صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفر به بهشتی گمشده در دل فارس+عکس

۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۳۴۱۱۶۲
تنگ بستانک، نام منطقه‌ای خوش آب و هوا در مرودشت است جایی که می‌توان آن را بهشت گمشده شیراز دانست.

به گزارش گروه فضای مجازی ، تنگ بستانک، نام منطقه ای خوش آب و هوا در مرودشت است، جایی که می توان آن را بهشت گمشده شیراز دانست. این منطقه که از وسعتی 20 هزار هکتاری برخوردار است و ارتفاع آن از سطح دریا نیز 1740 متر است در فاصله 120 کیلومتری شمال غربی شیراز واقع شده است.

این مکان که از مناطق ییلاقی بخش های کامفیروز و بیضا به حساب می آید از زیبایی هایی خیره کننده برخوردار است و بسیار مورد توجه گردشگران و علاقمندان به طبیعت قرار گرفته است به گونه ای که آن را بهشتی گمشده نامیده اند.

در دامنه کوه های شمال غربی و مغرب دشت کامفیروز خط سبزی آغاز شده و به سوی غرب امتداد دارد. این مسیر سبز در عمق دره و حاشیه رودخانه پوشیده از درختان است. این بهشت در حوضه ی آبخیز سد درودزن واقع شده و سالیانه 33 میلیون متر مکعب آب از آن می گذرد.

این منطقه با داشتن اقلیم ایرانی تورانی، تابستان هایی خشک دارد و زمستان های آن نیز بسیارسرد و با برف و یخبندان همراه می شود. میانگین بارندگی در این منطقه ۴۷۹/۴۲‬ میلیمتر است. تنگ بستانک یا همان بهشت گمشده دره ای زیباست که جهت امتداد آن شرقی غربی است و دو طرف آن را نیز صخره های عمودی و مرتفع پوشانده است. میانگین درجه حرارت در تنگ بستانک بین ۱۴_۱۶ درجه است.

از جلوه های طبیعی این منطقه می توان به این اشاره کرد که بستر کف دره از سنگ است و درختان از نوع گردو و چنار از درون آن قد کشیده اند. زیست بوم آبی دریاچه پشت سد درودزن، مهمترین زیستگاه آبی بخش کامفیروز است که زیستگاه جانبی منطقه حفاظت شده تنگ بستانک است. این دریاچه آب شیرین، زیستگاه دو گونه از ماهیان بومی و سه گونه از کپور پرورشی است و از مکان های حائز اهمیت برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است.

حیات وحش در این منطقه نیز در جریان است. اینجا می توان از خرس قهوه ای تا کبک و خرگوش را مشاهده کرد. در این منطقه کفتار، رودک، راسو، گربه وحشی، بز، و پازن، خارپشت ایر انی، سنجاب ایرانی، خرس قهوه ای، هامستر دم دراز، خرگوش، روباه، شغال و گراز، کبوتر جنگلی، کبک و انواع پرندگان شکاری از مهره داران زیست می کنند.

پوشش گیاهی این منطقه نیز از بلوط، بنه، ارس، بادام کوهی، زالزالک، دافنه، کیکم، تنگرس، ارژن، بو مادران، درمنه، اویش، دنایی و اویش شیرازی است.

آنچه بیش از همه این منطقه را دیدنی کرده است روستاهای زیبایی است که در جنوب تنگ بستانک قرار دارد روستاهایی همچون ساران و کهکرون که قدمت آنها به هزاران سال می رسد و چشمه سارهای فراوان نیز در این روستاها در جوش و خروش است.

موقعیت جغرافیایی اثر طبیعی تنگ بستانک در مجموعه شبکه گردشگری محور شمال و شمال غرب استان و امکان ارتباط جاده ای با آثار تاریخی تخت جمشید، نقش رستم و پاسارگارد از یک طرف و چشم اندازهای طبیعی آبشارمارگون و تنگ براق از طرف دیگر، امتیاز ویژه ای برای بخش ایرانگردی و جهانگردی استان فارس است که در خور توجه و اهمیت می باشد.

برای رسیدن به تنگ بستانک باید از میان روستاها و کوچه باغ ها و مزارع گذر کرد. مناظری که در امتداد مسیر به دریاچه زیبای درود زن و جنگل های بلوط و شالیزارهای سر سبز همراه می شود و سپس ادامه مسیر به کوچه باغی وسیع می رسد که رودخانه ای پر پیچ و خم در آنجا روان است و با گذر آن می توان به آبشار تنگ بستانک رسید. مکانی که انبوهی از درختان چنار در میان تنگه ای که رسوباتی از جنس آهک دارد سربرافراشته اند. به راستی که تنگ بستانک بهشتی گمشده در دل ایران است.

منبع: شهرفردا

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *