صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امیدوارم متن سخنان صريح و مستحکم طلابی که پیش از بیانات آقا صحبت کردند به زودی منتشر شود تا همگان آنها را با متنهای ضعیف حذف‌شده مقایسه کنند/"آقا خوشش بیاید"؛یعنی حرفی زده شود که محکم و منطقی باشد

۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۸:۳۷
کد خبر: ۳۴۳۹۴۸
دیدار طلاب تهران با آقا برخلاف دیدار سال گذشته، دیداری صریح، شفاف، صمیمی، روبه‌جلو و امیدوار کننده برای آینده حوزه علمیه تهران بود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، سید کمیل باقرزاده در یادداشتی نوشت: به عنوان طلبه کوچکی که توفیق حضور در دیدار طلاب با رهبر انقلاب را داشته، لازم دیدم این رشته دیدار را درباره متن و حاشیه بنویسم.

‏دیدار طلاب تهران با آقا برخلاف دیدار سال گذشته، دیداری صریح، شفاف، صمیمی، روبه‌جلو و امیدوار کننده برای آینده حوزه علمیه تهران بود.

‏طلابی که سخن گفتند، با صراحت به مهمترین مسائل حوزه و روحانیت پرداختند و با شجاعت به مدیریت و ساختار حوزه و بعضاً مدیریت‌های کلان کشور تاختند!

‏البته حضرت آقا هم توپ تحول در حوزه و تلاش برای اصلاح وضع موجود و ایجاد حوزه مطلوب را به زمین خود طلاب جوان و انقلابی انداختند!

‏آقا: "شما انتقادهایی به حوزه دارید؛ خیلی خب! این حوزه‌ای که شما می‌خواهید (و به قول شما الان وجود ندارد) این را شما به وجود بیاورید!"

‏"حوزه مطلوب را باید با مبارزه به دست آورد. البته مبارزه معنایش زنده باد، مرده باد نیست. یعنی تلاش، مجاهدت، گفتن، هم‌فکری کردن، متشکل شدن."

‏مشكل اصلی در انتخاب سخنران پيش از بيانات آقا در ديدار طلاب، همان فرق ديدار طلبگی با ديدار دانشجويی است: يعنى "فقدان تشکل‌های طلبگی انقلابی"

‏در ديدارهای دانشجويی تكليف عمدتاً معلوم است. تشکل‌های دانشجویی با سازوكار خودشان نماينده خود را برای صحبت كردن معرفی می‌کنند.

‏در ديدار طلاب چون چيزی به نام تشكل طلبگی انقلابی واقعی و علی‌الارض وجود ندارد، چاره‌ای جز گزينش از طريق مسئولان و مديران حوزه باقی نمی‌ماند.

‏آقا خوشش بیاید (برفرض كه گفته شده باشد) یعنی حرفی زده شود که محکم و منطقی باشد. طبیعی است كه متنهای مستحکم انتخاب و متنهای ضعیف‌تر حذف شوند.

‏در مجموع، حضرت آقا چند بار از ایده‌های نو و افکار مترقی و ذهن جوال طلاب جوانی که سخن گفتند تجلیل کرده و آن را امیدوارکننده قلمداد کردند.

‏امیدوارم متن سخنان صريح و مستحکم طلابی که پیش از بیانات آقا صحبت کردند به زودی منتشر شود تا همگان آنها را با متنهای ضعیف حذف‌شده مقایسه کنند.

‏با این وجود، چند نفر از طلاب بدون هماهنگی ايستاده و صحبت‌های بعضاً مفصلی كردند، و از جمله همين انتقاد به فيلتر شدن سخنرانان را مطرح كردند.

‏آقا هم قبل از شروع به سخنرانی، در پاسخ به اشکال فیلتر و کانالیزه شدن سخنرانان فرمودند: همین هم خیلی خوب بود؛ ولو اینکه کانالیزه شده باشد!

اما برگرديم به مشكل اصلى: طلاب جوان و انقلابی بايد به فکر ايجاد تشکل‌های طلبگی انقلابی تخصصی و حرفه‌ای باشند. متشکل شدن چاره درد است.

‏بسياري از مطالبات آقا از حوزه‌ها، جز با متشکل شدن ما عملياتی نخواهد شد. كار فراتر و بار سنگين‌تر از حمل آن توسط فرد و حتی افراد است.

‏امروز انجام رسالت حوزوی انقلابى، كارهای جمعی تشكيلاتی لازم دارد؛ و متأسفانه ما طلبه‌ها كمتر اهل كار جمعی و تشكيلاتی هستيم، بر خلاف دانشجويان ‏و آخرین جمله نويدبخش دیدار: «ان‌شاءاللّه جامعه‌ علمی مذهبی ما که اسمش روحانیت است، فردای به‌مراتب بهتری از امروز خواهد داشت».

در ادامه گفت و گوی سخنران دیدار طلاب «صبح نو» را می خوانید:

کسانی که نقد و نظر داشتند، انتخاب شدند

حجت الاسلام امید فَشندی، که سردبیر نشریه طلبگی رستاخیز است، از طلابی بود که در دیدار طلاب حوزه‌های علمیه استان تهران با رهبر معظم انقلاب، به بیان نکات و دغدغه‌های این قشر از جامعه پرداخت. فشندی در گفت وگو با روزنامه صبح نو، درباره انتخابش برای سخنرانی در محضر مقام معظم رهبری گفت: قرار بر این بود این دیدار چند ماه پیش برگزار شود اما به دلیل تقارن با انتخابات، به تعویق افتاد. این دیدار که به دلیل وجود طلاب جوان صورت گرفت، در نوع خود بی نظیر است. چندین کارگروه تخصصی در حوزه یادداشت نویسی و کرسی‌های آزاد اندیشی تشکیل شد و کسانی که دارای نقد و نظری بودند و آثارشان برگزیده شده بود، توانستند در محضر مقام معظم رهبری به ایراد سخن بپردازند.

فشندی با بیان اینکه این بحث‌ها و انتخاب‌ها برای سخنرانی طلاب در فرصت کمی صورت گرفت، افزود: در 15 متن انتخاب شده، مسوولانی که مجری طرح بودند ملاحظاتی داشتند و برخی نمی‌پسندیدند که دخالتی در متن‌ها باشد و متن‌ها بالا و پایین شوند. خروجی 10 متنی شد که عنوان کردیم و در آن به بیان واقعیت‌ها و آخرین دستاوردهای طلاب فعال و حوزه انقلابی پرداختیم. در واقع، افق فکری نسل جوان را به حضرت آقا منتقل کردیم تا این مطالب را ایشان در سطح عمیق‌تری مطرح کنند.

وی افزود: این دیدار چند نکته خوب داشت؛ نخست اینکه بلوغ فکری‌ای که مد نظر بود به حضرت آقا منتقل شد. نسل جوان، مانند نهال ولایت می‌ماند که نیازمند رسیدگی و باغبانی است و حضرت آقا بینش دینی این امر را منتقل کردند. معتقدیم انقلاب اسلامی در امتداد راه انبیاء است و کار حوزه هم در این راه است و همان نصرت الهی را دارد و روحانیون که در امتداد این مسیرند، بر این باورند که جا پای انبیاء گذاشته می‌شود.

این طلبه جوان در پاسخ به این سؤال که چرا برخی منتقد انتخاب سخنرانان این دیدار بودند؟ اظهار داشت: هر چند من هم از منتقدان دیدارهای گذشته بودم که چرا برای سخنرانی انتخاب نشدم، اما نکته این است که در دانشگاه شاهد، تشکل‌های مختلف دانشجویی داریم و دانشجویان به عنوان نماینده آن تشکل، سخن می گویند ولی این امر در حوزه متفاوت است و در فضای طلبگی، تشکل خاصی نداریم و طلاب از سوی هر حوزه‌ای معرفی می‌شوند. حوزه با سیستم تشکلی پیش نمی‌رود و سیستم عمومی دارد که طلاب به بیان نظرات خود می‌پردازند.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *