پلیتیکا: هزاران میلیارد دلار هزینه در "افغانستان" نیز برای آمریکا پیروزی نیاورد
به گزارش سرویس بین الملل روزنامه صربستانی در گزارشی افزود: دونالد ترامپ، استراتژی جدیدی را برای افغانستان اعلام کرده است. وی به رغم اظهاراتی که تاکنون بیان کرده، همان کاری را انجام می دهد که همتاهای قبلیش در افغانستان انجام داده اند و تصمیم دارد که سربازهای دیگری را به آن جنگ اعزام می کند.
پلتیکا در ادامه گزارش خود نوشت: به رغم قربانی دوهزار و 500 سرباز و میلیارد ها دلار هزینه، آمریکا قصد دارد که نیروهای جدیدی را به افغانستان بفرستد و مشخص نیست که این نیروها تا چه زمان در آنجا به سر می برند و هدف اعزام آنان چیست، زیرا که آمریکا سه سال پیش پایان جنگ را اعلام کرده بود و گویا ترامپ تمامی این موضوعات را فراموش کرده است.
بنا به اظهارات رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه بخاطر چالش های امنیتی در منطقه نیروهای جدید فرستاده می شود، می توان تصور کرد که قصد وی متوقف کردن افزایش نفوذ دیگر قدرت ها در افغانستان است. نه فقط پاکستان که به صراحت گفته شده از تروریست ها محافظت می کند، بلکه روسیه و چین و ایران می باشد.
در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، چین که روابط خوبی با پاکستان دارد، فورا در حمایت از این کشور برخواست و اعلام کرد که آن کشور ( پاکستان) از تمامی اقدامات لازم برای متوقف کردن تروریسم استفاده می کند. روسیه نیز اعلام کرد که هیچ استراتژی جدیدی در باره افغنستان ندارد.
مقامات حکومت افغانستان از اظهارات ترامپ با شادی استقبال کردند ولی افغان ها کمتر درباره وضع موجود سئوال می کنند و بسختی گروه کمی از طالبان را تحت کنترل و یا آنها را در چنگ خود قرار داده اند.
ترامپ گفت که سیاست راهبردیش به کشتن تروریست ها متمرکز است و نه در کشورسازی، اگر بوش و اوباما در ساخت افغانستان موفق می بودند، افغانستان با مشکلات بی آموزشی ارتش و فساد و قبیله ای مواجه نبود و برای همین بود که در سال 2014 عقب نشینی تدریجی نیروهای آمریکا از افغانستان شروع که در سال گذشته این عقب نشینی متوقف گردید.
ژنرال های آمریکایی مدتی در برابر اعزام نیروهای جدید به افغانستان مقاومت کردند ولی از هنگامیکه 'استیفن بَنِن' مقام امنیتی آمریکا از کاخ سفید بیرون رفت، برای ترامپ حتی یک متحد باقی نماند که از وی حمایت کند.
حقیقت این است که بنِن بیشتر مایل بود آمریکا سربازان جدیدی را به افغانستان نفرستد، بلکه آن کشور را به مزدوران از شرکت های خصوصی آمریکایی برای برقراری امنیت واگذار کند. معلوم نیست که استخدام مزدوران که به قوانین جنگ و حفاظت از غیر نظامیان آشنا نیستند، آیا بتوانند کاری را در افغانستان انجام بدهند.
در استراتژیک ترامپ پیش بینی شده که به فرماندهان در مناطق جنگی و مافوقان آنها در پنتاگون مسئولیت بیشتری برای تصمیم گیری جهت باز کردن آتش به طرف دشمن داده شده است.
قربانیان غیر نظامی در جنگ های آمریکا در سراسر شرق میانه در دوران بوش و اوباما بسیار زیاد بودند که در آن زمان دستور کشتار از کاخ سفید داده می شد و این در صورتی است که چنین کاری از وظایف ژانرال ها می باشد. از زمانی که دونالد ترامپ آزادی زیادی را به ژنرال ها در عراق و سوریه داد، تعداد کشته شدگان غیر نظامی از سلاح های آمریکایی به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
هدف جدید آمریکا بر اساس اطلاعات نیمه موثق از کاخ سفید و پنتاگون این است که حدود 4 هزار سرباز جدید به افغانستان اعزام شود که این افراد برای تقویت 8 هزار و 400 نیروی آمریکایی است که در حال حاضر در افغانستان هستند. در کنار نیروهای آمریکایی در افغانستان حدود 5 هزار سرباز دیگر از کشورهای عضو ناتو نیز خدمت دارند که احتمالا تعداد این ها نیز افزایش خواهند شد.
چین به طور فزاینده ای روابط دیپلماسی با افغانستان دارد و این بیشتر بخاطر خنثی کردن افراط گرایی اسلامی و همچنین برای حفظ کوریدورهای تجاری از طریق آسیای مرکزی مهم است.
به همین خاطر است که چین روابط خوبی با پاکستان دارد. ترامپ ادعا دارد که پاکستان به طالبان پناهگاه می دهد و به این خاطر است که مورد تهدید آمریکا قرار گرفته و همین امر باعث شده که پاکستان از حمایت آمریکا و از فهرست متحدان این کشور خارج شود.
ترامپ ظاهرا از تمامی فدرت ها به هند اطمینان دارد و از آن انتظار کمک در مساله افغانستان را دارد و هند بنظر می رسد که همه کار را برای مقابله با نفوذ پاکستان و چین انجام می دهد.
/