صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

این نوشیدنی خوشمزه خطر مرگ دارد

۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۲:۰۱
کد خبر: ۳۴۵۸۵۶
این روزها همه ما از مضرات مصرف نوشابه، کم و بیش مطلع هستیم و می‌دانیم که خطرات این نوشیدنی دلچسب و گوارا برای کودکان چند برابر بیشتر است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، در اینجا با عوارض نوشابه آشنا می‌شوید.

 

عوارض مصرف نوشابه در کودکان

 

این روزها همه ما از مضرات مصرف نوشابه، کم و بیش مطلع هستیم و می‌دانیم که خطرات این نوشیدنی دلچسب و گوارا برای کودکان چند برابر بیشتر است.

 

متأسفانه نوشابه ترکیباتی دارد که می‌تواند سلامت کودک شما را به خطر بیندازد، اغلب نوشابه‌های کارخانه‌های معروف دنیا در هر بار استفاده، چیزی حدود 40 گرم قند دارند.

 

 

نوشابه اعتیادآور است

 

برخی از کودکان اعتیاد به نوشیدن نوشابه دارند. محتویات کافئین نوشابه‌ها، باعث به وجود آمدن این اعتیاد می‌شود. کافئین به تنهایی باعث کاهش تمرکز کودک، افسردگی، گیجی و حتی حالت تهوع می‌شود.

 

کافئین یک محرک است که به طور طبیعی در برخی از دانه‌ها و برگ‌ها وجود دارد، اما به شکل مصنوعی هم ساخته می‌شود.

 

معمولا مصرف دارویی دارد و می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را تحت‌الشعاع قرار دهد.

 

مصرف کافئین‌ در مقدار بسیار اندک باعث افزایش هوشیاری و بالا رفتن سطح انرژی می‌شود.

 

 

اثرات کافئین در کودکان و بزرگسالان

 

عصبانیت و پرخاشگری معده درد مشکل در تمرکز مشکل در خواب تپش قلب افزایش فشارخون

 

کافئین می‌تواند ضربان قلب را افزایش دهد و مشکل تپش قلب ایجاد کند و حتی اختلالات عصبی به وجود آورد.

 

کودکی که عادت به نوشیدن نوشابه‌های کافئین‌دار دارد با قطع مصرف دچار سردرد و درد عصلانی و حتی افسردگی‌های گاه به گاه می‌شود.

 

نوشابه‌ و تخریب دندان‌ها

 

مصرف نوشابه‌ها، تاثیر منفی روی سلامت دندان‌ها دارد. مقدار قند موجود در آنها مخصوصا در نوشیدنی‌های شیرین، باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود.

 

باکتری‌ها از قند نوشابه‌ها تغذیه می‌کنند و پلاک‌های دندان را از بین می‌برند و تمام این عوامل در نهایت موجود تخریب و فساد دندان‌ها می‌شود.

 

اگر کودک بعد از هر بار مصرف نوشابه بلافاصله دندان‌هایش را مسواک‌ نزند، بیماری‌های دهان و دندان خیلی‌ سریع‌تر گریبانگیرش می‌شود.

 

 

بیش‌فعالی

 

بیشتر والدین متوجه تغییر رفتار و حالات کودک خود پس از مصرف نوشابه‌ها می‌شوند. در این میان تعدادی از کودکان حساس‌ترند و بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

 

ارتباط مستقیمی بین مصرف شکر موجود در نوشابه‌ها و بیش‌فعالی کودکان وجود دارد. دلیل بیش‌فعالی آنها افزایش سطح گلوکز به وجود آمده در بدن است.

 

قند فرآوری شده موجود در نوشابه‌ها وارد جریان خون می‌شود و بدن کودک را در حالی قرار می‌دهد که احساس می‌کند سطح انرژی بالاتری دارد و فعالیتش بیشتری ‌می‌شود.

 

 

نوشابه‌ها سرطان‌زا هستند

 

در سال 2011، FDA (سازمان غذا و دارو) رسماً اعلام نمود که مواد رنگی مصرف شده در نوشابه‌ها (رنگ مصنوعی کاراملی) که باعث قهوه‌ای شدن نوشابه می‌شود، سرطان‌زا هستند.

 

علاوه بر مشکلاتی نظیر، چاقی، اعتیاد‌آور بودن، سرطان‌زا بودن، تخریب دندان‌ها، بیش‌فعالی، پیری زودرس و...، مصرف نوشابه‌ها باعث بروز مشکلات دیگری نیز می‌شود، مثلا بطری‌های حاوی نوشابه‌ها یک لایه به نام «بیس‌فنول» دارند (BPA) که باعث می‌شود اسید موجود در نوشابه با دیواره فلزی بطری نوشابه وارد واکنش نشود.

 

برخی تحقیقات نشان می‌دهند BPA باعث افزایش درصد ناباروری می‌شود و خود به تنهایی عامل چاقی و دیابت هم هست.

 

برخی موارد و عوارض دیگر مصرف نوشابه‌ها، همچنان ناشناخته و مجهول هستند. در واقع مصرف نوشابه یکی از بزرگ‌ترین حماقت‌های بشر برای آسیب‌رساندن به خودش می‌باشد.

 

راه‌حل

 

نوشابه‌ها همه جای دنیا هستند. از پارک‌ها گرفته تا رستوران‌ها و حتی مدارس. به فرزند خود بیاموزید که روش سالم‌ زیستن را چگونه درک کند و چگونه آن را برای زندگی خودش انتخاب کند.

 

نوشیدن شیر کم چرب به جای نوشابه باعث افزایش ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن می‌شود حتی نوشیدن آب معمولی برای بدن بسیار مفید و سودمند است.

 

چرا به جای مصرف چیزهایی که خوب و مفیدند، بدن‌مان را با نوشیدنی‌های ناسالم از بین ببریم؟

 

برای اینکه کودک‌تان مصرف نوشابه را ترک کند به او جایزه بدهید و از هر طریقی که می‌توانید او را تشویق به ترک مصرف آن نمایید و بدانید برای اینکه فرزند شما از نوشابه پرهیز کند، ابتدا خود شما باید آن را ترک نمایید.

 

منبع: زندگی آنلاین



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *