تاثیرات ممنوعیت واردات برنج بر بازار
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در سالهای گذشته ممنوعیت واردات برنج از مردادماه آغاز و تا آبانماه ادامه پیدا میکرد، اما امسال در راستای کنترل و تنظیم بازار اعمال ممنوعیت واردات برنج یک ماه به تعویق افتاد تا این ممنوعیت از ابتدای شهریور ماه عملی شود.
با توجه به میزان تولید برنج و نیاز سه میلیون تنی برنج در هر سال، سالانه به واردات800 هزار تن تا یک میلیون تن برنج نیاز است که طی سه ماهه نخست امسال بیش از 500 هزار تن برنج وارد شده است و با عملی شدن اجرای این مصوبه از اول شهریور ماه واردات برنج به دلیل حمایت از برنج کاران ممنوع اعلام شد.
برخی از کارشناسان و مسئولان بر این باورند که طولانی شدن زمان ممنوعیت واردات برنج مشکلاتی را به وجود میآورد که از جمله آنها میتوان به بالارفتن قیمت برنج در پی کاهش عرضه اشاره کرد و از طرفی برخی بر این عقیده اند که زمان ممنوعیت واردات اگر کوتاه شود به ضرر برنج کاران میشود.
در همین راستا احمد اشراقی عضو هیات مدیره انجمن برنج در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در خصوص تاثیرات کوتاه شدن زمان ممنوعیت واردات برنج اظهار کرد: قیمت برنج در سه ماهه ابتدایی سال با تغییر چندانی روبرو نبود و در استانهای گیلان و مازندران در مواردی با روند نزولی همراه بوده است و انتظار میرود با کاهش زمان ممنوعیت واردات افزایش قیمتی در بازار برنج رخ ندهد.
وی افزود: با ورود انواع برنج خارجی به داخل کشور و تامین نیاز بازار امیدواریم افزایش قیمت برنج داخلی را شاهد نباشیم.
عضو هیات مدیره انجمن برنج با بیان اینکه قیمت برنج داخلی در حال حاضر با تعادل روبرو بوده است خاطرنشان کرد: در کنار کاهش زمان ممنوعیت واردات برنج تعرفه واردات برنج نیزبا کاهش به رقم ۲۵ تا ۲۶ درصد رسیده است که این موارد از جمله عوامل تعادل قیمت برنج در بازار است.
اشراقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ممنوعیت واردات برنج دلیلی بر گرانفروشی برنج داخلی نمیشود گفت: درحال حاضر برنج کاران در فصل برداشت برنج هستند و میخواهند حاصل دست رنج خود را به فروش برسانند در این میان چون نیاز به پول دارند بیشتر به فروش آن فکر میکنند تا اینکه ذخیره سازی برنج را انجام دهند و از فروش امتناع کنند.