صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آبشار شیخ علی خان کوهرنگ/ تونل کوهرنگ/ قلعه اردشیر/ آبشار آسیب خرابه

۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۸:۵۲
کد خبر: ۳۴۳۸۰۳
آبشار شیخ علی خان کوهرنگ، تونل کوهرنگ، قلعه اردشیر، آبشار آسیب خرابه و ... را در بسته گردسگری دنبال کنید.

 به گزارش گروه فضای مجازی ، آبشار شیخ علی خان کوهرنگ، تونل کوهرنگ، قلعه اردشیر، آبشار آسیب خرابه و ... را در بسته گردسگری دنبال کنید.

 

آبشار شیخ علی خان کوهرنگ

آبشار شیخ علی خان در ۴۰ کیلومتری روستای سر آقا سید در نزدیکی شهر چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ، قرار دارد. آب این آبشار از ارتفاعات اطراف روستا سرچشمه می گیرد. فاصله این آبشار زیبا از شهرکرد در حدود ۹۲ کیلومتر است. این آبشار بر خلاف زیبایی های بی نظیرش، هنوز برای گردشگرانی که برای اولین بار از جاذبه های کوهرنگ بازدید می کنند ناشناخته مانده است.

فصل بهار، همه جای چهارمحال و بختیاری آب های جاری و چشمه های خروشانی وجود دارد که طبیعت بکر و زیبای این استان را بیش ار پیش دیدنی تر کرده است. لطافت و شادابی وصف ناپذیر هوا، گوشه ای از زیبایی و قدرت لایزال خداوند را به بندگان نشان می دهد و قدم زدن در این هوای پاک روح و جان آدمی را جلا می دهد.

درست است فصل بهار بهترین فصل برای دیدن آبشار شیخ علی خان به حساب می آید اما فصل زمستان و هنگامی که آبشار از سرما یخ می زدند نیز جذابیت خاصی دارد. حال انتخاب با شماست طبیعت زیبای بهاری را انتخاب کنید یا سرمای زمستان و آبشار یخ زده.

از شهر چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ تا این آبشار حدود ۵ کیلومتر فاصله است و با وجود کوهستانی بودن منطقه، شیخ علیخان محور ارتباطی مناسبی دارد.

وارد چلگرد که می شوی، هیچ تابلویی که این جاذبه را معرفی کند مشاهده نمی کنی و در مسیر ۸۵ کیلومتری شهرکرد به چلگرد نیز تابلویی که این جاذبه را برای گردشگران معرفی کند، نیست.

در کنار آبشار شیخ علی خان نیز برای گردشگران و مسافران امکانات استراحت مهیا نشده است و تنها به ساخت چند سکوی سیمانی اکتفا شده است. بسیاری از مسافرانی که برای بازدید به این روستا می آیند برای نشستن و توقف کوتاه نیز دچار مشکل می شوند زیرا سایه ساری برای استراحت در اطراف این جاذبه وجود ندارد.

 

آشنایی با تونل کوهرنگ

تونل کوهرنگ تونلی است که برای انتقال آب رود ماربر (آب کوهرنگ) به زاینده‌رود در نزدیک شهر چلگرد در استان چهارمحال و بختیاری در ایران ساخته شده است. از نخستین تونل کوهرنگ در سال ۱۳۳۲ بهره‌برداری شد. در دهه ۱۳۵۰ تونل دوم و در دهه ۱۳۷۰ سومین تونل کوهرنگ به بهره‌برداری رسید.

آب کوهرنگ یکی از سرچشمه‌های کارون بود. پیوستن آن به زاینده‌رود بخاطر نزدیکی سرچشمه این دورود از گذشته در نظر بوده است. در ۹۹۶ ه.ق. شاه طهماسب اول ماموریت پیوستن این دو رود را به میرفضل‌الله شهرستانی حاکم اصفهان سپرد. قرار بود که با کندن مسیری در کوه کارکنان این کار انجام شود. ولی بخاطر تحولاتی این کار به سرانجام نرسید.

در دوره شاه عباس اول نیز کوششی شد و آن نیز ناتمام ماند. در مهر ماه ۱۳۲۷ کار احداث تونل کوهرنگ آغاز شد و در مهرماه ۱۳۳۲ به بهره‌برداری رسید.

 

قلعه اردشیر

قلعه اردشیر یکی از قدیمی ترین قلعه های کشور است که بر فراز تپه جنوب‌شرقی شهر کرمان قرار دارد و تاریخ بنای آن به دوران پیش از اسلام بر می گردد که به دستور اردشیر ساسانی ساخته شده است.

وضع طبیعی قلعه اردشیر باعث شده‌است که آن را «قلعه کوه» بنامند. دیواره‌های قلعه از خشت خام ضخیم ساخته شده‌است. این قلعه را «اردشیر ساسانی» بنا نهاده‌است.

قلعه دختر دیگر قلعه باستانی شهر کرمان است.

قلعه دختر که به قلعه گواشیر هم مشهور است با قدمتی حدود هفت هزار یکی از قدیمی ترین قلعه های ایران است که بر فراز تپه‌های مرتفع شرقی شهر کرمان قرار دارد.

مصالح بکار رفته در این قلعه تنها خشت خام و گل رس است. بقایای قلعه دختر دورنمای گذشته دراز این شهر و نام آن یادآور کیش مهر باستان یا آناهیتای باستانی، ایزدبانوی آب و باروری است.

 

چشمه ديمه مکانی زیبا برای تفریح

چشمه دیمه در منطقه کوهرنگ در مجاورت روستایی به همین نام که اهالی آنرا به کیکاووس از قهرمانان شاهنامه نسبت می دهند قرار دارد .

این چشمه سر چشمه ی اصلی زاینده رودقبل ازایجاد تونل های کوهرنگ و در 12 کیلو متری چلگرد در مجاورت روستای دیمه واقع شده و تا مرکز استان 85 کیلو متر فاصله دارد آب این چشمه از گوارا ترین آبهای جهان است و خواص درمانی نیز دارداز جمله جلوگیری از پوسیدگی دندان و درمان سنگ کلیه .

این مکان به دلیل دارا بودن فضاهای سرسبز و خرم و راه دسترسی آسفالته و سرویس بهداشتی و سکوی نشیمن اطراف خود از دیر باز به عنوان یکی از تجمع گاه های ایلات و عشایر بختیاری و گردشگران شناخته شده است .

مناظر زیب و چشمگیر و فضاسازی اطراف چشمه ، این مکان را در ردیف زیباترین گردشگاههای شهرستان کوهرنگ قرار داده است.

 

آبشار مارگون

آبشار مارگون یکی از زیباترین آبشارهای کشور است که در مجاورت شهر سپیدان و در مرز استان فارس و استان کهگیلویه و بویراحمد واقع گردیده است. بعد از جاده ماشین رو، تا آبشار چند دقیقه پیاده روی لازم است که این راه هموارسازی و سیمانی شده است . اطراف این آبشار در فصل بهار بسیار سرسبز و دیدنی است.

مسیر این آبشار و روستاهای اطراف در فصل زمستان برف گیر بوده و گاهی راه های ارتباطی کاملاً قطع می شود. این آبشار در حقیقت سرچشمه رودخانه است و در بالای کوه هیچ رودخانه ای نیست، بلکه از بدنه دیواره صخره ای کوه، بیش از چند هزار چشمه وجود دارد که آب از آنها به بیرون ریخته میشود. از این حیث این آبشار هم بزرگترین و هم مرتفع ترین آبشار چشمه ای در جهان است.

همچنین در ادامه مسیر رودخانه انبوه درختان، باغات سیب و ... به چشم می خورد. رودخانه حاصل از این چشمه ها بسیار پر آب بوده و تا سپیدان امتداد دارد.

همانطور که در تصویر بالا پیداست، هیچ رودخانه ای در بالای این آبشار وجود ندارد. البته تصویر بالا تنها بخش قله آبشار است و آبشار بسیار عظیم تر از تصور است به طوری که ارتفاع آن نزدیک بیش از 120 متر و عرض آن حدود 400 متر تخمین زده میشود. هر چند آبشار چشمه ،ابعاد مشخصی ندارد، چرا که هر روز چشمه ای جدید در حاشیه آبشار ایجاد شده، و گاه نیز چشمه ای آبش کم یا قطع می شود.

آب این آبشار در گرم ترین فصل سال بسیار خنک و زیر 10 درجه است، اما به علت جوشان بودن این آب، مانند آب چشمه، رفتن در آن یا نوشیدنش هیچ گونه عارضه ای مانند پا درد یا سرما خوردگی به دنبال ندارد.

 

آبشار آسياب خرابه

آسياب خرابه (خارابا دييرمان) يكي از زيباترين مناطق ديدني آذربايجان شرقي است. اين آبشار به علت وجود ويرانه هاي يك آسياب آبي به آسياب خرابه معروف است.

 براي رسيدن به اين مكان بسيار دل انگيز بايد از جاده مرند-جلفا به هادیشهر (علمدارگرگر) وارد شد و با عبور از يك جاده خاكي در نوار مرزي ايران و جمهوري آذربايجان و گذشتن از يك جاده فرعي، به دره اي باصفا رسيد كه محل آسياب خرابه است. از تبريز تا جاده فرعي جلفا به علمدار 106 كيلومتر است. از علمدار تا آسياب خرابه 27 كيلومتر راه خاكي است.

اين منطقه چشمه اي دارد كه آب آن از كوه كيامكي تامين مي شود. در مظهر چشمه، درختان انجير روييده اند، آب پس از تبديل به آبشاري بسيار زيبا، ته دره به يك رشته جويبار مي پيوندد و به سوي شمال دره جريان مي يابد. در سمت راست ته دره آبشارهاي فراواني به وجود آمده است. تمام سطح ديواره ها پوشيده از خزه و گياهان آبزي است. صدها آبشار كوچك و بزرگ و صداي يكنواخت ريزش آب، چشم انداز بديع و هواي خنك، از جاذبه هاي دلپذير آن است.

ارتفاع آبشار اصلي آسياب خرابه حدود 10 متر و. مساحت محوطه آن 200 مترمربع است.

 

 انتهای پیام/


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 

 


برچسب ها: گردشگری کوهرنگ

نظرات بینندگان
آشنا
|
|
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
سلام،فکر کنم کاخ اردشیر و قلعه دختر در استان فارس و شهرستان فیروزآباد است نه کرمان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *