صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هاشمی، ناطق نوری و روحانی فردای 25 بهمن چه گفتند؟

۰۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۶:۱۹
کد خبر: ۳۴۳۰۴۶
«حصر» و دلایل واقعی آن همچنان بعد از گذشت 7 سال از دیده‌ها پنهان مانده است، اصلاح طلبان درصددند تا حوادث بعد از انتخابات 88 را دلیل اصلی حصر نشان دهند و معتقدند دلایل این موضوع از بین رفته است.

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از صبح نو، «حصر» و دلایل واقعی آن همچنان بعد از گذشت 7 سال از دیده‌ها پنهان مانده است، اصلاح طلبان درصددند تا حوادث بعد از انتخابات 88 را دلیل اصلی حصر نشان دهند و معتقدند دلایل این موضوع از بین رفته است؛ این در حالی است که اقدام به حصر آقایان موسوی و کروبی، نه در بحبوحه آشوب‌ها، که یک سال بعد و در پی دعوت به حضور خیابانی به بهانه حمایت از بیداری اسلامی در منطقه صورت گرفت؛ این خود نشانگر این است که حصر دلیلی بالاتر از وقایع انتخابات دارد و با بیان اشتباهات رقیب و همچنین ابراز پشیمانی قابل حل و فصل نیست.

1389 زمانی که شاهد اوج‌گیری انقلاب‌های مردمی در مصر و تونس و یمن و بحرین و لیبی، با الگوگیری مبارزاتی از انقلاب اسلامی در برابر رژیم‌های دیکتاتوری وابسته به غرب بودیم که سناریو دشمن برای استفاده از فضای پرتلاطم غرب آسیا برای ضربه به محور مقاومت کلید خورد. موسوی و کروبی معترضان به نتیجه قانونی انتخابات ریاست جمهوری 88، پس از جشن پیروزی انقلاب اسلامی،‌ خواهان برپایی تجمعاتی با عنوان «همبستگی با قیام آزادیخواهانه مردم تونس و مصر علیه حکومت استبدادی در کشور» شدند.

الگوگیری مبارزاتی از مصر

25 بهمن ماه 89 است، عده‌ای در پاسخ به بیانیه موسوی و کروبی با بهانه «همبستگی با قیام آزادیخواهانه مردم تونس و مصر علیه حکومت استبدادی در کشور» به خیابان‌ها آمدند؛ اجتماعی که وزارت کشور حاضر به صدور مجوز آن نشد و سرانجام این تجمع، دو نفر کشته و چندین نفر زخمی بر جای گذاشت. حضور تعداد اندکی از همراهان موسوی و کروبی در این تجمع که در میان آن‌ها تعداد زیادی نیروهای منافقین و سلطنت طلب دستگیر شدند، تنها به فاصله سه روز بعد از راهپیمایی 22 بهمن ماه جشن پیروزی انقلاب برگزار شد و پوشش ویژه خبری رسانه‌های ضد انقلاب را به همراه داشت.

قشون کشی بدون مجوز

تجمع و قشون کشی خیابانی موسوی و کروبی که بعد از حوادث 88 اتفاق افتاد، ماجرای دیگری داشت و همین اتفاق سبب شد تا چهره‌های سیاسی که تا آن مقطع به این شفافیت و روشنی حوادث پس از انتخابات موضع‌گیری نکرده بودند، به زبان آمدند. مروری بر موضع گیری چهره‌های مطرح سیاسی مورد وثوق اصلاح طلبان نشان می‌دهد که این افراد بعد از 25 بهمن‌ماه 89، خود بر محاکمه عاملان این اقدام تأکید داشته و به‌گونه ای از حصر حمایت کردند.

ناطق نوری: قوه قضاییه باید با مسببان حادثه ضدانقلابی 25 بهمن برخورد قاطع کند

حجت الاسلام علی‌اکبر ناطق نوری پس از ماه‌ها سکوت در برابر اقدامات غیر قانونی معترضان به انتخابات 88 در گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه خبر در 27 بهمن‌ماه اظهار داشت: «اقدام عده‌ای در ایجاد فتنه و تخریب در روز 25 بهمن‌ماه، غیرقانونی، غیرشرعی و شرم‌آور بوده و به‌شدت محکوم است. قوه قضائیه باید بر اساس قانون و عدالت اسلامی با مسببان این حادثه شرم‌آور و ضدانقلابی برخورد قاطع کند. این عده متأسفانه در حساس‌ترین شرایط منطقه خاورمیانه، روز 25 بهمن‌ماه دست‌به‌کاری ضدانقلابی زدند و خوراک تبلیغاتی برای دشمنان اسلام و انقلاب فراهم کردند اما دشمنان بدانند که ملت ما مثل 32 سال اخیر، پای انقلاب، اسلام، آرمان‌های امام ره رهبری و ولایت‌فقیه ایستاده است و همگان سخن امام ره را فراموش نمی‌کنند که می‌گفت اگر می‌خواهید کشورتان آسیب نبیند؛ دست از ولایت‌فقیه برندارید.»

هاشمی رفسنجانی: اقدامات خلاف قانون و هتاکی مذموم است

همچنین مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در 27 بهمن‌ماه در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه خبر سیما تأکید کرد: « اقدامات خلاف قانون و هتاکی مذموم است و همه باید در چارچوب قانون حرکت کنند. باید همه اقشار جامعه به قانون احترام بگذارند و هر اقدامی که با قانون مطابقت نداشته باشد، ضربه‌زننده به مملکت و خود انسان و به فتوای امام راحل حرام است... ما باید با درایت و وحدت کامل در برابر توطئه‌های قدرت‌های بیگانه متحد باشیم. در تمام دوران پس از انقلاب‌اسلامی، همواره مورد هجوم امواج منفی رسانه‌های استکباری قرار داشته‌ایم چرا که آنان با انقلاب، اسلام و ملت ایران که منافع استعماری آنان را به خطر انداختند، مسأله دارند.»

کواکبیان: آقای موسوی و کروبی، اشتباه کردید

آقای مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری طی سخنانی در نهمین کنگره حزب متبوعش در 28 بهمن‌ماه 89 در واکنش به اقدامات 25 بهمن گفت: «آقای موسوی و کروبی، شما اشتباه کردید که فراخوان دادید، ما با هر اقدام خلاف قانون مخالفیم. من به عمد نام آقای موسوی و کروبی را می‌آورم، چرا که می‌خواهم بگویم که ما به عنوان نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس و یا خط امام ره همانگونه که سخنگوی فراکسیون اعلام کرد، با اقدامات غیر قانونی مخالفیم.»

مطهری: برخی ادعای تقلب در انتخابات کردند که باید این افراد مجازات شوند

آقای علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم در همان روز (28 بهمن ماه 89) گفت: «برخی ادعای تقلب در انتخابات کردند و مردم را به حضور در خیابان‌ها و آشوب دعوت کردند که باید این افراد مجازات شوند.»

روحانی: حرکت 25 بهمن‌ حرکتی ضدملی است؛ قوه‌قضاییه برخورد کند

همچنین آقای حسن روحانی که در انتخابات 96 وعده رفع حصر می‌داد، آن زمان در کسوت دبیر شورای عالی امنیت ملی پس از غائله معروف 25بهمن89 می‌گوید: «در روز 25 بهمن‌ماه عده معدودی به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس به خیابان‌ها آمدند که اتفاقاً در شعارهای آن ها حمایتی از مردم مصر و تونس به چشم نمی‌خورد و متأسفانه با شعارهای ضدانقلابی، موجبات خوشحالی و بهره‌برداری آمریکا، رژیم صهیونیستی و ضدانقلاب را فراهم آوردند و موجب ناراحتی قاطبه مردم شریف ایران شدند. حرکت 25 بهمن‌ماه گروهی فریب‌خورده کاملاً محکوم است و قوه قضائیه باید براساس وظایف ذاتی خود نسبت به این حرکت ضدانقلابی اقدام کند. حرکت ضداسلامی و ضدملی 25 بهمن‌ماه از یک سو می‌خواست فریاد قاطعانه ملت ایران در روز 22 بهمن را تحت‌الشعاع قرار دهد و از سوی دیگر وسیله‌ای برای انحراف افکار مردم منطقه از دشمنان اصلی یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی و شکست اخیر آنان شود.»

ری شهری: حرکت زشت 25 بهمن محکوم ‌و مطرود‌است

آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) و رئیس هیأت امنای دانشکده علوم حدیث نیز در این باره گفته بود: «حرکت زشتی که در 25 بهمن به دعوت فتنه‌انگیزان در تهران و برخی از شهرها شکل گرفت بی تردید در جهت منافع دشمنان اسلام و ایران بود. وی افزود: این فتنه انگیزی‌ها متاسفانه موجبات شادی دشمنان اسلام و نظام اسلامی و در راس آن‌ها آمریکا و اسراییل را فراهم کرد و از این جهت از نگاه همه علاقه‌مندان به امام و انقلاب اسلامی محکوم و مطرود است.» حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد که بعد از آشوب 25 بهمن‌ماه 89 عملی شد، ارتباطی با حوادث پس از انتخابات 88 ندارد و حصر خانگی این افراد در سال ۸۹ به تصویب شورای عالی امنیت ملی رسید و به اجرا در آمد؛ لیکن با روی کار آمدن دولت جدید و تغییر رییس، دبیر و شماری از اعضای این شورا، مصوبه به قوت خود باقی ماند و تغییری در آن حاصل نشد.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *