صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روند تولید و مصرف آبزیان در سال های اخیر + جدول

۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۴۲۲۸۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
تولید جهانی آبزیان در پنج دهه اخیر از رشد جمعیت جهانی بیشتر شده و میانگین رشد آن برای سالهای 1961 تا 2013 به 3.2 رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، تولید جهانی آبزیان برای مصرف انسانی در پنج دهه اخیر از رشد جمعیت جهانی پیشی گرفته و میانگین رشد آن برای سالهای 1961 تا 2013 به 3.2 رسیده است که دو برابر نرخ رشد جمعیت جهانی است و در نتیجه مصرف سرانه آبزیان رشد چشمگیری داشته است.

مصرف سرانه جهان 2014؛ FAO

مصرف سرانه آبزیان در جهان از میانگین 9.9 کیلوگرم در دهه 1960 به 14.4 کیلوگرم در دهه 1990 رسید و این رقم برای سال 2013 برابر با 19.7 کیلوگرم برآورد می شود و این در حالی است که گزارشات حاکی از افزایش این مقدار برای سالهای 2014 و 2015 به بالای 20 کیلوگرم خواهد بود.

هم زمان با افزایش تولید، سایر حلقه های زنجیره تولید نیز توسعه چشمگیری داشته که منجر به کاهش مقدار ضایعات، بهبود بهره برداری از آبزیان، بهبود کانالهای توزیع، سادگی و فراوانی در دسترس قرار گرفتن آبزیان برای همه مردم، افزایش درآمد و فراگیر شدن مصرف در سطح شهرها شده است.

هرچند مصرف آبزیان در کشورهای توسعه یافته رشد چشمگیری داشته است (5.2 کیلوگرم در سال 1961 به بیش از 18.8 کیلوگرم در سال 2013) ولی در کشورهای کمتر توسعه یافته کماکان مصرف پایین آبزیان هشدار دهنده است (از 3.5 به 7.6 کیلوگرم ).

در کشورهای صنعتی میانگین مصرف سرانه آبزیان 26.8 کیلوگرم است که نشانگر درخواست روز افزون برای آبزیان است و این در حالی است که تولید در این کشورها تقریبا ثابت بوده و بیشتر از واردات تامین می شود.

این افزایش مصرف آبزیان، رژیم غذایی مردم جهان را در بهره گیری از تنوع غذایی تحت تاثیر قرار داده است.
در سال 2013 سهم آبزیان در مصرف پروتیین حیوانی مردم جهان بیش از 17% بوده و سهم ان در کل پروتیین مصرفی 6.7% گزارش شده است.

علاوه برآن، ماهی برای بیش از 3.1 میلیارد انسان، با میانگین مصرف سرانه 20 کیلوگرم، خوراک بسیار ارزشمند و دلپذیری است و با مصرف اندک ماهی به ویژه در کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته که پایه پروتئین آنان بیشتر گیاهی است، می تواند نقش چشمگیری در سلامت آنان و امنیت غذایی این جوامع داشته باشد.

تولید آبزیان از منابع طبیعی و با روش صید در سال 2014 به رقم 93.4 میلیون تن رسید که مقدار 81.5 میلیون تن از دریاها و مقدار 11.9 میلیون تن از آبهای داخلی برداشت شده است.

 

 
روند تولید و مصرف آبزیان در جهان؛ FAO

تولید از منابع طبیعی در جهان

تولید آبزیان از دریاها و منابع طبیعی در سال 2014 به 8.5 میلیون تن رسید که از سالهای گذشته کمی بیشتر بود.
در صید از منابع دریایی، چین بیشترین برداشت را داشته و به دنبال آن کشورهای اندونزی، ایالات متحده آمریکا و روسیه دارای بیشترین سهم از دریا بوده اند.

از سال 1950 تا 1988 صید هر ساله شاهد افزایش بود و در این سال به بیش از 78 میلیون تن رسید.

صید از سال 1988 روند کاهشی پیدا کرد و برای سالهای 2003 تا 2009 تقریبا ثابت بود. در سال 2010 افزایش صید آغاز شد و در سال 2014 به بالاترین مقدار خود یعنی 81.5 میلیون تن رسید.

در سال 2014 از میان 25 کشور صاحب نام در صید آبزیان، کشورهای چین، اندونزی و میانمار در آسیا، نروژ در اروپا و شیلی، پرو در امریکای جنوبی بیشترین برداشت را از منابع طبیعی داشتند.

در سال 2014 صید جهانی از منابع طبیعی آبهای داخلی به 11.9 میلیون تن رسید که نشانگر 37% افزایش در دهه گذشته است. 16 کشور در سال بیش از 200 هزار تن صید از منابع آبهای داخلی دارند که در مجموع 80% تولید را به خود اختصاص داده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *