برنامه دومین روز از جشنواره فیلم سلامت
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی دومین جشنواره فیلم سلامت، امیر للـه گانی در پاسخ به این سوال که این در دومین دوره برگزاری خود چه امکانات و فضایی را برای حضور حداکثری دانشجویان و فعالان سلامت و سینما فراهم کرده است، اظهار داشت: استفاده از اساتید متخصص در کارگاههایی با عنوان تجربههای فیلمسازی، برگزاری نشستهای تخصصی با حضور فیلمسازان و کارشناسان حوزه سلامت و حضور دانشجویان علاقهمند در این جشنواره از نکات مهم دومین دوره این جشنواره است.
وی درباره خروجی و نتایج حضور دانشجویان با توجه به تجربه موفق سال گذشته، ادامه داد: یکی از اثرات مثبت حضور دانشجویان در دوره گذشته تولید آثار مناسب و استاندارد با موضوعات و دغدغههای حوزه سلامت بود که تبلور آن در جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت، با مشارکت تمام دستگاههای سراسر کشور و همچنین ارسال آثار بیشتری به دومین جشنواره فیلم سلامت محقق شد.
این مدیر فرهنگی در پاسخ به این که آیا مشارکت دانشجویان در امر برگزاری و اجرایی جشنواره هم در نظر گرفته شده است یا صرف حضور و بهره بردن آنها از مباحث مورد توجه وزارت بهداشت است، بیان کرد:خوشبختانه امسال برنامه ریزی مناسبی برای حضور دانشجویان صورت گرفته است. برگزاری کارگاههای تولید فیلم و همچنین کارگاههای تجربه فیلمسازی در کنار نشستهای تخصصی و اکران فیلمها بخشی از برنامههای تدارک دیده شده برای گروه موثر دانشجویان است.
للـه گانی افزود: همچنین تعدادی از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی آثارشان به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا کرده و نمایش داده خواهد شد. در ضمن با همکاری مدیران جشنواره فیلم سلامت از ظرفیت دانشجویان در امور اجرایی، تشریفات استفاده میشود.
وی با اشاره به ضرورتهای برگزاری جشنواره فیلم سلامت یادآور شد: این جشنواره میتواند در ایجاد دغدغه ارتقای سلامت در میان هنرمندان نقش موثری داشته باشد. همچنین به افزایش تعامل میان فیلمسازان و کارشناسان حوزه سلامت کمک خواهد کرد.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، با بیان اینکه یکی از اصلیترین رسالتهای وزارت بهداشت ترویج و توسعه فرهنگ سلامت در جامعه است و جشنواره فیلم سلامت میتواند با استفاده از زبان هنر و سینما به ارتقای فرهنگ سلامت در جامعه کمک کند، ادامه داد: از دیگر نتایج برگزاری این رویداد شناساندن انجمنهای فعال حوزه سلامت به هنرمندان است که با ارتباط و آشنایی بیشتر آنها سوژههای مناسبی به منظور فیلمسازی معرفی میشود.
للـه گانی با اشاره به این که جشنواره چقدر بر حوزه سینما و چقدر بر افکار عمومی در زمینه سلامتی موثر است، خاطر نشان کرد: این جشنواره باعث ایجاد دغدغههای سلامت در میان سینماگران میشود. فعالان حوزه سینما را نسبت به مسائل سلامت محور حساس میکند و موضوعات سلامت را به سوژههای سینمایی تبدیل میکند. چراکه در قالب فیلم میتوان به جامعه آموزش داد و فرهنگسازی را به طور غیرمستقیم در دستور کار قرار داد.
دومین روز جشنواره فیلم سلامت
در دومین روز جشنواره ملی فیلم سلامت فیلمهای سینمایی «یک شهروند کاملا معمولی» به کارگردانی مجید برزگر، «بیوگرافی» ساخته فاطمه ثقفی، «باران میبارید» به کارگردانی علی صفی خانی، «آپاندیس» به کارگردانی حسین نمازی و «ماحی» به کارگردانی داوود خیام به ترتیب از ساعت ۱۴، ۱۶،۱۸، ۲۰ و ۲۲ در سالن شماره یک پردیس سینمایی چارسو به نمایش در میآید.
در سالن ۲ این پردیس سینمایی نیز مستندهای «سرنوشت بایگانی» ساخته الهام آقالری و «دایره» به کارگردانی فرزاد خوشدست در سانس ۱۴ الی ۱۶ اکران میشود. «پنجاه سالگی» ساخته صبا ندایی و «خطوط ناپیدا» به کارگردانی مهدی رخشانی در سئانس ۱۶ الی ۱۸، «جای خالی من» به کارگردانی مرتضی کاظمی نیا و «تنگراه» به کارگردانی مهوش شیخ الاسلامی در سانس ۱۸ الی ۲۰، «دور از سرزمینم» ساخته پناهبرخدا رضایی، «بومرنگ» اثر پدرام ابویی و «سمفونی مرگ» ساخته محمد کارت در سئانس ۲۰ای ۲۲ و «ملیکا» اثر رضا مجلسی و «کوه آهن» به کارگردانی مصطفی دالایی نیز از ساعت ۲۲ الی ۲۳.۳۰ برای علاقهمندان حوزه سلامت و سینما در سالن دو نمایش داده میشود.
در ادامه این روز از ساعت ۱۷ مجید برزگر با نگاه ویژه به فیلم «یک شهروند کاملا معمولی» در پنل تخصصی آلزایمر و تنهایی در سالمندی حضور دارد.
فیلمهای «غفلت صورتی»، «تردمیل»، «بلندگو»، «مرتضی علی»، «سقوط» و «خاک مرده» نیز عنوان آثار دانشجویی است که از ساعت ۲۰ الی ۲۲ در سالن شماره ۳ پردیس سینمایی چهارسو روز پنجشنبه دوم شهریورماه به نمایش درمی آید.
دومین جشنواره ملی فیلم سلامت تا پنجم شهریور ماه با دبیری ابراهیم داروغه زاده و با نمایش برترین آثار مستند و داستانی بلند و کوتاه در حوزه سلامت در پردیس سینمایی چارسو ادامه دارد.
حضور ۱۲ انجمن مرتبط با موضوع سلامت در جشنواره فیلم سلامت
این انجمنها و سازمانهای مردم نهاد با رویکرد سلامت و توجه به بیماریهای مختلف با جشنواره سلامت همراه شدهاند.
انجمن اتیسم ایرانیان به مدیریت دکتر غفاری، مجمع خیرین بیمارستان فوق تخصصی کودکان مبتلا به سرطان ماهک به مدیریت مهندس شهریاری، انجمن امداد به بیماران سرطانی ایران به مدیریت دکتر حریری، نشریه سلامت به مدیریت دکتر کیاسالار، موسسه خیریه سمر (سرطان) به مدیریت شهرزاد آیرم و انجمن حمایت از بیماران ای بی از جمله انجمنهای حاضر در جشنواره سلامت هستند.
همچنین انجمن حامیان نقص ایمنی به مدیریت دکتر اصغر آقا محمدی، انجمن اهدای عضو به مدیریت دکتر نجفی زاده، انجمن اخلاق پزشکی - موزه تاریخ پزشکی به مدیریت دکتر نمازی، انجمن احیای ارزشها (ایدز) به مدیریت آقای منصوریان، زنجیره امید به مدیریت محک دیگر انجمنها و سازمانهای مردم نهادی هستند که دومین جشنواره فیلم سلامت را همراهی میکنند.
دومین جشنواره فیلم سلامت به ریاست دکتر سیدمحمدهادی ایازی و دبیری دکتر ابراهیم داروغهزاده از ۱ تا ۵ شهریور از ساعت ۱۴ تا ۲۳ در پردیس چارسو برگزار میشود.