اثر نقش تأثیرگذار و اساسی دارد.