نظارت بیش از 3هزار نفر بر ذبح بهداشتی دام در عید قربان
وی افزود: رعایت بهداشت محیط و سلامت گوشت مصرفی مردم در عید قربان مورد تاکید سازمان دامپزشکی قرار دارد و براین اساس 1933 اکیپ مستقر و 948 اکیپ سیار در کشور حضور خواهند داشت و بر ذبح بهداشتی دام نظارت میکنند.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در مجموعه 3 هزار و 318 نفر در ذبح بهداشتی دام در مراسم عید قربان نظارت میکنند که از این تعداد 1133 دکتر دامپزشک، 1609 نفر بازرس بهداشتی و 576 روحانی بر ذبح شرعی نظارت خواهند کرد.
خلج تصریح کرد: در سال گذشته 417 لاشه به طور کامل ضبط شد و 3 هزار و 460 ضبط جزیی علاوه بر ضبط دل و جگر های ناسالم انجام شد و به همین منظور به مردم توصیه میشود که حتما دام مورد نیاز خود را از مراکز مجاز و تحت نظر دامپزشکی خریداری کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: برای انجام این فریضه زیبا لازم است که به محیط زیست و سلامت انسانها توجه شود و آنها را در معرض خطر قرار ندهیم که با مراجعه مردم به مراکز بهداشتی این امر محقق میشود.
وی افزود: اگر در صورتی که به هر دلیل ممکن مردم میخواهند دام مورد نیاز خود را از مراکز عرضه بهداشتی دام خارج و در محل دیگر ذبح کنند، حتما با ادارات دامپزشکی تماس گرفته تا برای آنها اکیپ ناظر ارسال شود. رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به تسنیم گفت: خدمات سازمان دامپزشکی در بخش اکیپهای مستقر و سیار به صورت رایگان برای مردم ارائه خواهد شد و افراد بدون دغدغه میتوانند از این خدمات بهره بگیرند.
مردم قبل از مصرف گوشت ذبح شده در عید قربان 24 ساعت آن را در یخچال نگهداری کنند
خلج با تاکید بر لزوم انجام عمل پیشتر بر روی لاشه دام گفت: قبل از مصرف گوشت لاشه ذبح شده این محصول باید حتما به مدت 24 ساعت در یخچال قرار گیرد. تا احتمال مخاطرات بهداشتی آن از بین برود.
وی گفت: در استان تهران 91 محل برای عرضه بهداشتی دام در نظر گرفته شده است که 14 مورد آن در کشتارگاهها و مابقی مراکز به صورت موقت ایجاد شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی در ادامه صحبتهای خود گفت: از روز عید قربان اکیپهای سازمان دامپزشکی برای ارائه خدمات به متقاضیان دام زنده هستند و این خدمات تا بعدازظهر روز عید قربان انجام خواهد شد.
خلج در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تراز تجاری آبزیان مثبت است، گفت: در 4 ماه ابتدایی سال جاری 34 هزار تن آبزیان صادر شده و 17 هزار و 500 تن آبزیان به کشور وارد شدهاند و تراز ما در این بخش مثبت 16 هزار تن است.
وی گفت: بخش عمدهای از ماهیان وارداتی به کشور آبزیان صنعتی هستند که برای مصرف و صادرات مورد استفاده قرار میگیرند.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه تولید صادرات در کشور افزایش یافته است، گفت: در سالهای اخیر علاوه بر افزایش تولید قزلآلا تولید میگو رو به افزایش است و براساس برنامههای اقتصاد مقاومتی، پرورش ماهی در قفس نیز مورد توجه قرار گرفته و الان پشتیبانیهای لازم به عمل میآید.
خلج با اشاره به کنترل بیماری VHS در آبزیان گفت: تعداد کانونهای این بیماری از 322 کانون به 80 کانون در سال 95 رسید و در واقع به یک چهارم کاهش یافت. همچنین بیماری لک سفید نیز خسارتهایی در عرصه تولید میگو داشت اما علایم این بیماری در سال جاری بسیار محدود شده هرچند به صورت مطلق هنوز برطرف نشده است.