نجات 4 میلیون حادثهدیده در سال گذشته به همت امدادگران هلالاحمر/10 هزار میلیارد تومان خسارت سالانه حوادث طبیعی
وی با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری در «آموزش» به منظور پیشگیری از حوادث و سوانح، افزود: تجربه کشورهای موفق در زمینه مقابله با حوادث و سوانح نشان داده است که هر اندازه بتوان در زمینه آموزش پیشگیری از بروز سوانح و حوادث سرمایهگذاری کرد؛ میتوان از تلفات بیشتر نیز پیشگیری کرد.
شیوع حوادث و بلایا در دنیا ضرورت توجه به پیشگیری را نشان میدهد
ضیائی با بیان اینکه امروزه شاهد شیوع حوادث و بلایا در همه کشورهای دنیا هستیم، اظهار کرد: شیوع بلایا و حوادث طبیعی در سالهای اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی، جنگها، حوادث تروریستی، توسعه شهرها، حاشیهنشینی و فقر افزایش یافته و از سویی حوادث طبیعی، چون آلودگی محیطزیست، ریزگردها و ... نیز به این مسائل دامن زده است و تمامی این مسائل ضرورت توجه به حوزه پیشگیری را بیش از پیش نمایان میکند.
وی بر ضرورت تفکیک میان حوادث انسانساز و طبیعی اشاره و خاطرنشان کرد: البته گاهی حوادث و سوانح انسانساز و طبیعی با هم مرتبط و عامل ایجاد یکدیگر میشوند؛ لذا ضروری است تا آمادگی لازم برای خطرپذیری در برابر حوادث را بهمنظور مقابله شایسته و لازم با آنها؛ داشته باشیم.
به گفته رئیس جمعیت هلالاحمر؛ حساسسازی جامعه و توجه مسئولان به حوزه پیشگیری از حوادث، از اهمیت و ضرورت بسیاری برخوردار بوده و از این طریق میتوان گامهای مؤثری را برای مواجهه و آمادگی در برابر حوادث و سوانح برداشت.
ضرورت تلاش برای ارتقای شاخصهای ایران در زمینه کاهش خسارات حوادث و سوانح
ضیائی با اشاره به اینکه هفت درصد تولید ناخالص ملی کشور تحت تاثیر حوادث و سوانح قرار دارد، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا خسارات ناشی از حوادث و سوانح به صفر رسیده است؛ به همین دلیل ما نیز باید برای ارتقای شاخصهای کشور در این زمینه تلاش کنیم، این در حالی است که متأسفانه برخی شاخصها در کشور، نامتقارن بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اقدامات گسترده هلالاحمر در سالهای اخیر بهخصوص در زمینه ارائه خدمات امدادی به هموطنان در سوانح و حوادث، خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارات حوادث طبیعی در کشور پرداخت میشود که با سرمایهگذاری در حوزه «آموزش» میتوان گامهای مؤثرتری را بهمنظور کاهش این خسارات برداشت.
حجم بالای عملیات امداد و نجات هلالاحمر در حوادث و سوانح مختلف
رئیس جمعیت هلالاحمر با اعلام اینکه این جمعیت سال گذشته چهار میلیون حادثهدیده را نجات داده است، تصریح کرد: برای نجات این تعداد از هموطنان حجم بالایی از عملیات امداد و نجات در حوادث مختلف انجام شده که این مهم میتواند شاخصی برای ارزیابی میزان توجه به موضوع «پیشگیری» در کشور باشد و لذا ضروری است تا با در نظر داشتن عملکرد همهجانبه هلالاحمر، آموزش همگانی را مورد توجه بیشتری قرار داد.
به گفته وی؛ هر چند تحقیقات نشان میدهد سرمایهگذاری در آموزش بهخصوص در زمینه مواجهه با حوادث طبیعی میتواند خطر ناشی از این حوادث را تا یک چهارم کاهش دهد؛ اما در کنار آموزش؛ باید به اصلاح زیرساختها و تربیت نیروی انسانی نیز توجه کرد.
هلال احمر؛ یار پلیس در جادهها
حسن قاضیزاده هاشمی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، بر مسئولیت جمعیت هلال احمر در حوادث طبیعی و غیرمترقبه تاکید کرد و هلال احمر را یار پلیس در جادهها خواند.
در این مراسم علی نوبخت؛ رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، سید رمضانعلی موسوی مقدم؛ قائم مقام سازمان صداوسیما،ایرج حریرچی؛ قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و عبدالناصر همتی؛ رئیس کل بیمه مرکزی نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/