صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عدم مبارزه مشترک جامعه جهانی و دولت کابل با "مواد مخدر" در افغانستان

۱۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸:۰۱
کد خبر: ۳۴۵۵۶۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
در حالی که تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان طی سال‌های اخیر در این کشور افزایش داشته است، برخی از کارشناسان می‌گویند که طرح‌های مبارزه مشترک با مواد مخدر در منطقه به دلایل نامعلوم توسط جامعه جهانی یا دولت کابل اجرایی نشده‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل   در حالی که استراتژی ترامپ برای افغانستان برنامه‌ای برای مبارزه با مواد مخدر ندارد، وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان اکنون بر روی استراتژی منطقه‌ای در این بار کار می‌کند.

جاوید احمد قایم معاون سیاست‌گذاری وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان از تدوین طرحی منطقه‌ای برای مبارزه با این پدیده در افغانستان خبر داد.

وی افزود: این طرح در ماه آینده در نشست مشترک با حضور کارشناسان کشورهای منطقه ارائه می‌شود و هدف از تدوین این طرح هماهنگی فعالیت‌ها و تلاش‌های کشورهای منطقه برای مبارزه با مواد مخدر است.

این مقام افغان ضمن اظهار این که در منطقه برای ایجاد چنین طرحی استراتژیک توافق نظر وجود دارد، ایجاد اعتماد بین کشورهای منطقه را برای موفقیت این تلاش‌ها در این زمینه ضروری دانست.

پیش از این اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان گفته بود: برخی کشورهای منطقه نیز در رابطه با مواد مخدر افغانستان دخیل هستند.

از این رو حکومت وحدت ملی از آمریکا خواست تا مسئله مواد مخدر را نیز در استراتژی جدید خود در افغانستان و جنوب آسیا قرار دهد که مخالفت آمریکایی‌ها را در پی داشت.

مقامات آمریکایی ضمن رد این درخواست، مبارزه با مواد مخدر را مسئولیت حکومت افغانستان دانستند.

«هاشم الکوزی» از اعضای کمیسیون امنیت داخلی سنا هم در اظهاراتی مبارزه با مواد مخدر را از مسئولیت‌های حکومت این کشور دانست، اما تاکید کرد که بدلیل تقاضای گسترده‌ای مواد مخدر در منطقه و جهان، مبارزه با مافیای آن به تنهایی از عهده دولت افغانستان خارج است.

«محمد ظفر» معاون سابق سیاست‌گذاری وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز اقدام مشترک کشورهای منطقه را موثر نمی‌داند، اما تمایل و اراده کشورهای منطقه را در این باره ضروری خواند.

وی در ادامه درباره ناکام ماندن چنین طرح‌هایی گفت: در گذشته نیز چنین تعهداتی صورت گرفته اما عملی نشده است یا این که کشورها در این باره متعهد نبوده‌اند و یا حکومت افغانستان مشکلی داشته و سبب این ناکامی بوده است.

ظفر اظهار داشت: تا زمانی که جامعه جهانی، بویژه کشورهای همسایه افغانستان در مبارزه با مواد مخدر صادق نباشند تلاش‌های حکومت این کشور نیز به تنهایی تاثیری نخواهد داشت.

چند روز پیش نیز «ایگور مورگولوف» معاون وزیر خارجه روسیه خواستار شفافیت استراتژی جدید آمریکا در افغانستان شده بود و اظهار کرد که آمریکا در این راهبرد برنامه‌ای برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر و مبارزه با داعش ندارد.

این در حالی است که اخیرا یک کارشناس آمریکایی نیز اعلام کرد که نظامیان و قراردادی‌های آمریکا در افغانستان مشغول تجارت هروئین هستند.

این کارشناس آمریکایی گفته بود که هروئین از طریق هوایی توسط مقامات به آمریکا وارد شده و پول آن در مبارزات انتخاباتی و پروژه‌های مخفیانه‌ای سازمان سیا به مصرف می‌رسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *