صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنج پفی مخصوص ورزشکاران و بیماران/سفر به سیارات و کره ماه با کپسول/تجهیز خودروهای برقی توسط شرکت LG/ لباس هایی برای جلوگیری از عرق کردن

۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۱:۱۰
کد خبر: ۳۴۱۹۹۸
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
برنج حاوی انواع ویتامین تولید شد، شرکت «ال جی» برای خودرو‌های برقی قطعه می‌سازد و ... از جمله اخباری است که بسته اختراعات و اکتشفات محققان ایرانی و خارجی میزان امروز به آن پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،برنج حاوی انواع ویتامین تولید شد، شرکت «ال جی» برای خودرو‌های برقی قطعه می‌سازد و ... از جمله اخباری است که بسته اختراعات و اکتشفات محققان ایرانی و خارجی میزان امروز به آن پرداخته است.

 

جزئیات در ادامه بخوانید..

 

برنج حاوی انواع ویتامین تولید شد/ مناسب کودکان و بیماران

مهر:محققان کشور موفق به تولید برنج پفی شدند که حاوی ویتامین های مختلف بوده و برای ورزشکاران و بیماران مبتلا به بیماری خود ایمنی روده (سلیاک) مناسب است.

تولید برنج پفی به عنوان یک محصول ویژه سالم و دارای انواع ویتامین های D,E,B برای همه سنین می تواند مورد استفاده قرار گیرد به خصوص برای ورزشکاران و افراد مبتلا به بیماری سلیاک که از غلات نمی توانند استفاده کنند مفید است.

تعداد بیماران سلیاکی یا خود ایمنی روده در اروپا بالای ۳۰ میلیون نفر و در ایران چون آمار دقیقی وجود ندارد دو میلیون نفر پیش بینی شده است به همین دلیل استفاده از این نوع برنج می تواند برای این تعداد در کشور مفید باشد.

برای ساخت این محصول از برنج محلی گیلان استفاده می شود و می تواند به صورت انواع اسنک ساده یا شکلاتی و ترکیبی با دانه های دیگر مثل کنجد و امثال آن برای تغذیه سالم کودکان به کار رود.

تهیه این محصول برای اولین بار در ایران با ساخت دستگاه ویژه پس از دو سال توسط محققان ایرانی صورت گرفت. اکنون این محصول به عنوان مواد خام برنج پفی با دراژه کردن (روکش کردن با شکلات و غیره) در حد محلی به فروش می رسد.

هدف اصلی این گروه از محققان تولید نان های ویژه با برنج و بدون گندم بوده که در این زمینه نیز موفق شده اند اما به دلیل کمبود بودجه لازم طرح متوقف شده است. این محصول قابلیت تجاری سازی عمومی و قدرت صادرات بالا را نیز داراست.

این گروه از محققان اخیراً ارتباطاتی با شرکت های آلمانی داشته اند که مورد پذیرش آنها بوده است تا این محصول در این کشور نیز به تولید برسد. این طرح توسط احمد معذوری به ثبت اختراع رسیده است.

 

 

 کپسول «اوریون» فعال شد؛

ناسا کپسول فضایی را فعال کرده که روزی انسان را به ماه و سیارات فراتر از آن می برد.

فضاپیمای اوریون که قرار است در ماموریتExploration Mission-۱ به کار گرفته شود، به طور موفقیت آمیز روشن شد.

این فضاپیما قرار است در ماموریتی سه هفته ای با سرعت ٢٥ هزار مایل برساعت، به ماه و فراتر از آن سفر کند. به این ترتیب مسیر را برای ماموریت های سرنشین دار ناسا هموار می کند.

در آزمایش های اولیه مهندسان سیستم مدیریت فضاپیما و واحدهای اطلاعاتی را متصل کردند تا از صحت کارکرد این سیستم ها اطمینان حاصل کنند.

 

 

 شرکت «ال جی» برای خودروهای برقی قطعه می سازد

انگجت: این شرکت قصد دارد کارخانه ای به وسعت ۲۳ هزار متر مربع در دیترویت آمریکا تاسیس کند و در این کارخانه به تولید قطعات مورد استفاده در خودروهای برقی بپردازد.

اگر چه این شرکت قصد ندارد خود خودروهای برقی تولید کند، اما بسیاری از قطعات کلیدی مورد استفاده در خودروهای برقی تولیدی شرکت جنرال الکتریک و از جمله برخی قطعات خودروی Chevy Bolt را تولید خواهد کرد.

از جمله بخش های تولیدی این خودروها می توان به بسته های باتری، موتور برقی، مبدل نیرو، شارژر خودرو، سیستک کنترل دما، جعبه ابزار و سیستم سرگرمی آن اشاره کرد.

این شرکت کره ای می گوید در نیمه اول سال ۲۰۱۷ قطعات مختلفی را برای خودروهای مختلف به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار تولید کرده و این رقم نسبت به سال ۲۰۱۶ حدود ۴۳ درصد افزایش نشان می دهد.

ال جی برای راه اندازی این کارخانه ۲.۹ میلیون دلار کمک نقدی از یک مجموعه تجاری به نام Michigan Business Development Program دریافت کرده و قرار است حداقل ۲۹۲ کارگر و مهندس در کارخانه یاد شده مشغول به کار شوند.

 

 

افزایش کارایی باتری‌های لیتیومی با فناوری نانو

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو:محققان ایرانی با سنتز میکروذراتی از جنس کربن سخت که دارای سوراخ‌های نانویی هستند و به‌کارگیری آن‌ها در تولید آند باتری‌های لیتیومی، عملکرد این باتری‌ها را به‌صورت همه‌جانبه بهبود بخشیده‌اند.

باتری‌های لیتیومی یک خانواده از باتری‌های قابل شارژ هستند که تقریباً انرژی قابل‌دسترسی بالغ‌بر دو برابر باتری‌های نسل قبل در اختیار قرار می‌دهند. این در حالی است که آن‌ها ۳ تا ۵ برابر سبک‌تر هستند و طول عمرشان نیز به میزان ۳۰۰ تا ۵۰۰ چرخه شارژ/تخلیه است.

هم‌اکنون این باتری‌ها در بسیاری از تجهیزات الکترونیکی قابل‌حمل از قبیل تلفن همراه، لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های مخابراتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سید محمد جعفری، مجری طرح با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین معایب الکترود باتری‌های لیتیومی، اثر افت کارایی است، گفت:‌ کربن‌های گرافیتی مورد استفاده در باتری‌های امروزی پس از مدتی پوسته‌ پوسته می‌شوند و سپس باتری به‌کلی از کار می‌افتد. در این طرح سعی شده با بازطراحی آند و ایجاد تغییرات نانویی در ساختار آن‌ها، علاوه بر افزایش عمر و گستره دمایی کارکرد باتری، عملکرد آن نیز ارتقا بخشیده شود.

وی افزود: اصلاحات صورت گرفته بر روی الکترود آند باتری موجب خواهد شد که علاوه بر افزایش عمر باتری، سرعت شارژ آن نیز افزایش یابد. از سوی دیگر، یکی از معایب بزرگ باتری‌های لیتیومی، هزینه‌ی بالای ساخت آن‌هاست که بخش اعظمی از آن مربوط به هزینه‌ی ساخت الکترود است. در این پژوهش، از مواد و روش‌هایی استفاده شده است که هزینه‌ی ساخت آند را به‌صورت چشمگیری کاهش می‌دهند.

جعفری خاطر نشان کرد: مواد سنتز شده در این طرح دارای شکل هندسی کروی بوده و از دسته مواد نانومتخلخل هستند که علاوه بر استفاده در باتری‌های لیتیومی، پتانسیل بالایی در کاربردهای دیگری نظیر کاتالیستها، حسگرها و غشاها دارند.

وی ادامه داد: مواد نانومتخلخل دارای حفراتی در ابعاد نانو هستند و حجم زیادی از ساختار آن‌ها را فضای خالی تشکیل می‌دهد. تخلخل بیشتر موجب افزایش سطح در دسترس برای نفوذ، درج و دفع لیتیوم می‌شود. هر چه ابعاد این حفرات بیشتر باشد، به دلیل تسهیل در انتقال یون لیتیوم، سرعت شارژ مناسب‌تر خواهد بود.

جعفری با بیان اینکه از سوی دیگر حضور ماکروحفرات موجب می‌شود تا سطح مؤثر کاهش یافته و ظرفیت نیز متعاقب آن افت کند، خاطر نشان کرد: پس باید یک شرایط بینابین ایجاد شود تا هم سرعت شارژ و هم ظرفیت باتری در حد مطلوب باشد.

وی افزود: بنابراین الکترود آند دارای مزوحفره (بین ۲ تا ۵۰ نانومتر) جهت برقراری شرایط بهینه سنتز شده است. بدین منظور از یک روش ابتکاری برای سنتز میکروذرات سوراخ‌دار استفاده شده است. در این راستا از یک حلال به‌عنوان عامل ایجاد تخلخل استفاده شده که این روش نسبت به روش‌های دیگر تولید مواد متخلخل نظیر روش قالب‌گیری، هم ساده‌تر و هم بسیار ارزان‌تر است. همچنین این نوآوری، امکان کنترل حفرات در مقیاس نانو را (فقط با تغییر مقدار حلال) فراهم می‌کند.

وی عنوان کرد: در طرح حاضر، میکروذرات کروی نانومتخلخل از جنس کربن سخت با بهره‌گیری از ترکیبی از روش میکروامولسیون و پلیمریزاسیون سنتز شده است. بدین منظور از رزین فنولیک به‌عنوان پیش ماده و از اتانول و اتیلن گلیکول به ترتیب به‌عنوان حلال و قالب نرم استفاده شده و پس از آن فرایند کربنیزه کردن انجام شده است.

به گفته این محقق، استفاده از مقادیر متفاوت اتیلن گلیکول، منجر به تولید نانوذرات دارای نانوتخلخل و ساختار کریستالی متفاوت، حجم حفره‌ی متفاوت، سطح مؤثر متفاوت و مهم‌تر از همه ظرفیت متفاوت برای ذخیره‌ی یون لیتیوم شده است. نمونه‌های سنتز شده با استفاده از انواع آزمون‌های الکتروشیمیایی و فیزیکی مورد ارزیابی قرار گرفته و شرایط بهینه‌ی ساختاری تعیین شده‌است.

وی افزود: از این طرح یک اختراع با عنوان «کربن سخت مزومتخلخل میکرودانه به‌عنوان ماده‌ی فعال آندی باتری یون لیتیوم» به شماره ۸۹۴۷۷ ثبت شده است. این اختراع، عنوان اختراع برگزیده را در جشنواره‌ی اختراعات بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۵ از آن خود کرده است.

این تحقیقات حاصل تلاش‌های سید محمد جعفری دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه زنجان و دکتر محسن خسروی عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان است. نتایج این کار در مجله‌ Electrochimica Acta با ضریب تأثیر ۴.۷۹۸ (جلد ۲۰۳، سال ۲۰۱۶، صفحات ۹ تا ۲۰) منتشر شده است.

 

 

 مایکروسافت موفق به طراحی "مغزافزار" شد

ایسنا:در بسیاری از موارد ما نیاز داریم که سامانه‌های هوشمند در کوتاهترین زمان ممکن و در بیشتر آنها به صورت همزمان نسبت به اتفاقات واکنش نشان بدهند.

برای مثال یک دستیار مجازی نیاز است که طی چند ثانیه پاسخ دهد و یا یک دوربین مداربسته هوشمند باید به محض دیدن متجاوز سیستم هشدار را فعال نماید.

در راستای بهبود عملکرد این فناوری‌ها، مایکروسافت از جدیدترین محصول سخت‌افزاری خود با عنوان "مغزافزار"(BrainWare) رونمایی کرد.

این سامانه هوشمند می‌تواند با استفاده از یادگیری ماشین با سرعت بالا با پاسخ همزمان در سامانه‌های ابری مورد استفاده قرار بگیرد.

درگاه FPGA جدید اینتل که Stratix10 نام دارد سرعت فوق‌العاده بالایی دارد و می‌تواند 39 هزار و 500 میلیارد عملیات یادگیری ماشین را در کمتر از یک میلی‌ثانیه به صورت همزمان انجام دهد. به عبارت دیگر این تراشه می‌تواند سنگین‌ترین عملیات‌های مربوط به هوش مصنوعی را به راحتی انجام دهد.

این تراشه نسبت به موارد هم‌سطح خود بسیار منعطف‌تر و روان‌تر عمل می‌کند که این قابلیت به خاطر استفاده از یک شبکه عصبی پردازشی پویاست که در این تراشه تعبیه شده است.

مغزافزار مایکروسافت علاوه بر سامانه‌های هوشمند خود این شرکت می‌تواند با دیگر سامانه‌ها نظیر سامانه هوشمند گوگل و دیگر شرکت‌ها به خوبی کار کند.

هر سامانه‌ای که براساس یادگیری ماشین طراحی شده باشد می‌تواند از مغزافزار مایکروسافت استفاده کند تا بتواند مدت زمان پاسخگویی سامانه را بهبود بخشد.

مایکروسافت قصد دارد از این سامانه در سرویس ابری Azure استفاده کند تا همه بتوانند از این سامانه هوشمند تحت شبکه استفاده کنند.

در حال حاضر غول‌های بزرگ اینترنت نظیر گوگل و فیسبوک نیز تلاش‌هایی در راستای طراحی سامانه‌های هوشمند دارند اما مطمئنا آنها نیز در صورتی که مغزافزار مایکروسافت بتواند انتظارات را برآورده کند با آغوش باز آن را خواهند پذیرفت و مورد استفاده قرار خواهند داد.

 

 

 

دانشمندان در آستانه تولید منبع انرژی پاک نامحدود

ایسنا:این محققان شیوه‌ای را برای تولید سوخت پلاسمای داغ و فشرده‌ای ارائه داده‌اند که نیروی همجوشی قابل‌توجهی تولید خواهد کرد.

در حالی که تا استفاده از همجوشی هسته‌ای برای نیرورسانی به منازل و نهادهای مختلف فاصله زیادی هست، پلاسمای جدید، گامی مهم در تحقق این هدف خواهد بود.

همجوشی هسته‌ای، نوعی منبع نامحدود انرژی پاک به شمار می‌آید که طی همان فرآیندهای موجود در داخل خورشید حاصل می‌شود. در این فرآیند، هسته‌های عناصر سبک‌تر با استفاده از گرمای فشرده، میادین مغناطیسی و فشار با یکدیگر همجوشی پیدا می‌کنند تا عناصر سنگین‌تر تولید کنند و در چنین فرآیندی انرژی آزاد می‌شود.

با مهار کردن این فرآیند در رئاکتورهای طراحی‌شده، مهندسان قادر به همجوشی دادن اتم‌های هیدروژن با یکدیگر جهت تولید هلیم، مهار کردن انرژی پاک تولید شده و در نهایت کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی هستند. برای این که چنین واکنشی رخ دهد، گاز ابر داغ پلاسما در معرض فشار قرار می‌گیرد و این فشار، اتم‌ها را به یکدیگر فشرده کرده و آن‌ها را وادار به واکنش می‌کند.

به تازگی، تیمی از دانشمندان دانشگاه ام‌آی‌تی نوع جدیدی از پلاسما را ارائه داده‌اند که میزان انرژی تولیدشده طی این فرآیند را افزایش می‌دهد. در طول آزمایش‌های انجام شده، پلاسمای جدید منجر به افزایش مقادیر یون‌ها تا حد تولید انرژی‌ مگاالکترون‌ولت (MeV) شد و این مقادیر، بیش از آنچه بود که تا پیش از این بدست آمده بود.

در اکثر رئاکتورها پلاسما از فقط دو نوع یون دوتریم و هیدروژن یا دوتریوم و هلیم 3 تشکیل شده و حضور هلیم در این ترکیب غالب است. اما رویکرد جدید از سوختی استفاده می‌کند که از سه نوع یون هیدروژن، دوتریوم و هلیم 3 تشکیل شده است.

محققان دانشگاه ام‌آی‌تی با کمک دانشمندان "آزمایشگاه فیزیک پلاسما" در بروکسل پلاسمای جدید را در رئاکتور Alcator C-Mod متعلق به دانشگاه ام‌آی‌تی آزمایش کردند. نتایج بدست آمده به حدی موفقیت‌آمیز بود که دانشمندان بزرگ‌ترین ابزار همجوشی اروپا موسوم به Joint European Torus (JET) در انگلستان به دنبال انجام همین آزمایش‌ها هستند.

 

 

طراحی لباس‌هایی که عرق بدن را حذف می‌کنند

دانشمندان دانشگاه استنفورد و "مرکز تحقیقات، توسعه و مهندسی سرباز ناتیک" ارتش امریکا در حال تولید پارچه‌هایی هستند که به وسیله جریان برق گرم می‌شوند.

با این حال، این پارچه‌ها طوری طراحی خواهند شد که عرق بدن را حذف کند. هدف از ارائه پارچه جدید، تولید دستکش‌هایی است که در سرمای زیر صفر دستها را گرم نگه دارد و در عین حال آن‌ها عرق نکنند.

ایده محققان، وارد کردن نانو سیم‌های نقره بسیار ریز در داخل پارچه‌های نظامی است و با اعمال کردن جریان برق سه ولت به یک تکه پارچه آزمایشی با ابعاد 2.5 در 2.5 سانتی‌متر، دمای آن این پارچه‌ها در عرض یک دقیقه تا 56 درجه سانتی‌گراد گرم می‌شود.

هدف نهایی تولید یونیفرهایی است که شستشوهای مکرر را تحمل کرده و سربازان بتوانند دمای آن‌ها را با بالا و پایین آوردن ولتاژ تنظیم کنند.

دانشمندان به دنبال استفاده از منابع برق جایگزین جهت کاهش نیاز به تعبیه باتری در این شیوه هستند تا بتوانند وزن پارچه را کمتر کنند. آن‌ها همچنین در صدد استفاده از لایه‌ای متشکل از ذرات هیدروژل حاوی پلی‌اتیلن گلیکول هستند و این هیدروژل می‌تواند عرق را جذب کرده و بدن سربازان را خشک نگه دارد.

همچنین، گرچه نانو سیم‌های نقره قادر به تحمل شستشوی مکرر هستند، تیم علمی به دنبال تعیین دوام‌پذیری لایه هیدروژل و سازگاری آن‌ با نانوسیم‌هاست.

پس از اتمام این فرآیند، گام بعدی استفاده از این روش جهت تولید پارچه‌هایی برای گرم‌ نگه‌داشتن پاهاست و در نهایت این شیوه به کالاهای مصرفی اعمال خواهد شد.

جزئیات این مطالعه در "بیست و پنجمین اجلاس ملی و نمایشگاه انجمن شیمی امریکا" (ACS) ارائه شد.

 

 

 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *