صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیشگیری، ابتلا و درمان کبد چرب چگونه است؟ /آمار حاجیان کشور‌های مختلف در حج ۹۶/راهکار‌های پیشنهادی هنگام بریدن ترمز/بزاق دهان به عنوان شارژر باتری/۳ نمونه از عجیب‌ترین مجسمه‌های دنیا/پای انسانی که به تنهایی ۶۰کیلو وزن دارد

۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰:۲۱
کد خبر: ۳۴۲۷۰۲
ابتلای30درصد تهرانی های بالای40سال به کبد چرب، بهترین اقدام در هنگام ترمز بریدن خودرو چیست؟و ... از اخبار برگزیده فضای مجازی امروز است.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، رسانه‌ها در فضای خبری روزانه خود اخبار اختصاصی و عمومی مختلفی را منتشر می‌کنند که این اخبار بعضا فقط در یک رسانه منتشر شده است. گروه فضای مجازی در نظر دارد هر روز اخبار منتخب فضای مجازی را از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و حتی کانال‌های تلگرامی مختلف جمع‌آوری کرده و در قالب یک بسته خبری منتشر کند. در این بسته همه خبر‌ها و آیتم‌ها با ذکر منبع منتشر می‌شوند و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست.

 

ابتلای30درصد تهرانی های بالای40سال به کبد چرب

ایرنا:رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: براساس مطالعات متعدد انجام شده در شهر تهران، حدود 30 درصد مردم بالای 40 سال این شهر مبتلا به کبد چرب هستند.

دکتر شهرام آگاه افزود: مطالعات متعددی در این زمینه توسط مراکز تحقیقات مختلف مانند مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران انجام شده که این مطالعات نشان دهنده ابتلای تعداد زیادی از شهروندان تهرانی به بیماری کبد چرب است.

وی با اشاره به اینکه چاقی شکمی در مردان شایع تر است، گفت: کبدچرب به دلیل افزایش چاقی شکمی در مردان، شیوع بیشتری دارد.

آگاه به روند روبه رشد کبدچرب در تهران اشاره کرد و گفت: زندگی شهرنشینی، رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی در افزایش کبد چرب نقش مهمی دارند.

فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد که غذاهای نامناسب از جمله فست فودها، نوشابه ها، شیرینی جات و چربی هستند که در ابتلا به کبد چرب نقش مهمی دارند و مردم باید از مصرف آنها پرهیز کنند.

وی با اشاره به اینکه افزایش چربی های خون، ارتباط نزدیکی با کبد چرب غیرالکلی دارد، افزود: یکی از علل ابتلا به این بیماری مصرف الکل و داروها است.

آگاه بیان کرد: به ندرت افرادی که کبد چرب دارند چاق نیستند، بنابراین چاق نبودن ملاک این نیست که فرد مبتلا به کبدچرب نباشد.

وی اظهار کرد که افرادی که دچار چاقی شکمی هستند نیاز به بررسی دقیق برای ابتلا به کبد چرب دارند.

آگاه، سونوگرافی را از مهمترین راه تشخیص این بیماری اعلام کرد و گفت: سونوگرافی یکی از روش های تصویربرداری با دقت نسبتا بالایی است که امکان تشخیص بیماری را فراهم می آورد.

وی افزود: اگر در سونوگرافی کبد چرب را تشخیص داده شد، باید آزمایش های کبدی انجام و همچنین قندخون و چربی خون اندازه گیری شود.

آگاه برلزوم کم مصرف کردن چربی های اشباع شده تاکید کرد و افزود: مصرف گوشت قرمز و لبنیات پرچرب باید کاهش پیدا کند و از سوی دیگر مردم سبزی و میوه بیشتری استفاده کنند.

رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: مصرف قندهای ساده از جمله نوشیدنی ها شیرین به ویژه نوشابه برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب، باید کاهش پیدا کند.

وی به افزایش چاقی در کودکان اشاره کرد و گفت: کبد چرب در کودکان در حال افزایش است. در هر سنی کم تحرکی و چاقی صورت گیرد کبد چرب افزایش پیدا می کند.

** کبد چرب چیست؟

وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای 5 تا 10 درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می شود.
کبد فاکتورهای مضرر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می کند. کبد به طور طبیعی خود را توسط سلول هایی ترمیم و پاکسازی می کند. کبد چرب یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد می کند و بدتر اینکه هیچ علامت هشدار دهنده ای در ابتلا ندارد. دو نوع کبد چرب عبارتست از الکلی و غیر الکلی که در ایران نوع غیر الکلی شیوع دارد.

** علل ایجاد کبد چرب چیست؟

عادات و رفتارهای غلط بسیاری ایجاد کننده این بیماری هستند که بارزترین و مهم ترین آنها مصرف الکل و مشروبات الکلی ,مصرف مواد غذایی چرب ، اضافه وزن ، نداشتن فعالیت بدنی سالم یعنی همان ورزش و تحرک مفید، سوء تغذیه ، فشار خون بالا ، بارداری ، مصرف داروهایی همچون آسپرین و تتراسایکلین

** علائم و نشانه های کبد چرب چیست؟

خستگی و بی حالی
کاهش وزن و اشتها
تهوع
ضعف عمومی
درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم

 

کدام کشورها بیشترین و کمترین تعداد زائر را در حج امسال دارند +اینفوگرافی

باشگاه خبرنگاران جوان: هر ساله، با شروع آخرین ماه از سال قمری ( ذی‌الحجه )، یکی از بزرگترین اجتماعات مسلمانان سراسر جهان، در کنار خانه خدا برگزار می‌شود. مراسم عبادی سیاسی حج تمتع که انجام آن یک بار در طول زندگی هر مسلمان واجد شرایطی واجب شده است.

اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید امسال چه تعداد حاجی در سرزمین وحی شرکت کرده‌اند؛ اینفوگرافی زیر، به سراغ این آمار رفته و تعداد زائران هر کشور را مشخص کرده است .

 

بهترین اقدام در هنگام ترمز بریدن خودرو چیست؟

یکی از اتفاقات وحشتناک در هنگام رانندگی، بریدن ترمز است از این رو ضروری است که با راهکارهای موثر کنترل خودرو در این شرایط بحرانی آشنا شویم.

راهکارهای پیشنهادی برای کنترل اوضاع بحرانی

۱. عصبانی نشوید. از حرکت زیادی خودداری کنید. حرکت زیادی باعث می شود که شرایط را برای خود خطرناک تر سازید.

پس زیاد مانور ندهید و سعی کنید حرکات کمی داشته باشید. کنترل اعصاب و جسمتان را در دست داشته باشید.

۲. پدال گاز را رها کنید و اگر کروزکنترل دارید، حتماً مطمئن شوید آن را خاموش کرده اید.

۳. بررسی رفتار پدال ترمز:

اگر پدال ترمز نرم است، ممکن است که روغن ترمز کم کرده اید یا سیلندر اصلی آن خراب شده باشد. در این حالت شاید بتوانید با چندبار فشار دادن ترمز، کنترل وسیله را بدست آورید. اگر پدال ترمز سفت است، سریعاً بررسی کنید که چیزی(مثل بطری آب) در زیر پدال گیر نکرده باشد. سعی کنید از پای خود و یا دیگر مسافران برای چک کردن این مورد استفاده کنید. از جاده چشم بر ندارید.

۴. پدال ترمز را فشار دهید: پدال ترمز را چندین بار پشت سرهم فشار دهید تا مقدار فشار لازم برای توقف اتومبیل را فراهم آورید. این کار ممکن است مدتی طول بکشد. حتی اگر سیستم ترمز اتومبیل شما از نوع ABS باشد، باز هم این کار را انجام دهید. چرا که ترمز ABS تنها زمانی فعال می شود که به شدت ترمز بگیرید. به هر حال به شدت و تا آخرین حد چندین بار پدال ترمز را فشار دهید.

۵. معکوس بکشید: به دنده پایین تر شیفت کنید. اگر اتومبیل شما اتومات است، آن را در حالت دستی قرار داده و دنده را ۱ یا ۲ کنید. اگر اتومبیل شما دنده دستی است، سعی کنید کم کم دنده را کم کنید. یعنی اول دنده را ۳ و پس از کمی حرکت و کم شدن سرعت، دنده را ۲ کنید. دقت کنید که بطور ناگهانی به دنده پایین (۱ و ۲) شیفت نکنید چون ممکن است کنترل اتومبیل را از دست بدهید.

۶. از ترمز دستی استفاده کنید: سعی کنید ترمز دستی را کم کم بکشید و سرعت اتومبیل را کاهش دهید. البته در نوع اتوماتیک، باید پدال ترمز اضطراری را کم کم فشار دهید. دقت کنید که به ناگهان ترمز دستی را تا انتها نکشید. زیرا چرخ های عقب اتومبیل قفل می کند و ممکن است کنترل اتومبیل را از دست بدهید. اگر احساس کردید که چرخ های عقب قفل شده و صدا می دهد، کمی ترمز دستی را رها کنید تا چرخ ها حرکت کند؛ سپس در همین نقطه ترمز دستی را نگه دارید تا به کاهش سرعت اتومبیل شما کمک کند و شما هم کنترل مناسبی روی وسیله نقلیه داشته باشید.

۷. چشمان خود را به جاده بدوزید: به چیزهایی که در جلوی شماست، نگاه کنید. از ترافیک سنگین و موانع خطرناک دوری کنید

۸. به دیگر راننده ها هشدار دهید: چراغ های خطر(فلاشرها) اتومبیل را روشن کنید. بوق بزنید و چراغ بزنید و به دیگر رانندگان اطلاع دهید که در چه وضعیتی هستید. چون آنها ممکن است متوجه وضعیت شما نشوند. شیشه ها را پایین داده و با سر و صدا به عابران پیاده و دیگر رانندگان در صورت لزوم هشدار دهید. هرچند که با پایین دادن شیشه ها، اصطکاک هوا نیز به توقف اتومبیل شما کمک می کند.

۹. از اصطکاک جاده استفاده کنید: اگر جاده پیش روی شما، دارای حاشیه است بر روی آنها حرکت کنید و فرمان را کمی به چپ و راست جابجا کنید تا در اثر اصطکاک سرعت شما کم شود. کار دیگری که می توانید انجام دهید، تغییر لاین از سمت چپ جاده به سمت راست و بالعکس می باشد تا سرعت شما در اثر اصطکاک کاهش یابد. البته این کار در سرعت بالا ممکن است باعث واژگونی اتومبیل شود. پس دقت کنید.

۱۰. از موانع محیطی استفاده کنید: اگر هیچکدام از روش های بالا موثر واقع نشد، و یا اگر مجبور بودید به سرعت توقف کنید، باید از موانع طبیعی بهره بگیرید. این کار به هیچ عنوان راه حل مناسبی نیست و کنترل اتومبیل را به شدت کاهش می دهد. اما اگر مجبور هستید، به عنوان آخرین راه حل از آن استفاده کنید:

الف: استفاده از عوارض زمین: به دنبال پستی و بلندی های جاده باشید. سرعت گیرها، دست اندازها، حاشیه های جاده همه می تواند در کاهش سرعت موثر باشد. اگر این موارد موثر واقع نشد، سعی کنید معکوس بکشید و با ترمز دستی سرعت را کاهش دهید.

ب: استفاده از کیسه های سیمان یا بشکه های آب: در برخی مواقع این نوع بازدارنده ها در جاده وجود دارند. تلاش کنید تا لاستیک اتومبیل را از بغل به آنها تماس دهید تا سرعت شما کاهش یابد. دقت کنید که با سر یا بدنه به آن برخورد نکنید. چرا که باعث رسیدن آسیب به اتومبیل و خود شما می شود. تا حد امکان لاستیک را با آنها تماس دهید.

۱۱. تماس با موانع کوچک مثل درختچه ها: موانعی همچون بوته ها و درختچه های کوچکتر از ۱ متر می تواند اتومبیل شما را متوقف سازند. همواره باید درختچه ها و بوته های کوچک را انتخاب کنید زیرا اگر طول آنها بزرگتر از ۱ متر باشد و یا خیلی محکم و استوار باشند، ممکن است با خطر مرگ مواجه شوید.

راهکارهایی اضطراری در صورت متوقف نشدن خودرو

۱. برخورد با پشت اتومبیل های دیگر:

اگرچه به عنوان اولین راه حل پیشنهاد نمی شود، اما برخورد به پشت دیگر اتومبیل های جاده، سرعت شما را کاهش می دهد. در این حالت اتومبیلی را انتخاب کنید که هم سرعت با شماست و از استحکام خوبی برخوردار است( البته ضربه زدن به اتومبیل هایی با سرعت کمتر، باعث توقف اتومبیل و کاهش سرعت شدید شما می شود). قبل از برخورد با بوق زدن آنها را متوجه خطر سازید. ضربه را به طور مستقیم وارد کنید و از زدن ضربه های کشیدنی و ظریف خودداری کنید. چرا که اگر از گوشه ضربه بزنید، باعث منحرف شدن هر دو اتومبیل از مسیر شده و وضعیت خطرناکی را خلق می کنید. تا جایی که می توانید سرعت شما باید آهسته باشد. شاید کیسه هوای اتومبیل شما خاموش باشد!

۲. یافتن مکانی مناسب برای ساییدن یا تصادف: جاده را بررسی کنید تا یک نقطه ایمن برای سایش پیدا کنید. اگر قادر نیستید تا اتومبیل خود را بطور کامل متوقف سازید، بدنبال یک محیط باز باشید؛ جایی که بتوانید بدون برخورد با چیزی به حرکت ادامه دهید.

۳. اگر تمام گزینه های ذکر شده در بالا موثر واقع نشد، بدنبال چیزی برای تصادف باشید. بهترین چیز پیدا کردن یک برآمدگی پرپشت است که با ساییدن به آن سرعت اتومبیل را تا نصف کاهش دهید. اگر این برآمدگی را پیدا نکردید، دنبال علف های پرپشت باشید و در طول آنها رانندگی کنید تا سرعت شما کاهش یابد.

۴. اگر هیچکدام از این موارد پیدا نشد، به خاکی بکشید. هرچند که جاده خاکی(شنی یا ماسه ای) ناپایدار است و سرعت شما را به شدت کاهش می دهد. پس مراقب باشید.

اگر به دنبال یک محیط ایمن می گردید، جدول ها را انتخاب کنید اما به چند نکته توجه داشته باشید:

جدول کم عمق را انتخاب کنید که پس از برخورد با آن دوباره به ترافیک باز نگردید.

فرمان را سفت بگیرید زیرا در اثر برخورد، کنترل اتومبیل از دست شما خارج می شود.

 

 بیماری عجیب مادر بنگلادشی

فارس: مادر بنگلادشی به بیماری عجیبی مبتلا شده است که در اثر آن یکی از پاهایش به شکل عجیبی سنگین‌وزن شده است.

 این مادر که صاحب دو فرزند دختر است و 40 سال دارد، از 18 سال پیش که فرزند دومش به دنیا آمد به این بیماری مبتلا شد و هر روز در شرایط بحرانی‌تر قرار گرفت.

 به گفته پزشکان، وزن پای این مادر بنگلادشی 60 کیلوگرم است و علت دقیق بیماری مشخص نیست؛ اما اگر تورم پا به شکم گسترش یابد، شرایط می‌تواند مرگبار شود.

این خانم که در شرایط مالی بدی به سر می‌برد، تحت حمایت خویشاوندان خود قرار دارد.

 

 

باتری یکبار مصرفی که می تواند با یک قطره بزاق، تا 20 دقیقه یک لامپ LED کوچک را روشن نگه دارند.

 

 

عجیب ترین مجسمه های دنیا

دیجی رو:یکی از عجیبترین مجسمه‌های دنیا در هند قرار دارد. توریست‌های داخلی و خارجی همه روزه از این عروسک بزرگ و عجیب بازدید کرده و با آن عکس می‌گیرند.

 

لازم به ذکر است که یکی دیگر از مجسمه‌های مشهور و زیبای دنیا، مجسمه “همیشه مرلین” است که توسط سیوارد جانسون ساخته شده و نمایانگر یکی از معروفترین سکانس‌های بازی مرلین مونرو در فیلم “زخم 7 ساله” است. این مجسمه که در جولای 2011 ساخته شده ابتدا در شیکاگو و سپس در پالم اسپرینگ کالیفرنیا نصب شده است.

 

1- مجسمه بودا مونیوا

مجسمه خوابیده بودا که در کشور برمه (میانمار) قرار دارد نمادی از مرگ بودا و ورود او به نیروانا است. این مجسمه که مونیوا نام دارد تو خالی بوده و افراد می‌توانند وارد بدنه‌ی 91 متری آن شده و از 9 هزار تصویری که مربوط به بودا و آموزه‌های اوست دیدن نمایند. این مجسمه در سال 1991 ساخته شده.

2- عنکبوت لوئیس بورژوا

عنکبوت 9 متری لوئیس بورژوا (Louise Bourgeois) از برنز، فولاد ضدزنگ و مرمر ساخته شده و در محوطه مرکز هنرهای مدرن تیت لندن قرار گرفته. این مجسمه یکی از شش نمونه‌‎ای است که این هنرمند مشهور 95 ساله ساخته است.


3-شناگر لندن

این مجسمه که 14 متر طول و ده متر ارتفاع دارد در کرانه جنوبی رودخانه تیمز بین برج پل و سیتی‌هال قرار گرفته و شناگری را نشان می‌دهد که از میان چمن‌ها عبور می‌کند. این مجسمه به سفارش برنامه تلویزیون London Ink ساخته شده.

 

 

 

 

 
 
 : انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *