چرا خرسهای گریزلی گیاه خوار شدند؟
تغییر آب و هوا طبع خرسهای گریزلی یا قهوهای را نیز تغییر داده است، به طوری که بنا بر مشاهدات محققان، این حیوان بومی منطقه آمریکای شمالی برای تغذیه، گیاه آقطی را به سالمون ترجیح میدهد.
گرم شدن وضعیت آب و هوا به این معنی است که گیاه آقطی نیز زودتر از موعد و تقریبا همان زمانی میرسد که جریانهای آب حاصل از ذوب یخها به صورت پرحجم و همراه با ماهی سالمون در جزیره کودیاک آلاسکا جاری میشوند.
عادت غذایی خرسهای قهوهای این است که دراوایل تابستان از سالمون و در اواخر فصل از گیاه آقطی تغذیه میکنند
براساس مطالعه صورت گرفته در دانشگاه ایالتی اورگان در آمریکا، این خرسها که معمولا ۷۰ درصد سالمونهای منطقه غذای آنها میشوند، در تابستان بسیار گرم سال ۲۰۱۴ در اطراف رودخانهها و جریانهای آب شیرین مشاهده نشدند، زیرا به مناطق مرتفعتر رفته بودند و از آقطی تغذیه میکردند، گیاهی که پروتیین چندانی ندارد و مصرف مستمر آن خرسها را نحیف میکند.
زیست شناسان هشدار دادند که گرم شدن کره زمین در این تغییر نامعمول رفتار خرسها دخیل است و میتواند کل اکوسیستم را هم تحت تاثیر قرار دهد.
محققان همچنین دریافتند که بقایای به جامانده از سالمونهای مصرفی خرسها نیز کاهش یافته و این امر بر حاصلخیزی جنگلهای اطراف حوزههای آبی تاثیر منفی گذاشته است.
براساس این مطالعه، گرایش خرسها به گیاهخواری، یک ارتباط اکولوژیکی را از بین برده است.
گفته میشود که به طور میانگین آقطی در هر دهه دو و نیم روز زودتر میرسد و اگر این رویه ادامه یابد، تا سال ۲۰۷۰، برای خرسهای قهوهای در دسترستر از ماهیهای سالمون خواهد بود.
گفته میشود که به طور میانگین آقطی در هر دهه دو و نیم روز زودتر میرسد و اگر این رویه ادامه یابد، تا سال ۲۰۷۰، برای خرسهای قهوهای در دسترستر از ماهیهای سالمون خواهد بود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *