صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یک گام تا درمان آلزایمر

۰۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۵:۰۱
کد خبر: ۳۴۲۳۴۶
محققان در جریان یک مطالعه روی موش های مبتلا به آلزایمر متوجه شدند که استفاده از یک نوع آنتی بیوتیک می تواند موجب بازگرداندن تجمع سلول های مغزی در اطراف مناطقی از مغز شود که به واسطه پلاک های ناشی از این بیماری صدمه دیده اند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، 'سفتریاکسون' (Ceftriaxone)، یک آنتی بیوتیک مورد تایید اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکاست که برای درمان عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد.

محققان مرکز سلامت مغز دکتر جواد موفقیانDjavad Mowafaghian در دانشگاه بریتیش کلمبیا در جریان این مطالعه روی موش ها موفق شدند با استفاده از این آنتی بیوتیک، اختلال سیناپسی را در این حیوانات کاهش دهند.

 

 

پلاک های آمیلوئیدی از رسوبات آمیلوئید در مناطقی از مغز بیماران مبتلا به آلزایمر ایجاد می شوند؛ این پلاک ها با آسیب یافت شده در بیماری آلزایمر مرتبط هستند زیرا آنها از ارتباطات سلولی پیشگیری کرده و برای سلول های عصبی سمی هستند.

 

 

محققان متوجه شدند، مناطق مغزی اطراف این پلاک ها سطوح بالایی از گلوتامات( یک مولکول علامت دهنده ضروری برای ارتباطات میان سلول های عصبی) را نشان می دهند که با سطح بالایی از بیش فعالی در 'گلیا' ( سلول های حامی مغز) همراه هستند.

 

 

در این محیط غنی از گلوتامات است که ارتباط میان نرون ها (بر اثر ابتلا به آلزایمر) تغییر کرده و یا مختل می شود و باعث می شود که نرون ها در مراحل بعدی بیماری از بین بروند.محققان با استفاده از سفتریاکسون Ceftriaxone موفق شدند با تنظیم انتقال گلوتامات و بازگرداندن سطح آن، فعالیت عصبی را تا حد زیادی مجددا برقرار کنند.

 

 

یافته های محققان که هفته اخیر در نشریه Nature Communications منتشر شد، دستاوردهایی برای درمان علائم اولیه بیماری آلزایمر دارد.

 

 

 

منبع: ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *