صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مومنی‌شریف: اسرای عراقی به معنای واقعی کلمه مهمان ما بودند/ بشیری: بر اساس اعتقاد و آموزه‌های دینی با اسرای عراقی رفتار کردیم

۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۴۵۹۲۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
آیین رونمایی کتاب «پوتین‌قرمز‌ها» خاطرات مرتضی بشیری به نویسندگی فاطمه بهبودی با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری و اهالی ادبیات دفاع مقدس دوشنبه ۱۳ شهریورماه در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، آیین رونمایی کتاب «پوتین قرمز‌ها» خاطرات مرتضی بشیری به نویسندگی فاطمه بهبودی با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری و اهالی ادبیات دفاع مقدس دوشنبه 13 شهریورماه در حوزه هنری برگزار شد. محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در ابتدای این مراسم با بیان اینکه اگر از ابعاد و حلقه های منظومه دفاع مقدس غفلت شود، تابلوی جنگ ناقص می‌ماند، اظهار کرد: برخوردهای انسانی باعث تفاوت دفاع مقدس با وقایع مشابه اش شده است.

وی ادامه داد: 8 سال دفاع مقدس گستره فراوانی دارد و بخش اسرای ایرانی در عراق و حضور اسرای عراقی در ایران که به معنای واقعی کلمه مهمان ما در ایران بودند از بخش‌های مهم دفاع مقدس بوده است.

مومنی‌شریف همچنین گفت: اسرای کشورمان در عراق عزت ایرانی را حفظ کردند و از سوی دیگر نگاه به اسرای عراقی برخاسته از جهان‌بینی متفاوتی بود. مدت‌ها بود که در این باره کارهایی صورت می‌گرفت. اما این فعالیت ها با وقفه مواجه شد؛ تا اینکه نگارش خاطرات مرتضی بشیری شروع مجددی بر این راه شد.

رئیس حوزه هنری خاطرنشان کرد: نگاه بشیری به اسرای عراقی، نگاه واقعی است. ژنرال‌های عراقی در کتاب «پوتین قرمزها» آدم‌های بی دست و پا و کم‌هوشی تصویر نشده‌اند و البته این اسرا، با آدم‌های باهوشی هم طرف هستند. در این کتاب، هوش و فراست ایرانی‌ها را شاهد هستیم و هر کدام از بخش‌های کتاب، مانند داستانی پلیسی است. اسرای عراقی شخصیت های واقعی دارند و می بینیم که حتی اگر بتوانند، تلاش می‌کنند تا فرار کنند.

وی همچنین گفت: فرهنگ و روحیه انسانی ایرانی‌ها در دوران دفاع مقدس را مدیون امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی هستیم که ایشان بنیان‌گذارش بودند. کتاب «پوتین قرمزها» نکات ارزشمند و ماندگار زیادی دارد که از زبان غیر گفته شده است. باید کمک کنیم این کتاب هر چه بهتر معرفی شود؛ چرا که معرفی آن، معرفی افتخارات مردم ایران است.

سرهنگ عزیز: تا خون در رگمان است، مدیون خط امام خمینی (ره) هستیم

سرهنگ محمد عزیز پرویز، افسر عراقی، نیز در این مراسم خاطره اسیر شدنش در خرمشهر به دست نیروهای ایرانی را برای حضار بازگو کرد و از رفتاری انسانی که با او شده بود خاطراتی بیان کرد.

وی با اشاره به فعالیت های مرتضی بشیری، عنوان کرد: ایشان به نوعی با اسرا رفتار کرد که نام اسیر برای عراقی‌ها نماند و همه ایرانی شدند. بشیری فعالیت زیادی در پادگان داشت و اسیران را از خط رژیم بعث عراق به خط امام خمینی (ره) آوردند. مدیون امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی هستیم و تا خون در رگمان است، مدیون خط امام خمینی(ره) هستیم.

 

سرهنگی: ماجرای فرار اسرای عراقی از اردوگاه‌های ایرانی نوشته می‌شود

مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر مطالعات و ادبیات پایداری حوزه هنری، نیز ضمن تبریک به مرتضی بشیری و فاطمه بهبودی برای انتشار کتاب «پوتین قرمزها» ، اظهار کرد: یکی از کارهایی زمین مانده، خاطرات ایرانیانی است که از اسرای عراقی‌ در ایران نگهداری کردند. این کتاب که نام زیبایی هم برای آن انتخاب شده، آغازی برای این راه است.

 

وی با تاکید بر اینکه شش ماه است پرونده ماجرای فرار اسرای عراقی از اردوگاه های ایرانی و فعالیت برادران ارتش در نگهداری از اسرای عراقی در دست کار است، گفت: خوشحالم که حوزه هنری همت کرده تا این بار بر زمین مانده برداشته شود.

سرهنگی خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس اسرایی از ۱۵ کشور را که حامی عراق بودند نگاهداری کرده ایم. در تمام مدت اسارت حواس ایرانی ها به عراقی های اسیر بود. ما حتی در ایران کمیسیونی به عنوان اداره اسرای عراقی داشتیم. از مصوبات این کمیسیون استفاده نکردن از رزمندگان، اهالی شهرهای جنگی و یا کسانی که بستگانشان را در جنگ تحمیلی از دست داده‌اند، به عنوان نگاهبان اسرای عراقی بود.

 

بشیری: هیچ‌گاه از عامل فشار برای گفت‌وگو با اسرای عراقی استفاده نکردیم

مرتضی بشیری، راوی کتاب «پوتین قرمز‌ها»، نیز در سخنانی اظهار داشت: نوع کار ما ایجاب می‌کرد اسیر با ما احساس راحتی کند. اسرای عراقی باید این احساس را می داشتند که ما از خودشان هستیم و باید می توانستند با ما شوخی کنند؛ چرا که می‌خواستیم اطلاعات بگیریم. اسیر باید ضرورت حرف زدن را احساس می‌کرد. ما به قدری با اسرای عراقی رفیق شده بودیم که گاهی یک شب تا صبح با آن‌ها به بحث و گفت‌وگوی دوستانه می نشستیم. در هیچ کجا، هیچ کس به یاد ندارد که ما از عامل فشار برای گفت‌وگو و تعامل با اسیران استفاده کرده باشیم.

وی همچنین گفت: توانستیم منویات حضرت امام خمینی (ره) را بر روی اسرا پیاده کنیم. باور، اعتقاد و آموزه‌های دینی ما به ما گفته بودند که با این مردم چگونه رفتار کنیم. امروز با سربلندی وارد عراق می شوم و هر که من را می شناسد به یاد آن زمان رفتار دوستانه ای با من دارد. جای پایی که امروز در عراق داریم ماحصل رفتار ما در دوران دفاع مقدس با اسرای عراقی است. امروز، بدون حضور ایران درباره عراق تصمیمی گرفته نمی شود و این به دلیل آن است که عراقی ها از ما الگوبرداری می کنند.

 

بهبودی: وطن ما اسلام و حب علی ابن ابی طالب است

فاطمه بهبودی، نویسنده کتاب «پوتین قرمزها»، نیز ضمن تشکر از تلاش های مجید تقی‌پور که پیش از وی تلاش برای تدوین خاطرات آقای بشیری داشته است، گفت: آقای تقی‌پور امروز در سوریه فعالیت دارد و این روزها با این حجم از شهدایی که از سوریه می آید، این سوال در ذهنم به وجود می‌آید که زمان دفاع مقدس، شهیدان بسیاری دادیم، شهدا به خاطر حفظ وطن و خاک کشورمان به جنگ رفتند. اما امروز جنگ بیرون مرزهای کشورمان است. و حالا چرا باید شهید بدهیم. هر وقت این سوال در ذهنم ایجاد می‌شود به یاد پاسخ مرتضی بشیری به اسرای عراقی می افتم که می‌گفتند: وطن ما، مرز کشورها نیست. بلکه وطن ما اسلام و حب علی ابن ابی طالب است. پس تا اسلام است ناچاریم تا در جنگ بر علیه آن‌ها که نمی خواهندش حضور داشته باشیم.

وی گفت: «پوتین قرمزها» و بسیاری از کتاب های خاطره ای که تولید می شود، مدیون زحمات و حضور مرتضی سرهنگی است. ایشان با هوش اجتماعی که دارند، نویسندگان را به خاطره گویان مناسبشان ارتباط می دهند.

در پایان ضمن رونمایی کتاب و نسخه دیجیتال «پوتین قرمز‌ها»، از مرتضی بشیری راوی اثر و فاطمه بهبودی نویسنده، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *