آیفون ۸ چگونه گوشیهای هوشمند را دگرگون خواهد کرد؟
نمونههایی از اقدامات نوآورانهی اپل
یک مثال بارز در این زمینه، استفادهی اپل از فلاپی دیسک ۳.۵ اینچی در اولین کامپیوتر مک است که در ژانویهی ۱۹۸۴ عرضه شد. درصورتیکه در آن دوران، کامپیوترهای شخصی از فلاپیدیسکهای ۵.۲۵ اینچی استفاده میکردند.
اما استیو جابز و همکارانش اعتقاد داشتند که بدنهی فلاپیهای ۳.۵ اینچ دوام بیشتری دارند و از آن مهمتر، اندازهی کوچک این فلاپیها باعث میشد که بتوانند کامپیوترهای مک کوچکتری بسازند. بعدازاین اقدام اپل، باقی کامپیوترهای خانگی هم در عرض دو سال به فلاپیدیسکهای ۳.۵ اینچی مجهز شدند.
سپس در سال ۱۹۸۹ که جان اسکالی مدیرعامل اپل بود، این شرکت تمرکزش را روی ساخت مک بهعنوان یک کامپیوتر چندرسانهای معطوف کرد. با اضافه کردن درایو سیدی رام، کامپیوترهای اپل به حافظههای قابل حمل بزرگتری مجهز شدند. کامپیوترهای مک به اولین کامپیوترهای تمام و کمال درزمینهی چندرسانهای تبدیل شدند و تا ۱۹۹۲، همهی کامپیوترهای PC یا مجهز به درایو سیدی رام بودند یا از سیدیهای ویرایششونده (rewritable) پشتیبانی میکردند.
اپل با ساخت کامپیوترهای زیبای «آیمک» (iMac) در ۱۹۹۸، همچنان پیشتاز صنعت کامپیوترهای شخصی بود. این کامپیوترها که در آنها مانیتور و کیس یکی شده بود، پدر کامپیوترهای All-In-One امروزی محسوب میشوند.
البته انقلابیترین محصول اپل همچنان آیفون است. این گوشی هوشمند، تأثیر عمیقی بر کامپیوترها، محصولات الکترونیکی و صنعت ارتباطات گذاشته است. البته نباید در این میان تأثیر زیاد این گوشی را بر زندگی میلیاردها نفر در سرتاسر جهان فراموش کرد. با وجود اینکه اپل مخترع گوشی هوشمند نیست، اما ویژگیهای جدید متعددی را به این محصول بخشید که برای همیشه این صنعت را تغییر داد. ازجملهی این ویژگیها، میتوان به نمایشگرهای لمسی عالی و سیستمعامل اختصاصی اشاره کرد که باعث جذب توسعهدهندگان برای توسعهی چندین میلیون اپلیکیشن برای آیفونها و آیپدها شد.
اگر همهچیز مطابق شایعات پیش برود، جدیدترین نسخهی آیفون در پاییز سال جاری معرفی میشود. مطابق گذشته، انتظار داریم که در این آیفون شاهد ویژگیهای شگفتانگیزی باشیم که تأثیر زیادی در آیندهی گوشیهای هوشمند خواهند داشت. در ادامه به سه ویژگی مهم آیفون ۸ میپردازیم که گرچه فعلا در حد شایعه هستند، اما روزبهروز به واقعیت نزدیکتر میشوند.
اولین ویژگی مهم این گوشی، تعبیهی حسگر شناسایی عنبیه و صورت است که میتواند جایگزینی برای رمز عبور گوشی شود. هرچند رقیب اصلی اپل یعنی سامسونگ قبلا از این ویژگی استفاده کرده و مایکروسافت هم با ویژگی Hello در ویندوز ۱۰ از اسکن چهره استفاده میکند، اما اگر این مشخصه به آیفون ۸ راه پیدا کند، پتانسیل این را دارد که به مشخصهای همهگیر تبدیل بشود و کمی بعد، دیگر سازندگان هم مجبور میشوند بهطور گسترده از این ویژگی استفاده کنند.
دومین مشخصهای که احتمالا سروکلهاش در آیفون ۸ پیدا میشود، شارژ بیسیم است. البته در این زمینه هم، سامسونگ و دیگر شرکتها پیشتاز هستند. اما به دلیل استانداردهای مختلفی که در این زمینه وجود دارد، اگر اپل از استاندارد خاصی پشتیبانی کند، سبب میشود که باقی شرکتها هم انگیزهای برای استفاده از استاندارد مذکور پیدا کنند. در صورت استفادهی گسترده از شارژ بیسیم در گوشیهای پرچمدار، این مشخصه راهش را به سمت گوشیهای میانرده هم باز خواهد کرد.
سومین ویژگی جذابی که با معرفی آیفون ۸ همهگیر خواهد شد، واقعیت افزوده است. در کنفرانس WWDC که در ماه ژوئن برگزار شد، اپل پلتفرم ARKit را معرفی کرد. با این پلتفرم، توسعهدهندگان میتوانند از پتانسیل عظیم تکنولوژی واقعیت افزوده بهره ببرند. اپهایی که با این پلتفرم توسعه مییابند، میتوانند روی آیفونها و آیپدهایی که از پردازندهی A9 یا پردازندههای جدیدتر استفاده میکنند اجرا شوند.
درهرصورت، آیفون ۸ با ویژگیهای جدیدی که به همراه دارد، بهاحتمالزیاد عرصهی گوشیهای هوشمند را به جلو حرکت خواهد داد. رقیبان هم سعی میکنند که از این ویژگیها در محصولات آیندهشان بهره ببرند و آنها را بهبود ببخشند و درنهایت برندهی نهایی این روند، کاربران این محصولات خواهند بود.
منبع: فرادید
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.