صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش 10 درصدی شهریه متغیر دانشگاه آزاد/اصلاحات در دانشگاه را از ستاد شروع می کنیم/ با وزارت علوم تعامل می کنیم

۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۴:۲۱
کد خبر: ۳۴۲۷۰۴
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به عموم مردم است و خصوصی نیست. مردم در تاسیس آن مشارکت داشتند و امروز در اداره آن مشارکت خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، نخستین نشست خبری رئیس جدید دانشگاه ازاد اسلامی به همراه معاونان این دانشگاه صبح امروز در سازمان مرکزی دانشگاه ازاد اسلامی برگزار شد. فرهاد رهبر در ابتدای این نشست گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک خانواده بزرگ است. امروز بیش از پنج و نیم میلیون نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.

وی افزود: حدود یک و نیم میلیون نفر در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که با این حساب دانشگاه با هفت میلیون خانوار در ارتباط نزدیک است.

رهبر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به عموم مردم است و خصوصی نست. امروزه مردم از تیم دانشگاه انتظار دارند که مشکلات جامعه را حل کند. یک زمانی در برهه پس از انقلاب اسلامی مشکل تحصیلات تکمیلی بود و وزارت علوم به دلیل محدودیت ها امکانات افزایش تحصیلات تکمیلی را نداشت و آن زمان دانشگاه ازاد اسلامی با کمک مردم این مشکل را حل کرد.

وی ادامه داد: نسل اول اول دانشگاه با رویکرد تربیت کادر بوده است. در نسل دوم تولید علم مد نظر گرفته است و در نسل های بعد باید علم تولید شده نافع نیازهای مردم باشد.

رهبر  با اشاره به نرخ بیکاری گفت: نرخ بیکاری در جامعه ۱۲ درصد است اما باید بدانیم نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان بیش از ۳۰ درصد است. مردم از دانشگاه ازاد اسلامی انتظار دارند این مسئله را حل کند.

وی با مطرح کردن این مسئله که ایران کشوری غنی است اما مردم فقیر هستند گفت: دانشگاه آزاد اسلامی می تواند این موضوع را روشن سازی کند و در پیدا کردن پاسخ به این مسئله کمک کند. نه تنها به این موضوع پاسخ دهیم بلکه راه حل ها را پیدا کنیم و آن چیزی جز ثروت آفرینی از علم نیست.

وی افزود: باید بدانیم چطور با شرکت های دانش بنیان نخبگان و صاحبان ایده محصول تولید و علم را به ثروت تبدیل کنیم.

فرهاد رهبر گفت: ثروت ها در دنیای امروز دیگر فقط منابع و سرمایه فیزیکی نیست. سرمایه انسانی با استعداد و با هوش سرمایه کشورها هستند و کشور ما از هر دو بهره مند است و تنها مدیریت تلفیق این دو را کم دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از مشکلاتی که مردم از آن رنج می برند سیاسی کاری در دستگاه های اجرایی نهادها و سازمان ها است. چپ و راست قبیله ای است که در جهت منافع قبیله ای خود هم تلاش نمی کند و این اتلاف منابع است و سیاسی‌کار سهم مهلکی است. در کشور آنقدر کار هست که اگر همه توان ملی را به کار بگیریم باز هم کار باقی مانده است.

وی با اشاره به نیاز به وحدت ملی گفت: استفاده از تمام توان کشور بدون توجه به گرایش های سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی در دستور کار ماست. ما از توان ملی به جای توان حزبی استفاده خواهیم کرد.

فرهاد رهبر با یاد کردن از روسای پیشین این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نهالی بود که امروز درخت تنومندی شده و ما می خواهیم از محصولات آن برداشت کنیم. از همه روسای پیشین این دانشگاه تشکر می کنم و ما از ظرفیت های دانشگاه در رفع فقر، محرومیت و بیکاری استفاده خواهیم کرد.

 رهبر با اشاره در پیش بودن آغاز سال تحصیلی گفت: ما امسال در شهریه دانشجویان، شهریه ثابت را تغییر ندادیم و شهریه متغیر نیز به میزان ۱۰درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به شهریه دانشجویان پزشکی گفت: مصوبه ای مربوط به اسفند سال گذشته بود که آن را اصلاح کرده ایم و دیگر این مصوبه شامل ورودی های سال ۹۵ و قبل از نمی شود.

رئیس دانشگاه آزاد افزود: برای بعضی از رشته ها ۵۰ درصد تخفیف قائل شدیم و در برخی مناطق محروم تخفیف های ویژه در نظر گرفته ایم.

فرهاد رهبر با اشاره به اینکه زمانی اوج تقاضا برای ورود به تحصیلات عالی بود و امروز این موج جمعیتی رو به پایان است، گفت: ما یک مشکل اساسی داریم. درآمد ناشی از شهریه دانشگاه آزاد بیش از ۸۰ درصد است. طی یک برنامه ریزی در نظر داریم که درآمدهای غیر شهریه ای را افزایش دهیم و تا سال ۱۴۰۴ درامد غیر شهریه ای دانشگاه آزاد اسلامی را به ۴۰ درصد برسانیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره ادغام برخی از معاونت ها گفت: ریاست این دانشگاه با بیش از ۴۰ واحد اداری مرتبط است که زمانی تعداد آن بیش از ۵۰ واحد بوده که یک ساختار افقی گسترده است‌ ایم ساختار مشکل آفرین است و اصلاح آن را در دستور کار داریم.

وی افزود: زمانی فعالیت ساخت و ساز دانشگاه آزاد اسلامی به قدری گسترده بود که نیازمند یک معاونت مستقل بود اما امروز این فعالیت ها به حداقل رسیده است.در جلسه ای که مهندس هاشمی هم حضور داشتند با این اتفاق هم نظر بودند. این معاونت حذف نمی شود و در معاونت عمران به کار خود ادامه میدهد.

فرهاد رهبر در پاسخ به اینکه از محسن هاشمی در دوره مدیریتی خود استفاده ه خواهد کرد، گفت: ما به همه معاونان سابق اچمن جمله اقای مهندس هاشمی دست نیاز دراز می کنیم. ایشان اطلاعات خوبی درباره وضعیت عمرانی دانشگاه دارند البته اگر فرصتی داشته باشند، ایشان مشغله های زیادی در شورای شهر دارند.

وی با اشاره به پر هزینه بودن ساختار اداری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما با کاهش دریافت شهریه روبرو هستیم و باید هزینه ها را مدیریت کنیم. ساختار اداری پر هزینه است و نباید بار آن را بر دوش دانشجویان گذاشت. به اتفاق نظر به این نتیجه رسیدیم که ساختار را کوچک و کم هزینه اما چابک و کار آمد کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد افزود: این اصلاح را از ستاد دانشگاه آزاد اسلامی شروع کنیم تا واحد ها هم این جریان را آغاز کنند.

فرهاد رهبر درباره مسائل تایید کد رشته های این دانشگاه و اختلاف با وزارت علوم گفت: بنای ما تعامل با همه با توجه به مصالح دانشگاه آزاد اسلامی است‌. در مصالح دانشگاه ازاد مصالح ملی هم هست. مذاکراتی را شروع کرده ایم و فکر میکنیم در دولت دوازده مشکلات کم خواهد شد. فصل الخطاب ما قانون است و انشالله مسائلی که به وجود اومده است بزودی رفع خواهد شد.

 وی درباره نقدها به امنیتی شدن فضای دانشگاه تهران در زمان حضور او، گفت: من در معاونت اطلاعات اقتصادی وزارت اطلاعات فعالیت داشتم و با دزدها،قاچاقچیان و مفسدین مقابله می کردم. اینها خوب می دانند که من مفسدین را می شناسم و این را عنوان می کنند که من امنیتی هستم.

رهبر درباره دانشگاه تهران نیز گفت: دانشگاه تهران تبدیل به پارکینگ بزرگی برای مغازه دارهای اطراف شده بود. این که خواستیم ورود به دانشگاه با کارت دانشجویی باشد، امنیتی کردن فضا نیست.

رئیس دانشگاه آزاد افزود: دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به همه مردم است و متعلق به حزبی نیستو دانشگاه آزاد بستر بلوای سیاسی و سیاسی کاری سیاسی بازان نیست. ما می گویم باید آزاد اندیشی، کرسی های آزاد و تضارب آرا باشد اما سیاسی بازی و سیاسی کاری نه. دانشجو نباید پیاده نظام حزب سیاسی باشد. بلکه باید فعال و آگاه سیاسی باشد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *