تحلیلگر افغانستانی: راهبرد جدید آمریکا جنگ های نیابتی را در "افغانستان" تشدید می کند
به گزارش سرویس بین الملل عبدالطیف نظری افزود: در راهبرد جدید آمریکا، افغانستان تا زمانی نامعلوم مقر استقرار ارتش آمریکا خواهد بود و آمریکا فراتر از زمان پیش بینی شده در پیمان امنیتی کابل - واشنگتن در این کشور حضور خواهد داشت.
وی افزود: آمریکا در این مدت، پایگاه های سیار و ثابت بیشتری در افغانستان ایجاد خواهد کرد، بنابراین مهم ترین پیامد این راهبرد جدید افزایش حساسیت کشورهای منطقه نسبت به حضور درازمدت آنان خواهد بود.
نظری اظهار داشت: ترامپ با از بین بردن محدودیت زمانی حضور نظامیان آن کشور در افغانستان، بازیگران منطقه ای و بین المللی را وادار می کند تا با قدرت بیشتر وارد جنگ افغانستان شوند.
به باور این کارشناس افغان، کشورهای منطقه و رقیبان سیاسی آمریکا بر این باور هستند که آمریکا می خواهد رقیبان خود را از طریق افغانستان تحت فشار قرار داده و با ناامنی مواجه سازد.
وی گفت: این راهبرد به گونه ای تدوین شده تا جنگ در افغانستان پایان نیابد، بلکه ادامه آن، مدیریت شود تا منافع
آمریکا در کشورهای آسیای، میانه و آسیای جنوبی تامین شود و واشنگتن بتواند از طریق افغانستان بر کشورهای منطقه نفوذ داشته باشد.
نظری اضافه کرد که مردم افغانستان با این اوصاف شاهد پایان جنگ و خونریزی نخواهند بود.
به باور وی ترامپ در این راهبرد هشدار دو وجهی به پاکستان داد؛ به این معنی که پاکستان متهم به حمایت از گروه های ترورستی و افراط گرا شده و از طرف دیگر از هند نیز خواسته شده که نقش بیشتری در افغانستان ایفا کند و این در حالی است که آمریکائی ها از حساسیت پاکستان نسبت به حضور هند در افغانستان، آگاهی کامل دارند.
این کارشناس مسائل بین المللی افغانستان، ابراز عقیده کرد که آمریکا به صورت عمد این شیوه را اتخاذ کرده است؛ زیرا می داند پاکستان با این هشدارها، پای خود را از افغانستان پس نخواهد کشید و برنامه واشنگتن نیز برای تشدید جنگ در این کشور تشدید خواهد شد.
این کارشناس افغان گفت: پاکستان گروه های دست نشانده و مورد حمایت خود را همچنان در برابر هند تقویت خواهد کرد که افغانستان را بیشتر متضرر می کند.
نظری گفت : ترامپ بصورت تلویحی به همسایه های دیگر افغانستان نیز پیام داده است که آمریکا در افغانستان برای همیشه خواهد ماند و کشورهای پیرامونی باید خود را با این واقعیت هماهنگ کنند.
وی افزود: مفهوم این پیام آمریکا به کشورهای منطقه این است که در برابر حضور آمریکائی ها با هماهنگی مقابله خواهند کرد و بازی بزرگ دیگری برای افغانستان رقم خواهد خورد.
وی گفت که دستاورد این راهبرد همچنین رویاروئی و جنگ داخلی در افغانستان خواهد بود.
این استاد دانشگاه در باره فشارهای وارده واشنگتن به اسلام آباد گفت که آمریکائی ها نمی توانند فشار جدی بر
پاکستان وارد کنند؛ زیرا شرایط منطقه به گونه ای است که پاکستان این هشدارها را جدی تلقی نمی کند.
وی افزود: پاکستان توان ایجاد اجماع منطقه ای به نفع خود را دارد و در داخل پاکستان نیز واکنش های تندی نسبت به راهبرد جدید آمریکا، نشان داده شده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد «رجز خوانی های ترامپ جای خود را به برنامه عملی یعنی تعامل و همکاری با پاکستان خواهد داد و خرسندی دولت افغانستان از فشار واشنگتن بر اسلام آباد، طولانی نخواهد بود؛ زیرا مقامات پیشین آمریکا بارها اعتراف کرده اند که پاکستان برای آنان بیشتر از افغانستان، اهمیت دارد.»
به باور وی استراتژیست های آمریکا بر این باور هستند که پاکستان می تواند به عنوان یک ذخیره راهبردی برای آمریکا در منطقه باقی بماند و افغانستان نباید انعطاف پذیری سیاست خارجی پاکستان را دست کم بگیرد و این انعطاف، آمریکا را متقاعد خواهد کرد که بخاطر افغانستان پاکستان را از دست ندهد.