صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جانشین داعش! / مبارزه ادامه دارد/ دو مأموریت ویژه برای طلاب جوان/ احیای بانکداری اسلامی

۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳:۳۷
کد خبر: ۳۴۳۷۶۶
منطقه طی هفته‌های اخیر شاهد تحولات بسیار مهم و سرنوشت‌سازی بوده که مستقیما با آینده منطقه و جایگاه کشورمان در آن مرتبط هستند چراکه تقریبا در تمامی این تحولات می‌توان نقش برجسته ایران را به وضوح رویت کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، محمدحسن قدیری ابیانه در یادداشت روزنامه حمایت نوشت: روحانیون و طلاب علوم دینی ازجمله اقشار تأثیرگذار در مسیر پیروزی و تشکیل حکومت اسلامی بودند که نقش بسزایی در تحکیم آرمان‌ها بر عهده داشتند و می‌توان گفت که تداوم و بقای نهضت انقلابی در گرو جهاد فرهنگی این قشر فرهیخته بوده و هست. یکی از چالش‌های عمده پیش روی انقلاب اسلامی که رهبر حکیم انقلاب در دیدار روز گذشته خود با فضلا و طلاب حوزه‌ علمیه استان تهران نسبت به آن هشدار دادند، خطر مخالفت «با تداوم هنجارهای انقلابی» از سوی کسانی است که با اصل انقلاب نیز کارشکنی می‌کردند و خواستار مبارزه فعالان فرهنگی ازجمله روحانیون برای مبارزه در راستای «تداوم هنجارهای انقلابی» شدند. اهمیت این مقوله از این منظر قابل واکاوی است که انقلاب اسلامی برای تحقق حکومت و جامعه اسلامی صورت گرفت و نمی‌توان از نظام، حکومت و جامعه اسلامی بدون در نظر گرفتن ارزش‌ها سخن به میان آورد. در حقیقت هدف مبارزات پیش از انقلاب، ترویج اسلام و در نتیجه هنجارهای اسلامی بود که با پیروزی انقلاب اسلامی، این هدف محقق شد و گام‌های مهمی در جهت شکل‌گیری حاکمیت اسلامی صورت گرفت؛ هرچند که دشمنی‌های داخلی در کنار انفعال و عملکرد غلط برخی از جریان‌ها، موانعی را بر سر راه تشکیل مدینه فاضله انقلاب اسلامی قرار داده است.

جانشین داعش!

جعفر بلوری در یادداشت روزنامه کیهان نوشته است: منطقه طی هفته‌های اخیر شاهد تحولات بسیار مهم و سرنوشت‌سازی بوده که مستقیما با آینده منطقه و جایگاه کشورمان در آن مرتبط هستند، چرا که تقریبا در تمامی این تحولات می‌توان نقش برجسته ایران را به وضوح رویت کرد. از دریچه این تحولات می‌توان سرنوشت نهایی 6 سال جنگ، میلیون‌ها کشته و مجروح و میلیاردها دلار خسارت را کم کم پیش‌بینی کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ناگهان به مسکو سفر کرده و با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیدار می‌کند. موضوع دیدار، «سوریه» و « نگرانی از گسترش بی‌سابقه نفوذ ایران در منطقه» و هدف اصلی دیدار هم، «تلاش برای مجاب کردن پوتین جهت جلوگیری از گسترش نفوذ ایران» عنوان می‌شود. به نوشته روزنامه «پراودا»ی روسیه، نتانیاهو با هیجانی توأم با نگرانی، طوری درباره خطرات گسترش نفوذ ایران در منطقه پس از ریشه‌کن شدن داعش سخن می‌گفت که گویی «دنیا به آخر خواهد رسید.»(!) پوتین اما خمیازه‌کشان به نتانیاهو می‌گوید: «ایران متحد استراتژیک ماست.» تا به قول این روزنامه پرتیراژ روسی، «کابوس نتانیاهو تعبیر شود.»

روحیه انقلابی، ضرورت تمدن اسلامی

در یادداشت روزنامه جام جم به قلم سید محمد حسینی می خوانید: بعد از پیروزی انقلاب تفکری از سوی بعضی از جریان‌هایی که گرایش‌هایی به غرب داشتند مطرح شد مبنی بر این‌که انقلاب تمام شده و مردم کار را به دولتمردان بسپارند تا روال عادی بر کشور حاکم شود. در مقابل این نگاه، امام خمینی(ره) با روحیه انقلابی که داشتند این دیدگاه را قبول نداشتند و همواره بر این نکته تاکید می‌کردند که باید روحیه انقلابی حفظ شود. هدف از تشکیل بسیج هم این بود که این روحیه انقلابی در کشور وجود داشته باشد تا مردم در صحنه‌ها حضور داشته باشند. این مشی امام راحل از سوی رهبر معظم انقلاب استمرار پیدا کرد و ایشان همواره به حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، مسئولان، مجلس خبرگان و دولتمردان تاکید می‌کردند که لازمه تشکیل دولت اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی، روحیه انقلابی است و اگر ضعف‌هایی در کشور وجود داشته، ناشی از نبود مدیریت جهادی بر کشور است. ایشان حتی در دیداری که با دانشجویان داشتند به این نکته اشاره کردند که اگر در امور فرهنگی، دستگاه‌های مسئول وظیفه خود را انجام نمی دهند مردم وارد میدان شوند و وظیفه خود را بخوبی انجام دهند. ایشان در دیدار دیروز با طلاب حوزه علمیه استان تهران هم بار دیگر بر این موضوع تاکید کردند. چون روحانیون نقش بصیرت‌افزایی و روشنگری دارند و می توانند در فرهنگ‌سازی و جریان سازی فرهنگی در سطح کشور نقش آفرین باشند. بر همین اساس همواره این امید وجود دارد که روحانیت بخوبی به وظایف خود عمل کند و همه اقشار این عزم را داشته باشند که هر فردی بخوبی وظایف خود را انجام دهد و در قبال مسائل کشور احساس مسئولیت کند.

اعتراف حیله‌گرانه

در یادداشت روزنامه جمهوری اسلامی می خوانید: رژیم آل سعود پس از مدتها جنایت و کشتار دسته جمعی در یمن، در یک اقدام حیله گرانه، با صدور بیانیه‌ای به نام ائتلاف سعودی به هدف قرار دادن غیرنظامیان در صنعا اعتراف کرد و آنرا مثل گذشته، یک اشتباه فنی معرفی نمود. اگرچه ائتلاف سعودی به ندرت به جنایات جنگی در یمن اعتراف می‌کند و همین موارد را نیز ناشی از اشتباه در محاسبه و هدفگیری و دریافت اطلاعات اشتباه قلمداد کرده، ولی حجم و دامنه جنایات سعودی‌ها بسیار فراتر از مواردی است که حساسیت جهانی در مورد آنها ایجاد شده است. سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی، تعمداً جنایات جنگی ائتلاف سعودی را نادیده می‌گیرند و تنها در موارد خاصی که با انتشار اخبار و گزارش‌های مربوط به شرارت‌های ائتلاف سعودی غافلگیر می‌شوند، آنهم در مقیاس کاملاً محدودی واکنش نشان می‌دهند. در این مورد خاص نیز پس از بمباران یک هتل محل اسکان کارگران فصلی در صنعا، سازمان ملل با تاخیر واکنش ضعیفی از خود نشان داد و ابتدا سعی کرد خبر را ناموثق و شایعه جلوه دهد و سپس اعلام کرد که اعزام یک گروه تحقیق به صنعا برای بررسی اقدام جنگی عربستان در کشتار اخیر را بررسی می‌کند.


دو مأموریت ویژه برای طلاب جوان

در یادداشت روزنامه خراسان به قلم جواد نوائیان رودسری می خوانید: رهبر انقلاب در دیدار دیروز با طلاب حوزه‌های علمیه استان تهران، بار دیگر بر ضرورت پاسخگویی به شبهات توسط روحانیان تأکید کردند. در جامعه امروز و با گسترش فضای مجازی، عرصه برای فعالیت افراد و گروه‌هایی که آموزه‌های دینی را بر نمی‌تابند و گاه حتی در پی زدن ریشه مذهب و اعتقادات مذهبی در جامعه هستند، فراهم شده است. جامعه هدف این گروه‌ها را، بیشتر جوانان و دانشجویان تشکیل می‌دهند. در دوران ما، سرعت انتقال اطلاعات آن‌قدر زیاد است که می‌توان در عرض چند دقیقه، شبهه‌ای را در قالب یک تصویر یا چند جمله کوتاه و یا حتی یک نماهنگ ویدئویی خلاصه شده، در جامعه منتشر کرد. در این میان، مسئولیت پاسخگویی به شبهات دینی، بیش از هر نهاد و سازمان دیگری، بر دوش روحانیت سنگینی می‌کند. روحانیان، به عنوان مرزبانان حریم اعتقادی جامعه، موظف اند با مجهز شدن به سلاح علم و آگاهی، وارد معرکه دشوار و در عین حال حساس پاسخگویی به شبهات شوند و نیاز عمومی جامعه به این امر مهم را برآورده کنند. با این حال، نباید از یاد برد که پرداختن به این مسئولیت حیاتی و مهم، تنها نیازمند در اختیار داشتن سلاح علم نیست؛ آن‌چه می‌تواند برای عرضه علم و آماده کردن ذهن‌ها برای پذیرش حقیقت، مفید به فایده باشد، توجه و اهتمام به تبلیغ عملی است.

وزارت اقتصاد در مناطق آزاد با چه مواجه خواهد شد؟

مهران ابراهیمیان در یادداشت روزنامه جوان نوشته است: معاون حقوقی و امور مجلس وزارت اقتصاد روز گذشته از انتقال قطعی دبیرخانه شورای عالی مناطق‌ آزاد و ویژه اقتصادی به این وزارتخانه براساس قانون برنامه ششم توسعه خبر داده است. براساس تبصره ماده 23 قانون برنامه ششم توسعه تمامی وظایف، اختیارات، ساختار و تشکیلات دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حفظ شخصیت حقوقی مستقل و با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل می‌شود و وزیر ذی‌ربط مسئول اجرای قوانین مرتبط با حوزه مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی خواهد بود.
به این ترتیب بر وظایف سنگین و متنوع وزارت امور اقتصادی و دارایی که در حدود 20 حوزه بود، یک مسئولیت جدید محول می‌شود که بر این اساس در برابر مجلس پاسخگو خواهد بود، زیرا بر اساس بخش پایانی تبصره ماده 23 قانون برنامه ششم توسعه وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور از این به بعد، مسئول اجرای قوانین مرتبط با حوزه عمل مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی خواهد بود.

چرا ما از توسعه سیاسی شما خوش‌مان نمی‌آید؟

حسن رضایی در یادداشت روزنامه وطن امروز نوشته است: زیست اجتماعی بشر به خودی خود، مساله‌ای پیچیده است. با این وجود، پیچیده‌ترین ساحت زندگی اجتماعی بشر را باید در عرصه سیاست جست‌وجو کرد. خلق کمدی در چنین عرصه پیچیده‌ای طبیعتاً کار آسانی نیست، یا بهتر بگویم: کار هر کسی نیست! مگر کار آن کسانی که در عرصه شامورتی‌بازی سیاسی ید طولایی داشته باشند! مثلاً چه کسانی؟ اصلاً ما در ایران خودمان از این استعدادها داریم؟ چرا نه؟ الساعه معرفی می‌کنم! من شعبده‌بازانی همه‌فن‌حریف را می‌شناسم که همزمان با مبارزه زیرپوستی، رو پوستی و خلاصه! همه‌جانبه با حاکمیت، امام(ره)، رهبری، انقلاب و همه چیز! اسم نظام، امام(ره) و انقلاب هم از دهن‌شان نمی‌افتد! خب! اینها چه ربطی به خلق کمدی در عرصه سیاست دارد؟ عرض می‌کنم! بگذارید رک و رو راست بپرسم طی 2 سال گذشته کدام عرصه مهم سیاسی کشور بیشتر موجب خنده خلق‌الله شده است؟... کجا؟... آهان، بله! متاسفانه حدس‌تان درست است. یادتان هست، خردادماه 95، عباس عبدی، تحلیلگر شناخته شده اصلاح‌طلب چه پیشنهادی به رئیس مجلس داد؟ نیست؟ من می‌گویم: عبدی به رئیس مجلس پیشنهاد داد 2 جلد کتاب «اقتصاد برای همه» و «بینش اقتصادی برای همه»، نوشته دکتر علی سرزعیم را تهیه کرده و به رایگان جهت مطالعه در اختیار نمایندگان قرار دهد و در صورت امکان آزمون هم از آن ها گرفته شود! فی‌الواقع، جناب عبدی می‌گفت جایی را که باید درباره همه چیز کشور تصمیم بگیرد، نه، قانون بنویسد، برویم و تبدیل به یک آموزشگاه کنیم! سوال این است که لوازم انتخاب نمایندگان مجلس چیست و چرا باید کسی را راهی مجلس کنیم که لازم باشد نیامده، برایش نسخه آموزشی صادر شود؟ اساساً اگر مساله با خواندن همان 2 جلد کتاب حل شود، تکلیف تصمیماتی که نمایندگان پیش از خواندن آن 600 صفحه تجویز جناب عبدی می‌گیرند، چه خواهد بود؟

رونق بازار مسکن در گرو حمایت دولت

ایرج رهبر کارشناس مسکن در یادداشتی برای روزنامه ایران نوشت: معاملات مسکن در مردادماه رشدی را تجربه کرد که تقریباً در 3 سال اخیر بی‌سابقه بود. 23.7 درصد افزایش آمار معاملات نسبت به ماه قبل و 6.1 درصد نسبت به مردادماه سال قبل شرایطی را رقم زد که می‌توان بر اساس آن ادعا کرد که بازار مسکن بعد از مدت‌ها از رکود خارج شده و در مسیر رونق قرار گرفته است. اما این رشد تا چه زمانی ادامه دارد و دوام آن چقدر است؟ برای پاسخ به این سؤال باید شرایط موجود را با دقت بررسی کرد. در این خصوص امیدواریم که این رشد پایدار باشد و بازار مسکن به عنوان یکی از بازارهای پیشرو، موتور اقتصاد را روشن کند. اما باید توجه کنیم که مردادماه فصل نقل مکان است و بسیاری از خانوارها پیش از آغاز سال تحصیلی جدید درصدد تعویض خانه‌های خود هستند. بنابراین اکنون در مقطع زمانی خاصی قرار داریم که قضاوت در آن کار آسانی نیست. اما اگر شرایط کنونی در ماه‌های آتی نیز تکرار شود، می‌توانیم با اطمینان مدعی شویم که دوره رونق بازار مسکن فرارسیده و رکود از این بازار رخت بربسته است.

هین سخن تازه بگو

در یادداشت روزنامه صبح نو می خوانید: دیدار رهبر انقلاب با اهالی علم و فرهنگ و دین، همیشه پرنکته و شنیدنی است و حاوی حرف‌های تازه و جنس دیدارهای ایشان با حوزویان یا دانشگاهیان متفاوت تر از بقیه. آن‌گونه که دیدار روزقبل ایشان با فضلا وطلاب حوزه‌های علمیه استان تهران چنین بود؛ پراز نکته‌های تازه و دغدغه‌های انگیزه بخش برای جمعیتی جوان و پرانگیزه. یکی از مهمترین محورهای سخنان رهبری در این دیدار، تشنگی و نیاز بشر امروز به ویژه نسل‌های جوان به «حرف‌های نو» است و تأکید بر اینکه «اسلام حرف‌های نو و جذابی در زمینه انسان، جامعه و سیاست دارد که اگر به گوش جهانیان رسانده شود، قطعاً پذیرنده بسیاری خواهد داشت». این سخن، هم اشاره‌ای است به نیاز امروز بشریت و ضرورت شناخت بیشتر این نیازها و هم یادآوری مسئولیت سنگین حوزه‌های علمیه و درنگاه کلان‌تر، مسئولیت انقلاب اسلامی در بیداری ملت‌ها و پاسخ به نیازهای نسل‌های امروز جهان. رهبر انقلاب پیش از این بارها درباره «حرف نوی انقلاب اسلامی» سخن گفته‌اند و تصریح کرده‌اند «در مقابل سترون و نازا بودن غرب در برون زائی اندیشه‌های نو، جمهوری اسلامی دارای زایش فکری است و برای مسائل روحی انسان و مسائل اجتماعی و حکومتی حرف‌های تازه دارد.» به تعبیر ایشان، یکی از این حرف‌های نو «آمیختگی دین و زندگی» است که هیچ گاه در دنیای غرب وجود نداشته وحتّی قبل از دوران مادیگری و اومانیسم غرب و روی کار آمدن اندیشه‌های سکولار هم اینجور نبود که دین با زندگی توأم و منشأ مقررات و قوانین باشد. این حرف نو را انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در دنیای امروز مطرح کرد. به نظر می‌رسد حوزه‌های علمیه و مراکز فکری کشور، برای طرح حرف‌های نو بیشتری با دنیا، باید گام‌های اساسی‌تری بردارند.

احیای بانکداری اسلامی

در یادداشت روزنامه دنیای اقتصاد می خوانید: در مورد تاریخچه بانکداری اسلامی گرچه روایت‌های متفاوتی است، اما می‌توان گفت حدود 45 سال پیش برای اولین بار با همراهی برخی از کشورهای اسلامی در محافل بین‌المللی این مفهوم مطرح شد. اگرچه در آن زمان مفهوم بانکداری اسلامی چندان شناخته شده نبود، اما اکنون در بسیاری از بانک‌های جهان و در كشورهای مختلف اعم از مسلمان و غیر‌مسلمان خدمات بانکداری اسلامی ترویج و ارائه می‌شود. میزان استقبال از آن به‌گونه‌ای بوده است که حتی در برخی جوامع غیر‌مسلمان همانند چین استفاده از محصولات و خدمات بانکداری اسلامی طرفداران زیادی پیدا کرده است. در سال‌های اخیر حتی دولت‌های غیر‌مسلمان همانند دولت بریتانیا، هنگ‌كنگ و لوکزامبورگ اقدام به انتشار اوراق صكوك برای تامین مالی برخی از پروژه‌های خود کرده‌اند. محصولات بانکداری اسلامی تنوع زیادی دارد و برای مصارف مختلف اعم از بانکداری خرد، تامین سرمایه در گردش شرکت‌ها، تامین مالی پروژه‌ها و طرح‌ها، محصولات ویژه‌ای تعریف شده است. برای مثال عقد مرابحه برای خدمات بانکداری خرد، عقد اجاره برای خرید مسکن و دارایی‌های ثابت، عقد فروش اقساطی برای تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی، عقد استصناع برای قرارداد‌های ساخت و پیمانکاری، عقد مضاربه برای فعالیت‌های بازرگانی، عقد سلف برای خرید کالاهای اساسی و کشاورزی و عقد مشارکت برای تامین مالی طرح‌ها قابل پیاده‌سازی هستند. اینها تنها نمونه‌هایی از انواع عقود قابل‌استفاده در بانكداری اسلامی است و علاوه‌بر اینها قرارداد‌ها و ابزارهای اسلامی متنوع دیگری با کاربردهای مختلف قابل پیاده‌سازی هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *