صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روسیاهی "میرزا اولنگ" به آمریکا بهانه ماندن در افغانستان را داد

۰۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۳۴۲۶۷۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رمضان بشردوست می گوید حوادثی مانند آنچه که در میرزا اولنگ رخ داد، بهانه ای به دست آمریکایی ها می دهد که با ناامن نشان دادن منطقه، تداوم حضور نظامی خود را توجیه کنند.

به گزارش سرویس بین الملل میرزا اولنگ، منطقه ای واقع در ولایت سرپل واقع در شمال افغانستان، روز شنبه ۱۴ مرداد ماه به دست نیروهای طالبان سقوط کرد حال آنکه در ادامه، دخالت داعش در روند گروگان گیری هزاره های ساکن منطقه، به یکی از خونین ترین نسل کشی های افغانستان تبدیل شد.

در جریان سقوط میرزا اولنگ، داعش و طالبان در همکاری با یکدیگر، بیش از ۱۵۰ خانواده بی دفاع را به اسارت گرفته و حدود ۵۰ نفر از جمله زنان و کودکان بی دفاع را به قتل رساندند.

کشتار میرزا اولنگ در حالی اتفاق افتاد که به فاصله ای کوتاه پس از آن، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از تعیین راهبرد نظامی خود در افغانستان خبر داد و گزارش های جسته و گریخته حاکی از احتمال افزایش شمار نیروهای آمریکایی در این کشور جنگ زده است. در همین راستا، خبرنگار مهر مصاحبه ای با «رمضان بشردوست» عضو مجلس نمایندگان افغانستان داشته است.

بشردوست با اشاره به فاجعه میرزا اولنگ، گفت: جامعه جهانی و در رأس آن آمریکا که خود را مدافع حقوق بشر میدانند، با دخالت در اوضاع منطقه و بهره جستن از اوضاع کنونی به نفع خود، ثابت کرده اند که هیچ اهمیتی برای ارزشهای حقوق بشری قائل نیستند.

وی افزود: علاوه بر جنایاتی که طالبان و داعش در افغانستان مرتکب می شوند، آمریکایی ها نیز که خود را مدافع حقوق بشر می دانند با بمباران های کورکورانه، مردم افغانستان را به خاک و خون می کشند و این اوضاع نشان می دهد که روسیاهی تنها در میرزا اولنگ نیست و در سایر نقاط افغانستان نیز مشاهده می شود.

بشردوست با تأکید بر این مطلب که متاسفانه در افغانستان ارزشهای اسلامی و انسانی کم رنگ شده است، تاکید کرد: نه آمریکا به عنوان حامی حقوق بشر، نه حکومت افغانستان به عنوان حاکم یک جامعه اسلامی و نه طالبان و داعش که خود را مدعی پیروی از بزرگان دین می دانند در حوادث خونبار افغانستان بی تقصیر نسیتند.

این نماینده مجلس افغانستان با استناد به سیره نبوی که در زمان فتح مکه به یاران خود دستور داد تا به انسان های غیر مسلح و ساکنین مکه آسیبی نزنند، جریان هایی که به نام دین دست به جنایت می زنند را به شدت محکوم کرد.

وی گفت: درحالی که حضرت محمد (ص) در زمان فتح مکه به یاران خود فرمودند به افرادی که مشغول کار هستند یا در خانه پناه برده اند صدمه نزنید، متأسفانه خیلی از جریان هایی که در افغانستان حضور دارند مخالف با این سیره حرکت می کنند.

بشردوست در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اعلام آمریکا مبنی بر تقویت نیروهای افغانستانی و سپردن کامل امنیت کشور به دست این نیروها، موفقیتی حاصل نشده، گفت: وقتی گزارش های موثقی شنیده می شود مبنی بر اینکه بالگردهای خاص در خاک افغانستان شب هنگام فرود می آیند و سلاح تخلیه می کنند؛ معلوم می شود که تروریست ها تنها از سوی یک گروهک حمایت نمی شوند، بلکه یک دستگاه یا سازمان که حتی از سازمان اطلاعات پاکستان قدرتمند تر است در پشت پرده اوضاع افغانستان حضور دارد.

وی در ادامه با یادآوری دوران حکومت «حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان تاکید کرد که شخص حامد کرزی نیز به تجهیز مخالفین توسط هواپیماهای خارجی اعتراف کرده بود.

بشردوست گفت: اولین بار حامد کرزی در زمان ریاست جمهوری خود گفت که طالبان را با استفاده از هواپیماهای خارجی در شمال پیاده و به آنها سلاح تقدیم کردند.

به گفته بشردوست، در آن زمان حامد کرزی گفته بود که برای تحقیق در مورد فرود هواپیماهای خارجی در خاک افغانستان یک کمیسیون حقیقت یاب تشکیل داده ایم. اما چون در زمان حکومت کرزی این مسائل به نفع برخی مسئولان بود، این کمیسیون ها هم نتیجه ای نداد.

وی یادآوری کرد: فرود هواپیماهای خارجی در شمال افغانستان حتی باعث شد تا روس ها هم از آمریکایی ها خواهان توضیح شوند.

بشردوست در جمع بندی این بخش از گفتگوی خود اظهار داشت که طالبان، داعش، گروه های چچنی و حتی کسانی که در سوریه، عراق، یمن و دیگر کشورهای اسلامی می جنگند با پول های عادی نمی توانند به جنگ در منطقه ادامه دهند و لزوما قدرت های بزرگی از آنها حمایت می کنند.

وی در پاسخ به دلیل افزایش نظامیان آمریکایی و طرح سنای آمریکا در این رابطه، اذعان داشت: ممکن است شدت یافتن جنگ و ناامنی در منطقه، خصوصا افغانستان بهانه ای باشد تا سیاست مداران آمریکا بتوانند مخالفین خود را برای حضور بیشتر در افغانستان قانع کنند.

بشردوست افزود: افزایش تنش ها در منطقه باعث می شود تا جنگ در افغانستان به نیروهای آمریکایی سپرده شود و به همین دلیل وقتی که چنین حوادث تروریستی و خونینی در میرزاولنگ و نقاط دیگر رخ می دهد، می توان با نشان دادن تصویرهای فجیع، احساسات و اذهان عمومی مردم آمریکا را تحریک کرد و به این ترتیب بهانه ای به دست واشنگتن داد تا حضور دراز مدت نیروهای آمریکایی در افغانستان را توجیه کند.

وی ادامه داد: آمریکایی ها ادعا دارند که بیش از حد تصور در بخش امنیت افغانستان هزینه کرده اند و می گویند ۶۷ میلیارد دلار برای تجهیز و آموزش نیروهای افغانستان خرج کرده اند.

نماینده مجلس افغانستان در این رابطه توضیح داد: ما با ۶۷ میلیارد دلار می توانستیم نیروهای نظامی و امنیتی خود را اعم از پلیس ارتش و بخش های اطلاعاتی که شمار آنها به حدود ۳۲۰ هزار نفر می رسد به بهترین شکل تجهیز و تأمین کنیم اما متأسفانه با وجود این هزینه سنگین، نیروهای دفاعی ما توان این را ندارند که در مقابل حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر از عناصر داعش و طالبان که حتی بالگرد و تانکی برای جنگیدن ندارند، ایستادگی کنند!

رمضان بشردوست در این گفتگو اذعان داشت که یکی از دلایل دیگری که نیروهای افغانستان را در مقابل گروه های تروریستی ناتوان ساخته، کمبود انسان های پاک و صادق در رأس امور است و نه صرفا کاستی هایی که از نظر شمار نیروهای دفاعی و امکانات وجود دارد.

وی در این باره افزود: من طی ۱۶ سال گذشته یک ژنرال کشور را ندیدم که حتی نیم ساعت در جبهه جنگ حضور داشته باشد.

به گفته این نماینده مجلس افغانستان، ژنرال ها و وزرای بخش های امنیتی، از وزارت دفاع گرفته تا وزارت کشور، در خط نبرد حضور قابل ملاحظه ای ندارند. مثلا در بازدید از شهر لشکرگاه، با ۲۰۰ نفر محافظ و آن هم در مهمانخانه ولایتی هلمند یا ارزگان غذا می خورند، کنفرانس مطبوعاتی می دهند و بر می گردنند.

بشردوست تاکید کرد: اگر ما افراد وطن دوست و صادقی در راس امور داشتیم، با همین امکانات فعلی هم جلوی نیروهای خارجی را می گرفتیم.

بشردوست در این باره توضیح داد: افغانستان برای سیاستمداران آمریکایی وسیله ای برای کسب منابع درآمد است.

وی تاکید کرد: جنگ افغانستان برای رهبران واقعی آمریکا یعنی صاحبان کارخانه های اسلحه سازی، شرکت های نفت، حمل و نقل و دیگر شرکت های بزرگ مالی، یک وسلیه کسب درآمد است و این که ارتش افغانستان قوی یا ضعیف باشد برای این کشور مهم نیست. آمریکایی ها و برخی از ژنرال های افغانستان به نام ارتش افغانستان پول میگیرند اما این پول را بین خود تقسیم می کنند.

این عضو مجلس نمایندگان افغانستان با استناد بر گزارش «سیگار» اداره نظارت بر بازسازی افغانستان، گفت: ۶۰ درصد سلاح های طالبان توسط ژنرال های خود افغانستان به آنها فروخته شده است.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *