صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تسهیلات پرداختی بانک‌ها بیش از ۱۸ درصد افزایش یافت

۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۳:۲۳
کد خبر: ۳۴۰۸۲۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی چهارماهه سال ۱۳۹۶ به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۱۵۳۳.۱ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۲۳۸.۱ هزار میلیارد ریال معادل ۱۸.۴ درصد افزایش داشته است.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، جدول ۱ بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی چهارماهه سال ۱۳۹۶ است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمام بخش‌های اقتصادی طی چهارماهه سال جاری مبلغ ۹۵۵.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۶۴.۹ درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۱۱۷.۷ هزار میلیارد ریال معادل ۱۳.۴ درصد افزایش داشته است.

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در چهارماهه سال جاری معادل ۳۹۷.۸ هزار میلیارد ریال بوده که حاکی از تخصیص ۳۹.۹ درصد از منابع به سرمایه در گردش تمام بخش‌های اقتصادی معادل مبلغ ۹۹۵.۸ هزار میلیارد ریال است.

همچنین از ۴۵۸.۷ هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۶.۷ درصد آن به مبلغ ۳۹۷.۸ هزار میلیارد ریال در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.

در جدول شماره ۲ مشاهده می‌شود تعداد ۷۰ هزار و ۴۱۷ فقره تسهیلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره ۶۵۱۴ میلیون ریال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش‌ها است. درضمن در بخش خدمات تعداد یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۷۴۲ فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره ۵۲۹ میلیون ریال پرداخت شده است.

قابل تاکید است همچنان باید در تداوم مسیر جاری ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی توجه ویژه‌ای کرد.


جدول ۱- هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی ۴ ماهه سال ۱۳۹۶ 30 KB -

جدول ۲- تسهيلات پرداختي بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به تفکيک بخش های اقتصادی طي ۴ ماهه سال ۱۳۹۶ 17 KB -



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *