صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تجزیه عراق سرآغاز نا امنی‌های گسترده در عراق و در کل منطقه خواهد بود

۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۸:۰۳
کد خبر: ۳۴۵۷۱۵
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تجزیه عراق سرآغاز نا امنی‌های گسترده در عراق و بلکه در کل منطقه خواهد بود و همه دلسوزان عراق، مخالف آن هستند. ما نیز مخالف این رفراندوم هستیم و از رهبران کردستان می‌خواهیم این کار را متوقف کنند و این مسیر را ادامه ندهند.

به گزارش گروه سیاسی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی  محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین درباره رفراندوم اقلیم کردستان عراق گفت: ایران به شدت مخالف هرگونه اقدام برای تجزیه عراق است و امیدواریم این رفراندوم انجام نشود. عراق یک کشور شناخته شده و عضو سازمان ملل و از اعضای مهم پیمان‌های منطقه‌ای است و تجزیه این کشور خطای بزرگی است که به شهروندان عراقی به ویژه شهروندان شمال عراق آسیب می‌زند و امنیت و آرامش و پیشرفت آنان را تهدید می‌کند.

 رضایی گفت: تجزیه عراق سرآغاز نا امنی‌های گسترده در عراق و بلکه در کل منطقه خواهد بود و همه دلسوزان عراق، مخالف آن هستند. ما نیز مخالف این رفراندوم هستیم و از رهبران کردستان می‌خواهیم این کار را متوقف کنند و این مسیر را ادامه ندهند.

وی در پاسخ به پرسش شبکه تلویزیونی نجباء درباره اقدام احتمالی ایران در پاسخ به اصرار برخی مسئولان اقلیم کردستان عراق برای برگزاری رفراندوم گفت: ایران معتقد است عراق نباید تجزیه شود. اگر عراق تجزیه شود، توطئه تجزیه کشور‌های اسلامی به سوریه و ترکیه هم خواهد رسید. در واقع دشمنان جهان اسلام می‌خواهند سوریه و ترکیه را هم تجزیه کنند. آغاز چنین روندی بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت و پیشرفت کل منطقه است.

دبیر مجمع تشخص مصلحت نظام افزود: اصرار نادرست بر برگزاری رفراندوم، یک جنگ تجزیه را به کشور‌های عراق، سوریه و ترکیه تحمیل می‌کند و این جنگ تجزیه ممکن است بیست سال طول بکشد و کل منطقه را نا امن کند. همه دلسوزان امنیت و پیشرفت منطقه و حتی برخی رهبران دلسوز منطقه کردستان عراق، مخالف این رفراندوم هستند.

رضایی در پاسخ به پرسش "شبکه تلویزیونی إتجاه" درباره پیامد‌های احتمالی برگزاری رفراندوم اقلیم کردستان عراق گفت: ملت و دولت عراق مخالف این رفراندوم هستند. کشور‌های همسایه عراق یعنی ایران، سوریه و ترکیه نیز مخالف آن هستند و حتی احتمال دارد ترکیه در اقلیم کردستان عراق، اقدام به مداخله نظامی کند. احتمال وقوع جنگ بین دولت مرکزی عراق و دست اندرکاران رفراندوم نیز وجود دارد. به این ترتیب مردم عراق به طور عام به ویژه مردم منطقه کردستان عراق ضرر خواهند کرد.

وی افزود: این یک بازی خطرناک است که از سوی برخی رهبران منطقه کردستان با انگیزه‌های شخصی دنبال می‌شود. خیلی از رهبران کردستان عراق مخالف رفراندوم هستند ور فقط برخی رهبران کرد با انگیزه‌های شخصی این پروژه را دنبال می‌کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: امروز منفعت مردم کردستان عراق، حفظ آرامش و حرکت به سوی پیشرفت اقتصادی است. مردم این منطقه کردستان در زمان صدام و جنگ امریکا خیلی صدمه دیدند و امروز نیاز به آرامش دارند.

 رضایی در پاسخ به پرسش "شبکه تلویزیونی الغدیر" درباره انگیزه و مسائل پشت پرده این رفراندوم نیز گفت: این رفراندوم تا همین جا نیزیک شکست بین المللی برای مسئولان اقلیم کردستان عراق بوده است و مخالفت سازمان ملل و کشر‌های اروپایی و همسایگاه عراق و عدم شرکت آنان بزرگترین شکست برای این پروژه است. اگر این پروژه در نقطه فعلی متوقف نشود و برخی مسئولان اقلیم کردستان عراق بر ادامه آن اصرار کنند، مشخص می‌شود که دو عامل در کار است که یکی انگیزه‌های شخصی برخی رهبران و دیگری ترجیح منافع شخصی بر منافع اقلیم کردستان عراق و همچنین وجود برخی دست‌های مخفی پشت صحنه است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به پرسش تلویزیون المیادین درباره اقدامات احتمالی ایران برای منصرف کردن مسئولان اقلیم کردستان عراق از برگزاری رفراندوم گفت: پیروزی‌های اخیر دولت، ملت، ارتش و حشد الشعبی نشان داد اقتدار عراق به این ملت بازگشته است و قوای عراقی توانسته اند با اتکا به خود امنیت لازم را تولید کنند. بحمدالله ارتش و حشد الشعبی به نیرویی قوی تبدیل شده اند و مسأله امنیت عراق را حل کرده اند.

وی افزود: امیدوارم این رفراندوم برگزار نشود، زیرا عملا به معنی تجزیه عراق است. عراق، یک کشور شناخته شده و عضو سازمان ملل و دارای مرز‌های بین المللی است و تجزیه آن، خطای بسیار بزرگی است، زیرا تجزیه این کشور سرآغازی برای ناامنی‌های خطرناک در منطقه خواهد بود. ما مخالف تجزیه عراق هستیم و برای ممانعت از این اتفاق همه تلاش‌های خود را انجام داده ایم؛ لذا از رهبران کردستان می‌خواهیم این کار را متوقف کنند و به این پروژه ادامه ندهند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ پرسش دوم شبکه تلویزیونی المیادین درباره پیامد‌های پیروزی‌های اخیر قوای عراقی و رسیدن آنان به مرز بین المللی عراق و سوریه و تاثیر احتمال این امر بر تقویت جبهه سوریه، گفت: رسیدن قوای عراقی به مرز‌های بین المللی عراق و سوریه نشان می‌دهد ارتش و حشد الشعبی به مرز‌های قانونی عراق و سوریه احترام می‌گذارند. طبیعی است که پیروزی‌های اخیر و استقرار نیرو‌های قوا در مرز‌های خود، اتفاق بزرگی است.

 رضایی افزود: خوشبختانه از ان طرف ارتش سوریه و جیش الوطنی هم به مرز‌های خودشان رسیده اند و بعد از حدود چهار پنج سال که ارتش عراق و ارتش سوریه در مرزهایشان مستقر نبودند امروز در مرز‌ها حضور مقتدرانه دارند و این اتفاق مبارکی برای منطقه است که نشان می‌دهد که امنیت در عراق برقرار شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام در پاسخ به پرسش شبکه تلویزیونی آفاق درباره اظهارات اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی که گفته است ایران سوریه را به دژی برای تهدید اسرائیل تبدیل کرده است، گفت: نتانیاهو مرتباً شب‌ها خواب سقوط اسرائیل را دیده و از این رو هر حرکتی را در عراق، سوریه و لبنان در مسیر سقوط خود می‌بیند. ان شاء الله این اتفاق خواهد افتاد و اسرائیل سقوط خواهد کرد و فلسطین آزاد خواهد شد.

وی گفت: حضور ایران در سوریه، عراق و لبنان به درخواست رسمی دولت‌های این کشور‌ها صورت گرفته و برای تقویت دولت‌های دوست و همسایه و عمدتاً در قالب مشاوره سیاسی و نظامی و یک حضور مستشاری بوده است.

رضایی در پاسخ به پرسش دوم شبکه تلویزیونی آفاق درخصوص مذاکره حزب الله لبنان با داعش برای استرداد اسرا و تبادل پیکر‌ها و سروصدای رسانه‌های غربی و ارتجاعی منطقه که می‌گویند متعاقب این توافق اجازه داده شده برخی عوامل داعش از محلی در سوریه به دیرالزور منتقل شوند، گفت: آمریکایی‌ها نمی‌خواهند امنیت و ثبات کامل در عراق و سوریه برقرار شود و با هر عملی که منجر به امنیت پایدار در این دو کشور شود، مخالفت می‌کنند. ما معتقدیم امنیت و ثبات در عراق و سوریه مهم و لازم است و هر عملی را که به امنیت و ثبات این دو کشور کمک کند، عمل درستی می‌دانیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: طبیعی است امریکا و رسانه‌های متمایل به دولت امریکا، با رفتار‌ها و رویداد‌های تقویت کننده امنیت عراق و سوریه مخالفت می‌کنند. جنجال‌های امریکا در رابطه با اجازه اخیر حزب الله، برای این است که امنیت سوریه را نمی‌خواهد. این که داعش در یک منطقه واحد مانند دیرالزور تجمع کند، به ضرر آن‌ها است. زیرا دیرالزور در ماه‌های آینده آزاد خواهد شد و داعش در عراق و سوریه به طور کامل از بین خواهد رفت.

 رضایی اجازه حزب الله برای انتقال تعدادی از نیرو‌ها از درون خاک سوریه به بخش دیگری از خاک سوریه یعنی دیرالزور را به ضرر داعش دانست و گفت: آرزو می‌کنیم که داعش در یک نقطه تجمع کنند تا بتوانیم آن‌ها را به دریا بریزیم.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) در پاسخ به پرسش تلویزیون "العهد" درباره نتایج گفتگو‌های سیاسی سفر اخیر آیت الله هاشمی شاهرودی و محسن رضایی به عراق، گفت: سفر آیت الله شاهرودی و من، یک سفر زیارتی است. چند روز به کربلا و سامرا و امروز به کاظمین رفتیم. البته برخی برادران ما و نیز گروه‌های سیاسی و مذهبی عراق تقاضای ملاقات‌های دوستانه داشتند و دیدار‌هایی نیز صورت گرفت.

 رضایی در پاسخ به پرسش دیگر تلویزیون العهد درباره تلاش اسرائیل برای ایران هراسی و جایگزین کردن مقابله با ایران به جای مقابله با اسرائیل در جهان عرب، گفت: رژیم صهیونیستی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران خواسته است کشور‌های عربی و ایران را در مقابل هم قرار دهد. اولین اقدامش این بود که صدام را مقابل ایران قرار داد و می‌خواست جبهه‌ای از کشور‌های عربی را پشت سر صدام و در مقابل ایران شکل دهد و برای همین ادبیات جنگ قادسیه را در پیش گرفتند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی رژیم صدام به کویت حمله کرد، فهد حاکم عربستان به صدام گفت: ما در جنگ شما علیه ایران حدود ۳۰ میلیارد دلار به شما کمک کردیم. چرا به کویت حمله کردید؟ صدام به او گفته بود من که به ایران حمله کردم می‌خواستم رهبری جهان عرب را در دست بگیرم.

 رضایی گفت: به رغم خواست صدام که به دنبال ایجاد تصویر قومیتی از جنگ علیه ایران بود، ما هیچ وقت جنگ صدام علیه ایران را جنگ عرب‌ها ضد ایران ندانستیم. حتی حمله صدام به ایران را مخالفت مردم عراق با ایران تلقی نکردیم و همان موقع در زمان جنگ می‌گفتیم ملت عراق با ما و طرفدار ما هستند. نگذاشتیم صدام نعل وارونه بزند و پرچمدار یک قادسیه موهوم شود، زیرا معتقد بودیم عرب‌ها با ما هستند. صدام را ملعبه دست امریکا و اسرائیل برای مقابله با انقلاب اسلامی ایران می‌دانستیم و اجازه ندادیم جبهه‌ای از کشور‌های عربی علیه ایران شکل بگیرد و بزرگترین شکست صدام این بود که نتوانست چنین جبهه‌ای علیه ایران ایجاد کند.

وی گفت: امروز هم امریکا و اسرائیل می‌خواهند بین شیعه و سنّی اختلاف ایجاد کنند. ایجاد داعش در چارچوب این سیاست بود که البته شکست خورد. در عملیات بزرگ آزادسازی موصل، اهل سنت و شیعیان چه در ارتش و چه در حشد الشعبی با هم و در کنار هم بودند و با کمک یکدیگر موصل را آزاد کردند. در آزادسازی تل عفر و دیگر مناطق هم چنین همکاری عمیق بین اهل سنت و شیعیان در مقابله با داعش وجود داشت. سیاست امریکا و اسرائیل برای تفرقه شیعه و سنّی هم شکست خورده است. ما و همه مسلمانان در جهان اسلام، اسرائیل را دشمن اصلی می‌دانیم و اجازه نمی‌دهیم امریکا و اسرائیل این مبارزه اصیل مردمی و اسلامی را متوقف یا منحرف کنند.

رضایی افزود: جبهه مقاومت برای ما مهم است. بحمدالله امروز در ایران، لبنان، سوریه و عراق جبهه مقاومت تشکیل شده است. ما سعادتمندی جهان اسلام را به وجود جبهه مقاومت می‌دانیم. از عربستان هم می‌خواهیم به جبهه مقاومت بپیوندد و با اسرائیل مقابله کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش شبکه تلویزیونی العراقیه درباره توافق اخیر دولت سوریه و حزب الله لبنان و مخالفت دولت عراق با بخش‌هایی از این توافق و تاثیرات سوء احتمالی آن بر روابط ایران با دولت عراق، گفت: معتقدم امروز ایران، عراق، سوریه و لبنان کشور‌های دوست و برخوردار از روابط راهبردی هستند و مهمترین کشور‌های قربانی تروریسم در جهان و نیز مهمترین کشور‌هایی هستند که به طور صادقانه و جدی در حال مبارزه با تروریسم هستند. وقتی چنین روحیه همکاری عمیق و صادقانه‌ای بین این چهار کشور وجود دارد، اگر اختلاف نظر‌های جزئی در برخی مسائل به وجود بیاید، قابل حل و فصل است، زیرا دوستی عمیق و همکاری‌های راهبردی بین این چهار کشور در حال گسترش است.

 رضایی افزود: این چهار کشور با دوستی عمیق و همکاری راهبردی که هم اکنون دارند، می‌توانند زیربنای شکل گیری یک اتحادیه جدید را به منظور تقویت صلح، امنیت و پیشرفت اقتصادی منطقه شکل دهند. این چهار کشور، مسیر مبارزه صادقانه با تروریسم، ایجاد امنیت و ثبات با تکیه بر قوای ملی و مستقل خود دولت‌های منطقه و حرکت به سوی پیشرفت همه جانبه اقتصادی را در پیش گرفته اند و بقیه کشور‌های منطقه هم می‌توانند به این حرکت اسلامی بپیوندند. زیرا در صورت شکل گیری یک اتحادیه از کشور‌های اسلامی و برخوردار از صداقت و رویکرد مردمی، این اتحادیه با توجه به منابع نفت، گاز و معادنی که در منطقه وجود دارد، خواهد توانست قویتر از اتحادیه اروپا باشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش نماینده خبرگزاری ایرنا در بغداد پیرامون احتمال تغییر در سیاست‌های عربستان و احتمال توقف جنگ در یمن و خروج عربستان از بحرین، گفت: مقامات عربستان بعد از اجلاس ریاض و نشست با ترامپ، سیاست‌های جدیدی را اتخاذ کردند و دولت سعودی اگر بخواهد رویه‌ای همراه با صداقت در ارتباط با کشور‌های جهان اسلام در پیش بگیرد باید از مردم یمن، سوریه، ایران و بحرین به خاطر سوءرفتارش عذرخواهی کند و اگر عذرخواهی نکند نشان دهنده عدم صداقت حکمرانان این کشور در رفتار‌های بعدی خواهد بود.

 رضایی گفت: البته طبیعی است که عربستان احتمالاً رفتارش را تغییر دهد، چون در سوریه شکست خورد، در یمن و بحرین به نتیجه‌ای نرسیده است، در محاصره قطر هم دستاورد مطلوبی نداشته است. طبیعی است که اگر دولتی شکست بخورد سیاستهایش را تغییر بدهد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دیگری از خبرنگار شبکه تلویزیونی "الغدیر" درخصوص انگیزه و مسائل پشت پرده رفراندوم اقلیم کردستان عراق، گفت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران، حفظ و یکپارچگی تمامیت اراضی کشور‌ها و عدم تغییر در مرز‌های بین المللی است. تنها معتقدیم که رژیم اشغالگر و غاصب صهیونیستی باید از بین برود و فلسطین آزاد شود و جنگ و تفرقه افکنی در جهان اسلام پایان پیدا کند.

 رضایی در پایان کنفرانس خبری خود، پیروزی‌های دولت، ملت، مرجعیت و ارتش عراق و حشد الشعبی را تبریک گفت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *