صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سربلندی شیشه در بین صنایع /تحقق اقتصاد مقاومتی در صنعت شیشه

۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۴:۴۶
کد خبر: ۳۴۱۹۴۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
صنعت شیشه و آینه یکی از صنایع موفق در شرایط فعلی بازار است که توانسته با اتکا به توانمندی داخلی، تقاضا داخل را پوشش دهد و در کنار آن درآمد صادراتی نیز برای کشور به ارمغان آورد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، برخی از صنایع کشور طی سال های گذشته مشکلات متعددی را به خود دیدند و عقبگردهایی را تجربه کردند که نتیجه آن تعطیلی و یا تعدیل نیرو در آنها بود.

در شرایطی که برخی صنایع به سختی روزگار می گذرانند، بنگاه های تولیدی هستند که با تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی توانستند رونق را به فعالیت اقتصادی خود بازگردانند و تنور کسب و کار خود را داغ کنند.

صنعت شیشه و آئینه یکی از افتخارات صنعتی کشور است که علاوه بر تامین 100 درصدی نیاز داخل صادرات به کشورهای دیگر نیز دارد.

بنا بر آمار مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی ایران از تجارت خارجی چهار ماهه نخست سال جاری حاکی از آن است که در این مدت بیش از 167 هزار و 587 تن انواع شیشه از جمله شیشه فلوت، شیشه های عایق، آینه های شیشه ای به کشور‌های مختلف جهان صادر شده است.

براساس صادرات این حجم شیشه به کشور‌های مختلف جهان درآمد 42 میلیون و 25 هزار و 250 دلاری نصیب کشور شده است.

لازم به ذکر است که ارزش ریالی این حجم صادرات بالغ بر 136 میلیارد و 432 میلیون و 903 هزار و 20 تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

در این میان شیشه ها به بیش از 40 کشور جهان صادر شده که از جمله آن‌ها می‌توان به امارات متحده عربی، انگلستان، اوکراین، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، قطر، هند و ترکیه اشاره کرد.

در بین خریداران شیشه از ایران، کشور عراق با خرید بیش از 38 هزار تن به بزرگترین مشتری این محصول در این مدت تبدیل شده است که درآمد 10 میلیون و 610 هزار و 738 دلاری را نصیب کشور کرده است.

همچنین کشور افغانستان بیش از 24 هزار تن انواع شیشه از ایران خریداری کرده است که درآمد 6 میلیون و 461 هزار و 896 دلاری برای کشور کسب شده است.

دراین میان کشور ترکیه بیش از 19 هزار تن انواع شیشه از ایران وارد کرده است و در 4 ماهه ابتدایی سال درآمد5 میلیون و 213 هزار و 365 دلاری را نصیب کشور کرده است.

یکی دیگر از کشورهای عمده وارد کننده شیشه در مدت ذکر شده هند بوده است که با خرید بیش از 22 هزار تن انواع شیشه برای کشور درآمد ارزی 4 میلیون و 789 هزار و 519 دلاری را رقم زده است.

این موضوع را از محمدعلی قنبری رییس اتحادیه شیشه و آینه پیگیری کردیم، قنبری در گفت و گو با در خصوص صنعت شیشه و آینه گفت: خوشبختانه و با اتکا به توانمندی های داخلی کل نیاز کشور به شیشه و آینه توسط تولید داخل بر طرف می شود که علاوه بر پاسخ گویی به تقاضا داخلی 40 درصد نیز مازاد تولید داریم.

وی در ادامه افزود: روزانه در حدود 500 هزار مترمربع تولید شیشه در کشور داریم که از این میزان 40 درصد مازاد تولید به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیا میانه و اروپا صادر می شود.

قنبری در ادامه دلیل تولید بالا شیشه در کشور را گفت: هر کوره شیشه به طور متوسط 18 الی 19 سال عمر می کند که به طور شبانه روز روشن و فعال است و امکان خاموش کردن آن وجود ندارد، در نتیجه تولید شیشه شبانه روز ادامه دارد.

رییس اتحادیه شیشه و آینه رمز موفقیت این صنعت را باور به توانمندی داخلی دانست و گفت: تمام مواد اولیه این محصول در داخل کشور تهیه می شود و توسط تکنسین های داخلی شیشه هایی با کیفیت بالا و مطابق با آخرین محصولات جهانی تولید می شود.

آنچه مسلم است در شرایط فعلی بازار که برخی تولیدکنندگان رکود را عامل اصلی عدم تحرک در بازار می دانند، صنایعی نیز وجود دارد که با ظرفیت کامل به تولید ادامه خود ادامه می دهند و در این راستا ثابت کرده اند که شعار اقتصاد مقاومتی با به کارگیری پتانسیل های داخلی تحقق می یابد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *