صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی «نیرو» چه گفتند؟/ بیطرف چه گفت؟

۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳:۱۵
کد خبر: ۳۴۰۷۱۲
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
وزیر پیشنهادی «نیرو» شانزدهمین فردی بود که سوابق و برنامه‌های او توسط نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی بررسی شد و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را بیان کردند.

به گزارش گروه سیاسی ، حبیب‌الله بیطرف وزیر پیشنهادی «نیرو» شانزدهمین فردی بود که سوابق و برنامه‌های او توسط نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی بررسی شد و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را بیان کردند.

بی‌طرف یکی از بیانگذاران مرکز تحقیقات آب جهاد کشاورزی است
محمد فیضی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مهار آب‌های مرزی با اذن مقام معظم رهبری و با برداشت از صندوق توسعه ملی در حال انجام است و در برخی از مناطق به سرانجام رسیده و یا در حال عملیاتی شدن است.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید توجه داشت 85 درصد منشأ ریزگردها مربوط به عوامل خارجی است و در این راستا نباید به اقدامات آقای بیطرف در ساخت سد در گذشته بی‌توجه بود.

وی افزود: در زمان تصدی بیطرف در وزارت نیرو، نیروگاه‌های آبی و نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته شد و نباید فراموش کرد منشأ بحران آب به یک نفر ارتباط ندارد بلکه به گرم شدن کره زمین ارتباط دارد و باید در این راستا راهکاری اندیشید.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: بیطرف از شخصیت سیاسی مناسب برخوردار است به دلیل اینکه یک سیاستمدار متعهد و ثابت قدم است و همچنین یک مدیر کاری و شناخته شده محسوب می‌شود و در بعد علمی نیز به عنوان یک عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی توانسته عملکرد موفقی داشته باشد.

فیضی ادامه داد: بیطرف مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشکده فنی دانشگاه تهران اخذ کرده و از تجربیات ارزشمند سیاسی، اجرایی و آموزشی و پژوهشی برخوردار بوده، بیانگر استعداد مدیریتی وی است. همچنین بیطرف یکی از بیانگذاران مرکز تحقیقات آب جهاد کشاورزی در کشور شناخته می‌شود و از اقدامات مهم وی در زمان تصدی‌گری در وزارت می‌توان به تدوین نظام و برنامه بلندمدت تحقیقات آب، ساماندهی سامانه پایش منابع آب و مطالعات پایه، تشکیل موسسه تحقیقات آب و کادرسازی و توسعه ظرفیت نیروی انسانی اشاره کرد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیطرف در تدوین برنامه‌های بلندمدت حوزه آب نقش داشته است، گفت: امیدوارم اهداف و برنامه‌های بیطرف برای رفع چالش‌ها در وزارت نیرو عملیاتی شود و از لحاظ شاخص‌های کمی در بخش آب و آبفا و برق و انرژی به نتیجه مطلوب دست یابیم.

وی ادامه داد: علاوه بر تأمین پایدار آب شرب شهرها و روستاها و تأمین انرژی پاک و سازماندهی فضای اقتصادی در بخش آب و برق و بهبود فضای کسب و کار خواسته‌های دیگری از وزیر پیشنهادی نیرو از سوی نمایندگان وجود دارد و تقاضا داریم به این اولویت‌ها توجه شود، یکی از اولویت‌های مهم ریاست جمهور در سخنرانی‌ها و برنامه ها توجه به مسائل مربوط به بخش فاضلاب است و باید حاشیه شهرها، شهرک‌های جدید و بسیاری از مناطق از ظرفیت فاضلاب برخوردار شوند به دلیل اینکه در حال حاضر دسترسی به شبکه فاضلاب وجود ندارد البته در برنامه آقای بیطرف به این موضوعات توجه شده است.

فیضی گفت: مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو اشاره داشتند که در برنامه های بیطرف به برنامه ششم توسعه توجه نشده این در حالی است که اینگونه نبوده و هم‌پوشانی در برنامه‌ها وجود دارد، همچنین با اسناد بالادستی نیز همخوانی وجود دارد و فقط 13 درصد از برنامه ها همسو نیست البته در برنامه ششم نیز نگفته که مغایرتی در برنامه‌ها وجود دارد.

عملکرد نامناسب بیطرف در بستن حقابه رودخانه هیرمند توسط افغانستان
نادر قاضی پور در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، اظهار داشت: جنگ آینده، جنگ آب است، نه جنگ نفت. وضع موجود کشور و به تبع آن شرایط زیست محیطی محصول دوره مدیریتی وزیر پیشنهادی نیرو بوده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با طرح پرسشی درباره نقش آقای بیطرف به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو در کمبود منابع آب کشاورزی، گفت: 14 استان کشور در حال مبارزه با ریزگردها هستند، جیره بندی آب در روستاها و حمل آب با تانکر برای ما خجالت آور است؛ آیا مشکلات آبی کشور که در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد به دلیل کمبود بازندگی است یا مدیریت ناکارآمد.

وی خطاب به بیطرف با توجه به وضعیت بیماری و مدیریت شرکت‌های مختلف، آیا می توانید در وزارت عریض و طویل نیرو موفق عمل کنید، تصریح کرد: فردا با تخلف نیروگاه ها که شما مسئول مدیریت آنها هستید، می توانید برخورد کنید، اگر کارفرما و پیمانکار یکی باشد، رانت به وجود می آید.

قاضی‌پور با تاکید بر اینکه در بستن حقابه رودخانه هیرمند توسط افغانستان در آن زمان هیچ اقدامی انجام ندادید، بیان کرد: در برابر قطع حقابه ایران از رودخانه ساری‌سو چه اقدامی انجام داده اید، و برای مهار آب‌های مرزی چه برنامه ای دارید، آیا مدیریت شما حمایت از ایران اسلامی خواهد بود یا به نفع دیگران عمل می کنید.

وی در ادامه افزود: آیا اعتقادی به جمع آوری آب های سطحی دارید یا خیر، نمایندگان استان‌های گلستان، گیلان و مازندران در مجلس شورای اسلامی یک بار با همت خود توانستند از اجرای طرح انتقال آب دریای خزر در برنامه ششم را منتفی کنند، آقای بیطرف؛ شما قصد درگیر شدن با آنها را دارید.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به احیای دائمی جریان رودخانه زاینده رود که خواست تمام مردم ایران است، گفت: آیا توان مدیریت انجام آن را دارید، استان خوزستان هم اکنون با مشکلات عدیده زیست محیطی دست و پنجه نرم می‌کند که این وضعیت شایسته مردم استان خوزستان و جنوب کشور نیست، نیامده برق شهر اهواز قطع شده است، آیا سزاوار است تهرانی با دمای 20 درجه کمتربرق داشته باشد، اما مردم شهرهای جنوبی برق نداشته باشند.

قاضی پور با بیان اینکه در زمان مدیریت بیطرف در وزارت نیرو، چندین دریاچه و تالاب خشک شد و برخی دیگر از این مناطق در حال خشک شدن است، تصریح کرد: دومین دریاچه نمکی جهان که با جان میلیون ها نفر ارتباط مستقیم دارد، در زمان مدیریت بیطرف ارتفاع آب آن 4 متر کاهش پیدا کرد. در زمان آقای احمدی‌نژاد سطح آب دریاچه 3 متر کاهش داشت، این نشان می دهد سهم شما در خشک شدن دریاچه ارومیه حداکثری بوده است.

وی ادامه داد: ستاد نجات دریاچه ارومیه امروز فاضلاب ها و پساب های شهرک های صنعتی و نیروگاه‌ها را بدون تصفیه به داخل دریاچه ارومیه سرازیر می‌کند، ستاد نجات دریاچه ارومیه به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده؛ آقای بیطرف به جای آن که ایران را گلستان کنید، گورستان کرده اید.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه قنات بهترین روش برای انتقال آب است، خاطرنشان کرد: به جای احیای تکنولوژی قنات، اکثر قنات های کشور را خشک کردید آیا اپراتورهای برق تعیین وضعیت خواهند شد یا خیر.

وجود پروژه‌های ناموفق و مخرب زیست محیطی در کارنامه بی‌طرف
جلیل مختار در مخالفت با حبیب‌الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو اظهار داشت: میزان سنجش وزرا براساس عملکرد گذشته، برنامه آنها و تطبیق برنامه های آنها با برنامه های توسعه و اقتصاد مقاومتی صورت می گیرد.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آقای بیطرف در مطالعات و تحقیقات مهندسی و سدسازی و انتقال آب در سطح کشور به عنوان مسئول بلندپایه در دولت های پنجم، ششم، هفتم و هشتم منجر به انجام پروژه های ناموفق و مخرب زیست محیطی شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به مشکلات برخی از پروژه های سدسازی که وزیر پیشنهادی نیرو در آن نقش داشته است، گفت: سد سیوند تهدیدی اساسی برای آثار تاریخی استان فارس می باشد همچنین تاکنون نشت آب سد 15 خرداد تاکنون مهار نشده است.

وی با بیان اینکه سد زرینه سبب خشکانیده شدن دریاچه ارومیه شده است، گفت: سد بناب در کوتاه ترین زمان تخلیه شده؛ همچنین سد زنوز مرند در مدت 3 سال 3 و نیم میلیون متر مکعب رسوب گرفته است.

مختار با بیان اینکه اجرای پروژه قم رود سبب محرومیت مردم استان لرستان به خصوص شهرستان الیگودرز در زمینه آب شرب و کشاورزی دچار مشکل شده اند، متذکر شد: سد گتوند، سد قوهای نمکی جزء فاجعه های زیست محیطی جهانی است.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فاجعه سد گتوند را بر گردن رئیس جمهور قبلی انداخته ایم و معتقدیم رئیس جمهور قبلی را زود افتتاح کرده و این پروژه به درستی اجرا نشده است البته در کار اشتباه رئیس جمهور قبلی شکی نیست اما احداث سد از لحاظ فرآیندی فقط جانمایی آن مشکل دارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: مشکلاتی همانند آسیب ریزگردها، خشک شدن دریاچه ارومیه، هورالعظیم، شادگان، گاوخونی، زاینده رود و بیابانی شدن بیش از حد استان مرکزی را می توان نتیجه اقدامات سابق وزیر پیشنهادی نیرو دانست.

وی افزود: سوال این است که چرا در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو خبری از حل بحران ریزگردها وجود ندارد و می توان گفت علت عدم وجود برنامه این است که اقدامات غیرصحیح بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو یکی از عوامل ایجاد ریزگردها بوده است.

مختار با بیان اینکه انتقال آب از منابع مستعد کشاورزی به مناطق کم آب برای توسعه کشاورزی بیان گر سیاست های غیرآمایشی وزیر پیشنهادی نیرو است، گفت: این سیاست ها هزینه های زیادی را به دولت و مردم تحمیل کرده که بنای همه این اقدامات در زمان مسئولیت بیطرف نهاده شده است.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: افراد در زمان مسئولیت خود نباید صرفا به فکر آبادانی استان محل زندگی خود با استفاده از امکانات ملی باشند زیرا این اقدام خدمت نیست بلکه خیانت به کشور است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: آقای بیطرف با اجرای پروژه انتقال آب های گسترده به یزد امکان ایجاد صنایعی مانند فولاد و سرامیک را در این شهر فراهم آوردند در حالی که این اقدام برخلاف برنامه های آمایشی بود.

وی با بیان اینکه تاوان انتقال صنایع از سواحل خلیج فارس به یزد را کشور پرداخت کرد، افزود: برای دلخوشی و جلب رأی اعتماد نمایندگان مرزنشین آقای بیطرف در برنامه های خود اعلام کردند مهار آب های مرزی را در دستور کار قرار می دهم این در حالی است که تنها 6 درصد آب مرزی در کشور وجود دارد.

مختار با بیان اینکه ترکیه احداث سدهای غول آسا را در دستور کار قرار دادند که در آینده سبب خشک شدن دجله، فرات و حد و اروند خواهد شد، گفت: افغانستان نیز با احداث سدهای مختلف آب را بر مردم سیستان و بلوچستان می بندد.

نماینده مردم آبادان گفت: مهم ترین چالش های به وجود آمده در اثر اجرای پروژه های انتقال آب تغییر مرز جغرافیایی انسانی و مهاجرت می باشد.

مطابقت ۸۷ درصدی برنامه های بیطرف با اسناد بالادستی
شهاب الدین بی‌مقدار در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: با توجه به اینکه بنده خود از جهادگران بوده و هستم و در مجلس نخست عضو کمیسیون جهاد سازندگی مجلس بوده ام، از بیطرف که از نخستین روزهای انقلاب فرمان امام خمینی (ره) را لبیک گفت به خیل جهادگران پیوست دفاع می کنم.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیطرف عضو مرکز تحقیقات آب جهاد سازندگی بوده که کاملا با برنامه های وزارت نیرو هماهنگی دارد، افزود: بیطرف در استانداری، هیات علمی دانشگاه ها، معاونت آموزشی و سازندگی وزارت نیرو، اجرای طرح های بزرگ سدسازی مانند کارون 3 و 4، حضور داشته و عضویت در هیات مدیره شرکت توسعه منابع آب نیروی ایران و وزیر نیرو در دو دوره دولت هفتم و هشتم، عضویت در پژوهشگاه های مختلف سازمان نظام مهندسی و شرکت هایی در امور صنعت برق، از جمله سوابق بیطرف بوده است.

بیمقدار عضویت در هیات مدیره مولد نیروگاهی و معاونت مهندسی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت و گذراندن دوره های مختلف مدیریتی و عضویت در تشکل های علمی و حرفه ای در مجامع علمی و کمیته های تخصصی، ارائه مقالات و شرکت در کنفرانس های بین المللی در کشورهای مختلف در زمینه آب و برق را از جمله سوابق وزیر پیشنهادی نیرو دانست.

وی با بیان اینکه مقبولیت بیطرف در بین مردم و جامعه متخصصین دلیل دیگری بر لیاقت ایشان برای قبول این مسئولیت است، اظهار کرد: برنامه ارائه شده توسط بیطرف بیانگر موارد مثبت بسیار زیادی است که مطابقت 87 درصدی برنامه های وی با اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه نشانگر توجه به منویات مجلس است؛ البته با توجه به اینکه فرصت کمی برای ارائه برنامه وجود داشته، 13 درصد مابقی مدنظر قرار می گرفته است.

بیمقدار برنامه بیطرف را در بخش آب و برق جامع و کامل عنوان کرد و ادامه داد: توجه ویژه به برنامه های نرم افزای از جمله اجرای طرح احیا و تعادل بخشی و تقویت منابع آب زیرزمینی، اجرای شاخص های کیفیت آب، فاضلاب و برق، توجه ویژه به حق آبه های زیست محیطی، تالاب ها، رودخانه ها که یکی از نیازهای امروز و آینده کشور بوده قابل ستایش است.

وی اظهار کرد: توسعه تحقیقات و پژوهش، افزایش نیروگاه ها و کاهش تلفات، استفاده از مشارکت بخش خصوصی در صنعت آب و برق کشور، رفع محدودیت کمی و کیفی آب از طریق آب شیرین کن ها به ویژه در سواحل، افزایش جمعیت تحت پوشش شبکه آب و برق، توسعه و بهره برداری از انرژی های تجدیدپذیر به میزان 4 هزار مگاوات در پایان برنامه ششم توسعه، تعیین سیاست انرژی کشور و هماهنگی موسساتی که در حال حاضر در امر تولید و بهره برداری و انتقال و توزیع انرژی فعال هستند از جمله برنامه های دیگر وزیر پیشنهادی نیرو است.

این نماینده مردم در مجلس دهم توجه به صادرات، تعیین مقررات، صدور دستورالعمل برای انجام امور و توسعه صادرات و جذب دانش و فناوری از کشورهای مختلف و توجه ویژه به صادرات خدمات فنی مهندسی، توجه به ساخت داخل در توسعه پروژه ها و طرح ها، ایجاد نظام جامع مدیریت در چرخه آب براساس اصول توسعه پایدار، آمایش سرزمین در حوزه های آب ریز کشور و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و توجه به بهره وری و صرفه جویی در برنامه ها از جمله برنامه های دیگر وزیر پیشنهادی نیرو است.

بیمقدار مهار آب های خروجی از کشور با اولویت استفاده از آب های مشترک مطابق با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و با ملاحظه قوانین بین المللی، استفاده از تسهیلات مالی خارجی با اولویت تامین مالی اسلامی براساس برنامه ششم توسعه، محترم شمردن و حمایت از حقوق مالکیت و تولید ثروت و نگاه ارزشی به کار ثروت آفرینی از راه های مشروع و عدم مداخله در تصمیم گیری فعالان اقتصادی همسو با برنامه ششم توسعه، توجه به صرفه جویی در هزینه های عمومی، اصلاح نظام درآمدی دولت و قطع وابستگی به بودجه همسو با برنامه ششم را از جمله برنامه های دیگر بیطرف دانست.

وی با مقایسه عملکرد وزارت نیرو از سال 58 تا چهارم مرداد 96 در زمینه آب افزود: با توجه به آب قابل تنظیم و ظرفیت اسمی نیروگاه ها از سال 58 تا 67 آب تنظیمی یک میلیارد و 302 میلیون مترمکعب و از سال 67 تا 75 آب تنظیمی یک میلیارد و 357 میلیون مترمکعب از 1376 تا 84، 9 میلیارد مترمکعب و از سال 84 تا 92، 6 میلیارد و 354 میلیون مترمکعب و از سال 92 تا 96، 3 میلیارد و 393 میلیون مترمکعب بوده است که این ارقام نشان از آن دارد که در زمان وزارت بیطرف 9 میلیارد مترمکعب آب قابل تنظیم خودنمایی می کند.

بیمقدار ادامه داد: این مقدار آب تنظیمی یک و نیم برابر دولت های یکم و دهم است لذا ایشان لیاقت وزارت را داشته تا همین رقم را در کارنامه دولت دوازدهم به یادگار بگذارد.

وی با بیان اینکه از سال 58 تا 67، 116 مگاوات برق تولید شده است، اظهار کرد: از سال 68 تا 76، 61 مگاوات از 76 تا 84، 4 هزار و 580 مگاوات و از 84 تا 92، سه هزار و 331 مگاوات و از سال 92 تا 96، هزار و 196 مگاوات که شاگرد اولی بخش برق در زمان بیطرف با فاصله 1200 مگاواتی خودنمایی می کند.

بیمقدار با بیان اینکه در اجرای شبکه های اصلی نقش بیطرف برتر بوده است، افزود: با توجه به برنامه های بیطرف که عزم لازم و قدرت لازم مدیریتی از سوی وزیر پیشنهادی نیرو برای اجرای آن وجود دارد با رأی بالا به بیطرف می توان سهم نسل آینده را گرامی داشت.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آب پشت سدهای ایجاد شده از سرمایه های ملی و نعمت اقتصادی است، تصریح کرد: در صرفه جویی در مصرف آب باید دقت زیادی شود و بهره وری مورد توجه قرار گیرد و درباره دریاچه ارومیه در سال 84 این دریاچه تراز خوبی داشته و پس از آن به خشکی تبدیل شده است که امیدوارم با برنامه های بیطرف این دریاچه احیا شود.

خطای تشخیص در سرمایه گذاری نقطه منفی در کارنامه وزیر پیشنهادی نیرو
هادی قوامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 29 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم، در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مشکلاتی در حوزه برق و سایر انرژی ها وجود دارد، اما مهمترین مسئله در حوزه آب است، متاسفانه بین آنچه وجود دارد و آنچه در برنامه ها دیده شده، فاصله زیادی است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با یادآوری سابقه 8 سال بیطرف در وزارت نیرو تصریح کرد: دولت اصلاحات از مجموع شاخص های اجتماعی با ثبات ترین دولت ها بعد از انقلاب محسوب می شود، اما شما در این دولت به عنوان وزیر نیرو دچار خطای تشخیص در سرمایه گذاری شدید.

وی با بیان اینکه 85 درصد عامل ریزگردها خارجی است، افزود: علاوه بر حوزه کاری در هیات دولت می توانستید با ساخت ابرسدها در ترکیه که سبب خشکی دجله و فرات و بروز پدیده ریزگردها شد، مقابله می کردید.

قوامی یادآور شد: در دوره تصدی شما در وزارت نیرو، 9 میلیارد مترمکعب آب های سطحی و سیلاب با سدهای جدید مهار شد، جای این سوال مطرح است که این حجم آب در کدام سد ذخیره شده است، متاسفانه سدی مانند گتوند، که با جانمایی اشتباه سبب مخلوط آب شیرین و شور و نابودی اراضی پایین دست شد. پیش از آن آمریکایی ها مطالعه کردند و تاکید داشتند که طبق این مطالبات، سد مذکور بالاتر از محل کنونی ایجاد شود، اما بنابر اظهارات غیرکارشناسی این سد مشکلات بسیاری را ایجاد کرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم اکنون نیز موضوع انتقال آب گتوند به خلیج فارس مطرح است که این معضل بر سایر مشکلات دامن خواهد زد. در واقع تخریب این سد تنها راهکار موجود است. از سوی دیگر سدهایی در خراسان شمالی احداث شد که هم اکنون خشک شده اند، بنابراین اشکالات جدی بین بالادست، حوزه میانی و پایین دست و بین استان ها ایجاد شده است.

وی در توضیح تخصیص بهینه آب گفت: در گذشته به درستی این اقدامات انجام نگرفته، آیا با این عملکرد شما در 4 سال پیش رو چه کار جدیدی می خواهید انجام دهید، متاسفانه فرهنگ اصیل قنات که ریشه بر یزد بزرگ دارد، نابود شده و به جای آن 750 چاه عمیق احداث شده در حالی که قنات شیره زمین را می گیرد.

قوامی با تاکید بر اینکه این میراث 2500 ساله باید حفظ شود، افزود: برداشت های بی رویه مشکلات اساسی ایجاد کرده که باید حل و فصل شود، هر چند در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو مباحثی بر مبنای آمایش آمده است، اما در گذشته نیز شما بر مبنای آمایش دچار خطای تشخیص در سرمایه گذاری شده اید.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر پیشنهادی نیرو باید مشخص کند چطور می تواند مصرف 10 میلیارد مترمکعب آب را کاهش و حقابه استان ها و شهرستان ها را تامین کند. این از مواردی است که در مصوبات برنامه ششم توسعه بر آنها تاکید شده است.

برنامه بی‌طرف برنامه جامعی برای حل بحران آب نیست
سیدابوالفضل موسوی بیوکی در نشست علنی نوبت صبح امروز (یک شنبه 29 مردادماه) در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: یکی از اصلی ترین مشکلات ایجاد شده در تامین آب شرب پایدار و مطمئن شهرها و روستاهای کشور تغییر اقلیم، کاهش منابع آب زیرزمینی و خشکسالی ادامه دار کشور است.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه منابع آب تجدیدپذیر و قابل برنامه ریزی کشور چالش های اساسی در تامین آب شرب در کمیت و با کیفیت مناسب ایجاد شده است، تصریح کرد: آب بدون شک یکی از چالش های اصلی کشور است و به ویژه برخی از تجمعات و نزاع ها در برخی استان ها بر اثر آب نگرانی ها را در این رابطه افزایش داده است.

وی با تاکید بر اینکه اگر آب نباشد حیات هم نیست، گفت: مدیریت منابع آب شاید مهمترین خواسته مردم از دولت باشد و به دلیل اتخاذ سیاست های غلط در موضوع آب در دولت های نهم و دهم موضوع آب از موضوع عادی به یک مساله امنیتی و سیاسی تبدیل شده و تنش هایی در کشور شکل گرفت و حتی دولت نیز در این تنش ها شریک شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: ادامه این اعتراضات در دولت یازدهم نیز ادامه پیدا کرد؛ بدیهی است اگر سدی در این دولت ایجاد شده که به ضرر محیط زیست است باید برای حل جبران آن اندیشید و مسائل به طور جدی دنبال شود.

موسوی با یادآوری اینکه مشکلات انرژی در بخش آب و برق در 12 سال اخیر به سمت حل شدن نرفت، تصریح کرد: پس باید تمهیدات اساسی صورت گیرد؛ در برنامه آقای بیطرف برنامه جامعی برای حل این معضل ارائه نشده است و تنها جملاتی در دیدگاه کلی، اهداف کلان، راهبردهای کلیدی، چالش ها و راهبردها بوده است و در برنامه های وزارت نیرو و اهدف کمی آن نشانی از حل این معضل نیست.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، خطاب به وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: بر اساس اطلاعات موجود که از وزارت نیرو گرفته شده 56 درصد منابع تامین آب شهری وابسته به منابع آب زیرزمینی و از طریق چاه ها بوده و 85 درصد منابع آب تامین روستایی نیز منابع آب زیرزمینی است این در حالی است که منابع آب زیرزمینی در حال حاضر به دلیل عدم تغذیه مناسب با مشکل عمده مواجه شده که عمده مشکل افت کیفیت منابع آب در اختیار بوده که برای دستیابی به آب مناسب به لحاظ کیفی و کمی عمق چاه ها تا 5 برابر افزایش یافته است بنابراین برای تامین آب وزارت نیرو در برنامه تنها آب بین حوضه ای را برای انتقال دیده است که برای تامین آب کمیت و کیفیت مناسب مجبور به اجرای طرح های بزرگ و هزینه بر بین حوضه ای است.

وی افزود: اجرای این طرح ها علاوه بر تحمیل هزینه های اولیه و بهره برداری بالا منازعات منطقه ای را ایجاد نموده و در شهرستان ها مشکلات و تنش های اجتماعی برای انتقال آب بین حوضه ای با شدت و تبعات قابل ملاحضه ای دنبال می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، خطاب به بیطرف، ادامه داد: شما در برنامه های ارائه شده روش های تامین آب مورد نیاز برای شرب، صنعت و کشاورزی را روشن بیان ننموده اید؛ در برنامه ششم تاکید شده تا پایان برنامه باید 30 درصد آب شرب کشور و مرکز کشور از محل آب پایدار از طریق آب شیرین کن ها تامین شود که در برنامه اهداف کمی شما در ردیف 7 سالانه 300 میلی متر معکب از محل آب های غیرمتعارف و شیرین سازی آب دریا عنوان شده که اصلا متناسب با تقاضا و نیاز آبی کشور و حتی برنامه ششم نیست.

موسوی افزود: بنابراین با توجه به اطلاعات فوق مجبور هستیم تامین آب را از طریق انتقال آب حوضه ای در سطح کشور همراه با تامین آب پایدار از دریاهای آزاد ببینیم.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، خطاب به بیطرف، گفت: شاخص جمعیت شهری در کشور 75 به 25 باید باشد اما در سرشماری یزد این نسبت 82 به 18 است که این یعنی مهاجرت روستاییان؛ در حال حاضر برای تامین آب مورد نیاز روستاها آبفای روستایی آب را مترمکعبی 14هزارتومان خریداری و هر مترمکعبی 400تومان به روستاییان می فروشد؛ تا کی می توان این روند را در شهرها ادامه داد؟

انرژی‌های تجدیدپذیر در اولویت برنامه‌های بی‌طرف قرار دارد
محسن علیجانی زمانی در نشست علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه، 29 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو، اظهار داشت: معتقدم نگاه به آب نباید سیاسی، قومی، استانی یا منطقه ای باشد، باید به آب نیز مانند سایر منابع انرژی نگاهی ملی داشت. کما اینکه تصمیم گیری های اساسی در حوزه آب برعهده دولت و مجلس است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم ادامه داد: اما نباید در کنار منابع قوی آب، زمینی تشنه و سوخته قرار گیرد، همان گونه که نباید مردم سرزمینی سرشار از نفت بر خاک سیاه نشسته و نظارگره آبادانی و کاخ نشینی سایر مناطق از منابعشان باشند.

وی گفت: ما هم اکنون بحران آب در کشور داریم اما بحران بزرگتر از آن بحران مدیریت آب است، هم اکنون متوسط بارندگی دراز مدت سالانه کشور حدود 242 میلیمیتر است که کمتر از یک سوم میانگین بارش جهانی است، بررسی ها نشان می دهد که متوسط درازمدت منابع آب تجدید شونده کشور از 130 میلیارد مترمکعب در سال به 116 میلیارد متر مکعب رسیده است و از طرفی بخش مهمی از پساب های تحت پوشش شبکه جمع آوری تصفیه و باز چرخانی فاضلاب در کشور قرار ندارد.

این نماینده مجلس عنوان کرد: مهندس بیطرف انسانی اخلاق مدار و متعهد به نظام و آرمان و اصلاح طلب کارآمد همسو با دولت، متخصص و دارای کارنامه ای موفق و سوابق مدیریتی خوب است که می تواند بحران آب را به نحوه احسن مدیریت کند. ایجاد تاسیسات زیر بنایی که در واقع فراهم آوردن امکانات و بستر لازم برای تحقق توسعه ملی است در زمان وزرات وی با سرعت زیادی پا گرفته است.

علیجانی بیان داشت: با مرور هشت سال مسئولیت ایشان در وزارت نیرو متوجه سیستم مدیریتی هدفگرا و واقع گرا در وزارت نیرو در بخش های مختلف آب و آبفا، برق و انرژی و ساختار مدیریتی می شویم، بیطرف از تمامی مشکلات و چالش های پیش روی وزارت نیرو مطلع است و برای همه آنها برنامه دارد و این موضوع در برنامه پیشنهادی او مشهود است.

وی ادامه داد: ارتقا ظرفیت و توانمندی های داخلی با تداوم حمایت ها از محققان و تولید کنندگان داخلی و حمایت از ایجاد نهادهای خدمات مهندسی و مدیریت پروژه و انتقال دانش فنی در ساخت نیروگاه های آبی، گازی و نیروگاه های بخاری که راندمان کار را بسیار بالا می برد و مشکلات زیست محیطی را کمتر می کند از برنامه های بیطرف برای وزارت نیرو است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برنامه اولویت وزیر به انرژی های تجدید پذیر قرار گرفته است، در نظر داشته باشید در سراسر کشور با وجود بیابان های وسیع، استفاده از انرژی خورشیدی می تواند به صرفه و راه گشا باشد.

همکاران عزیز برنامه های بیطرف بسیار جامع است، برنامه ارائه شده از سوی ایشان نشان دهنده تسلط وزیر پیشنهادی به برنامه ششم و اسناد بالادستی است، به استناد گزارش کارشناسی معاونت نظارت مجلس برنامه های ایشان با اسناد بالادستی در 53 درصد موارد منطبق و در 34 درصد موارد همسو است.

علیجانی تاکید کرد: همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامه با اسناد بالا دستی یافت نشده است، مهندس بیطرف با اجرای برنامه های کیفی و کمی نظیر تداوم اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی با هدف کاهش برداشت از منابع زیر زمینی به میزان 8 میلیاد متر مربع در طول چهار سال، تسریع در اجرا و تکمیل برنامه مهار آب های مرزی، اولویت بندی ساخت و تکمیل طرح های تامین آب، شبکه های آبیاری به ویژه در اراضی سدهای در دست بهره برداری، برنامه ریزی جهت تامین حقابه زیست محیطی تالاب های کشور، ارتقا شاخص بهره مندی آحاد جامعه از خدمات جمع آوری و تصفیه فاضلاب، اجرای برنامه های جلوگیری از آلودگی منابع آب و ارتقا شاخص های کیفی آن، تامین پایدار آب شرب شهر ها و روستاها، توسعه استفاده از منابع آب غیر متعارف به خصوص شیرین سازی آب شور دریا با هدف افزایش منابع تجدید پذیر کشور می تواند کارهای بزرگ انجام دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برای اصلاح ساختار و توسعه مدیریت به حمایت پیشتبانی صنایع آب و برق با رویکرد توسعه صادرات برنامه های خوبی دارد، وزارت نیرو وزارت زیربنایی است و اگر بخواهیم کشاورزی و گردشکری پابگیرند بدون آب و آبادانی میسر نیست بنابراین دراین مسیر باید به کمک بیطرف دست یاری دراز کنیم.

شبکه برق کشور در زمان بی‌طرف یکپارچه شد
حسین امیری خامکانی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 29 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو، ضمن تشکر از زحمات چیت‌چیان وزیر نیرو در دولت یازدهم اظهار داشت: 3 موضوع مهم برای ارزیابی وزرای پیشنهادی را می‌توان ویژگی‌های شخصی، عملکرد گذشته و توانایی وزیر برای اجرای اسناد بالادستی و برنامه‌های ارائه شده برشمرد.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیطرف شخصی پاسخگو و دارای قدرت تعامل با نمایندگان است، بیان کرد: وزیر پیشنهادی نیرو با رانت رشد نکرده و از مدیران انقلابی است که به صورت پلکانی ارتقاء یافته و دارای تجارب مناسبی است.

وی افزود: بیطرف بر اساس آمار از وزرای موفق نیرو پس از انقلاب بوده به طوری که در سال76 پس از انتخاب به عنوان وزیر نیرو قدرت برق نصب شده کشور 23 هزار مگاوات بود که در پایان دوره وی به 41 هزار مگاوات رسید.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید برق در ابتدای وزارت وی 92 میلیارد کیلووات ساعت بود که در پایان دوره مسئولیتش به 178 میلیارد ساعت رسید، ادامه داد: روستاهای دارای برق از 38 هزار به 52 هزار روستا رسید که آمار قابل توجهی است.

امیری خامکانی متذکر شد: در زمان وزارت بیطرف شبکه برق کشور یکپارچه است و استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان بزرگ به شبکه اصلی پیوستند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه ارتباط برون مرزی کشور در زمان وزارت بیطرف تکمیل شد، گفت: به طوری که کشورهایی مانند افغانستان، ترکمنستان و پاکستان به کشورهای ارمنستان و ترکیه اضافه شدند.

وی افزود: تعادل تولید و مصرف برق در زمان مسئولیت بیطرف به وجود آمد و خاموشی خسته‌کننده از آن زمان حل شد، همچنین بازار برق ایران در زمان بیطرف تأسیس شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای اولین بار در زمان بیطرف از بخش خصوصی در وزارت نیرو استفاده شد، گفت: نیروگاه هزار مگاواتی رودشور در آن زمان صد درصد توسط بخش خصوصی احداث شد، اظهار داشت: همچنین در زمان وزارت بیطرف تولید کابل فشار قوی در داخل کشور بنیانگذاری شد و همچنین ادامه دارد.

امیری خامکانی با بیان اینکه ایران و زیمنس آلمان در زمان بیطرف ساخت توربین نیروگاه گازی را شروع کردند، گفت: این امر موجب شد تا مپنا به وجود آید که در خاورمیانه نمونه است و در صنعت خدمات فنی و مهندسی بسیاری را ارائه کرده است.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر ساله برای تأمین نیاز کشور باید 4 تا 5 هزار مگاوات نیروگاه احداث کنیم، گفت: البته یک راه کاهش نیاز مدیریت مصرف است که در برنامه‌های وزیر پیشنهادی نیرو در دولت دوازدهم دیده شده است.

وی افزود: 60 سال پیش در خصوص احداث سد مکان‌یابی توسط کارشناسان خارجی انجام شد و در ادامه همین مطالعات احداث سدها پیش رفت و مجموعه نظام همواره به دنبال سدسازی بودند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید گناه تغییرات آب و هوایی و مشکلات کشورهای همسایه را گردن بیطرف اندازیم، گفت: در آن زمان وزیر وقت نیرو سیاست‌های نظام را پیش می‌برد.

امیری خامکانی ادامه داد: اگر سدهای منطقه خوزستان نبود قطعا سیل‌های بیشتری تاکنون مردم این استان را آزار می‌داد البته ممکن است در جریان احداث برخی از سدها مانند گتوند کارشناسان یا مسئولان اشتباه کرده باشند و این بحث باید کارشناسی شود اما نمی توان با کل سدسازی کشور در آن مقطع زمانی مخالفت کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: استفاده از سواحل کشور و استقرار جمعیت و واحدهای تولیدی باید در سواحل انجام شود تا با ساخت و سازها در مرکز کشور در حالی که مشکل کمبود آب وجود دارد، مشکلاتی ایجاد می‌شود.

تلاش وزارت نیرو برای مدیریت آب‌های سطحی با احداث ۶۰۰ سد در کشور
حبیب الله بیطرف در نشست علنی امروز (یکشنبه، 29 مردادماه) مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو در تشریح برنامه های خود، گفت: براساس برنامه های تقدیمی، در مقدمه مواردی را به عنوان مبانی مدیریت و اصول حاکم بر برنامه ذکر کرده ام که اینک نیز بر آن ها تاکید می کنم. تعهد نسبت به مطالبات مردم و به کارگیری همه استعدادها و توانمندی ها در ایفای مسئولیت را دنبال خواهم کرد.

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: پایبندی به آموزه های اخلاقی و رعایت اخلاق حرفه ای در عرصه مدیریت و فعالیت های اجرایی از اولویت هایم است. تعهد نسبت به تقدم منافع ملی و مصالح کشور بر منافع بخشی، گروهی و فردی را رعایت کرده و تعهد به حقوق شهروندی و تلاش برای بهره گیری از نهادهای مدنی مرتبط با فعالیت های وزارت نیرو و جلب مشارکت آن ها در صنعت آب و برق در دستورکار قرار خواهد داد. صداقت و صراحت در برخورد با مردم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به کار خواهم بست. داشتن روحیه انقلابی توأم با انتقادپذیری و بهره گیری از نظرات کارشناسان و متخصصان از اولویت های اینجانب است.

وی در ادامه گفت: پاسخگو کردن واحدهای زیر مجموعه در برابر مردم با اصل قرار دادن رضایت مشترکین از برنامه های من برای وزارت نیرو است. حمایت شایسته سالاری در انتخاب و ارتقاء مدیریت ها اعمال خواهد شد. از گذشته برای انتخاب هر مدیر سه فعل را در نظر داشته ام؛ بداند، بتواند و بخواهد. اگر به موفقیتی با توجه به شایسته سالاری دست پیدا کرده ام به دلیل اعتقاد به معیارها و ارزش هایی است که بیان داشتم.

بیطرف گفت: تلاش موثر برای ارتقاء شفافیت، مقابله با فساد اداری موضوعی است که در دستورکار قرار خواهد گرفت. ایجاد فرصت برابر برای فعالیت بخش های خصوصی در چشم انداز صنعت آب و برق را در نظر گرفته ام. لازم می دانم از تمام مدیران و کارکنان پرتلاش وزارت نیرو به ویژه از وزیر و مدیران خدوم این وزارتخانه در دولت یازدهم صمیمانه تشکر نمایم و یاد شهدای پرافتخار صنعت آب و برق را گرامی بدارم.

وزیر پیشنهادی نیرو افزود: اکنون به برخی موارد که مخالفین محترم بیان داشته اند به اختصار پاسخ می گویم. در طول 20 سال خدمت اینجانب در وزارت نیرو، نه و نیم سال در حوزه آموزش و پژوهش فعالیت داشته ام. دو و نیم سال به عنوان مجری طرح های کارون 3 و کارون 4 حضور داشته و 8 سال نیز به عنوان وزیر نیرو فعالیت داشته ام. طی 12 سال اخیر هیچ سمتی در مدیریت وزارت نیرو نداشته و انتصاب تمام عملکرد گذشته از ابتدا به اینجانب دور از حقیقت است و من پاسخگوی دوران مسئولیت خود به تناسب اختیارات می باشم.

وی در ادامه افزود: داشتن مسئولیت و خدمت در وزارت نیرو در نظام مقدس جمهوری اسلامی را از افتخارات مدیریتی خود دانسته و مشارکت در تامین آب و برق و نیازهای کشور را علاوه بر خدمت بی منت به مردم عزیز جزء ذخیره اخروی خود می دانم. برای شفافیت سازی در دو زمینه در پاسخ به سوالات مطروحه را بیان می دارم.

بیطرف گفت: مشکلات فنی سدسازی نکته اولی است که به تشریح آن می پردازم. حقیقت این است که کشور ایران با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود بارش، پراکندگی بارش که هر سال به صورت نامتوازن موجب توزیع نامتوازن بارش در پهنه سرزمین می شود موجب ایجاد شرایط خاصی شده که ما را در زمره کشورهای کم آب و نیمه خشک قرار می دهد. مهار آب های سطحی جزء برنامه های ملی و مهم نظام جمهوری اسلامی حتی قبل از پیروزی انقلاب در ایران بوده است. براساس سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 1377 مهار آب هایی که از کشور خارج می شوند، افزایش استحصال آب و به حداقل رساندن ضایعات طبیعی آب و بهره برداری از منابع آبی در دستورکار قرار گرفته است.

وزیر پیشنهادی نیرو خاطرنشان کرد: به همت مهندسین، متخصصین و مدیران پرتلاش فعالیت مهار آب های سطحی در سراسر کشور آغاز شد و مطالعات گسترده ای صورت گرفت که امروز ما شاهد وجود 169 سد مخزنی بزرگ، نزدیک به 200 سد مخزنی متوسط و حدود 220 سد مخزنی کوچک در حال بهره برداری در کشورمان هستیم. حجم ذخیره سازی این سدها بالغ بر 52 میلیارد مترمکعب است که قدرت تنظیم سالانه این ذخیره آبی 38 میلیارد مترمکعب است. این 600 سدی که به اعتقاد اینجانب نعمتی برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت ملت ایران است جزء افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی است.

وی تصریح کرد: صنعتگران بزرگی در طول سال های گذشته در ایران خدمت کرده اند و مدیران خدوم و زحمتکش تلاش کرده اند تا این سرمایه عظیم در کشورمان ایجاد شده است. هر کار خوبی ممکن است نقاط ضعفی داشته باشد؛ مخالف محترم نام 7 سد را نام بردند که من حدود 10 سد را سراغ دارم که دارای مشکلات است. آیا به دلیل برخی مشکلات که برای 10 پروژه سدسازی وجود دارد ما باید از عملکرد 600 سد در پهنه سرزمینی ایران چشم پوشی کنیم و به باد حمله قرار بدهیم. باید بدانیم که در دنیا صنعت سدسازی دچار چالش هایی بوده است؛ براساس آمار جهانی تاکنون 87 سد شکسته است و آثار خسارت آن تبعات جانی و مالی داشته است اما در کشورمان تاکنون حتی یک مورد چنین اتفاقی رخ نداده است.

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: باید بدانیم که 87 سد بزرگ در دنیا شکسته شده که خسارات جانی و مالی بسیاری را به همراه داشته است که در کشور یک مورد را نیز نداشته ایم، 30 مورد از سدهای شکسته شده در آمریکا، 5 مورد در ژاپن، 7 مورد در برزیل، 4 مورد در هند و با بقی در دیگر کشورها بوده است.

وی با بیان اینکه در کار عظیمی مانند سدسازی در کشور10 مورد دچار مشکلات فنی هستند، یکی از این مواردی که نامی از آن برده نشد سد لار است، گفت: سد لار قبل از انقلاب ساخته شده است که پیمان‌کار آن اینترجیلو پیمان کار سد دز بوده، این پیمان‌کار از بزرگ ترین پیمان‌کاران جهانی است؛ این سد بعد از بهره برداری مقداری فلورانت دارد که کارهای لازم به این منظور انجام شده اما هنوز ادامه دارد.

بیطرف اضافه کرد: در مواردی که اشاره شد مجبور هستم توضیحات مختصری ارائه کنم اما قصد من ارائه برنامه های خود بود.

وزیر پیشنهادی نیرو با تأکید بر اینکه در مورد سد سیوند نگرانی هایی مطرح شد که ممکن است این سد آثار باستانی را زیر آب ببرد و تخریب کند که این مسئله درست نیست، بیان کرد: تراز سرریز سد سیوند با پایه آثار باستانی پاسارگاد 35 متر اختلاف ارتفاع و انتهای دریاچه سد تا محل قرارگیری آثار باستانی 7 کیلومتر فاصله دارد، با تلاش 17 گروه کاوشگر تمام آثار باستانی موجود در مخزن سد کشف و در موزه نگه داری می شود.

بیطرف با اشاره به اینکه سد 15 خرداد اقدام بزرگ وزارت نیرو در جمهوری اسلامی بود که برای تأمین آب شرب شهر قم صورت گرفت، اضافه کرد: در بازوی خاکی مقداری تراوایی کوه زیادتر از حد معمول بود ولی سد قابل بهره برداری است.

وی با بیان اینکه در خصوص زرینه رود صحبت هایی بیان شد، گفت:این سد یکی از سدهایی است قبل از انقلاب ساخته شده و امروز 50 هزار هکتار از شبکه های آبیاری دشت میاندوآب و در کنار آن نیز آب شرب شهرهای تبریز، آذرشهر، سقز، میاندوآب را تأمین می کند.

وزیر پیشنهادی در خصوص رودخانه قمرود، اظهار داشت: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ ثبت شد اجرای این پروژه است که آب از سرشاخه‌های رودخانه دز به منظور تأمین آب شرب شهر قم به این شهر انتقال داده شد.

بیطرف ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران باید به خود افتخار کند که چنین مهندسین و مدیرانی دارد که می توانند نیاز حیاتی مردم را از دورترین نقاط در اختیار آنها قرار دهند هرچند این پروژه بزرگ مشکلاتی را در خود داشته است که با جایگزینی طرح های دیگر این مشکلات نیز برطرف شده است.

وزیر پیشنهادی نیرو با تأکید بر اینکه مخالف محترم در خصوص بنده گفتند که برای وزیر شدن به گفتار خلاف قانون متوصل می شوم، بیان کرد: افرادی که من را می شناسند می دانند در طول عمر خود برای رسیدن به هیچ پست و مقامی متوصل به دروغ نشدم زیرا برای آبرو و آخرت خود ارزش بیشتری قائل هستم.

وی با اشاره به اینکه در مدیریت به 4 اصل قانون گرایی، اخلاق مداری، برنامه محوری و شایسته سالاری اعتقاد دارم، اضافه کرد: در هر جایی که کار کرده ام این 4 اصل راهبردی را در مدیریت خود پیاده کرده و پای آن ایستاده‌ام و از آن دفاع می کنم؛ که امیدوارم شما نیز در تصمیم گیری خود آن ها را در نظر داشته باشید.

بیطرف اضافه کرد: مخالفی در خصوص برخی مسئولیت های من در 4 شرکت اشاره کردند، طبیعی است قبل از اینکه مسئولیتی داشته باشم باید در یک پست و مقامی ایفای وظیفه کنم البته 2 شرکت از 4 شرکت اعلام شده یک نام دارند که در گذشته تغییر نام دادند و من فقط عضو هیأت مدیره غیرموظف آنها بوده ام و همچنین از 3 شرکت دیگر در گذشته انصراف داده و در حال حاضر تنها عضو هیأت مدیره شرکت مولد نیروگاه جهرم متعلق به بانک های سپه، تجارت، ملی و ملت هستم که در صورت اعتماد مجلس به بنده همین امروز از آن انصراف می دهم.

وزیر پیشنهادی ادامه داد: علی‌رغم عدم تعادل‌های برشمرده و وجود برخی چالش های پدید آمده مانند تضعیف نهاد مدیریت، نهاد کارشناسی در وزارت نیرو و همچنین تضعیف انگیزه برخی مدیران در سال های گذشته، بنده با توجه به حضور طولانی در عرصه آب و برق و آشنایی کامل با چالش ها و ظرفیت های وزارت و وجود مدیران خدوم در این وزرات، و بهره گیری از حمایت های دولت و مجلس و فرصت های جدید بعد از برجام بر چالش ها فائق خواهم آمد.

وی با بیان اینکه با پشتکار و تلاش فراوان در عرصه خدمتگذاری به مردم و بخش های اقتصادی را گسترش و ارتقاء می دهم، ادامه داد: در طی 4 سال آینده تلاش می کنم تا وزارت نیرو در انجام امور حاکمیتی و کاهش تصدی گری با محوریت بخش خصوصی را توسعه دهم.

بیطرف با تأکید براینکه تلاش می کنم تا رویکرد برنامه ای با رویکرد برنامه های بالادستی از جمله برنامه ششم توسعه، سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در بخش آب و انرژی و سیاست های اقتصاد مقاومتی و همچنین برنامه 4 سال خود در وزارت نیرو نهادینه شود، بیان کرد: تلاش می کنم تا 3 موضوع در وزارت نیرو محقق شود که اولین آن ارتقاء حکمرانی و بهره وری در بخش آب از طریق استقرار مدیریت پیوسته منابع آب با رعایت اصول آمایش سرزمینی و هماهنگی متقابل بین سرمایه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی با مشارکت ذی نفعان.

بیطرف افزود: ارتقاء تاب آوری شبکه برق با تمرکز بر بهبود بهره وری توام بر عرضه و تقاضای انرژی الکتریکی و همچنین مدیریت تقاضا و بهره وری از ظرفیت منطقه ای انرژی و همچنین ایجاد و تقویت زیرساخت های اعمال حاکمیتی بر استقرار نظام صلاحیت حرفه ای و همچنین ایجاد نهاد تنظیم مقررات با تدوین استانداردهای خدمات استقرار سیستم های رایج و نظارت بر فعالیت بنگاه های تأمین و عرضه کننده آب و برق از برنامه های بنده در حوزه کاری در صورت تصدی در وزارت نیرو است.

وی ادامه داد: صنعت برق ایران با سابقه 120 ساله نقش بی بدیلی در آسایش و رفاه خانواده ها داشته و با توجه به سرمایه گذاری های عظیم انجام شده در صنعت برق ایران و تداوم روند رشد و توسعه توانمندی های داخلی، در حال حاضر صنعت برق ایران از جایگاه 14 در سطح جهانی و جایگاه اول در منطقه برخوردار است.

بیطرف تصریح کرد: در حال حاضر 77 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی، 123 هزار کیلومتر شبکه انتقال و فوق توزیع و 770 هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف برای تامین برق مطمئن حدود 34 میلیون مشترک در سراسر کشور تحت مدیریت وزارت نیرو در حال بهره برداری است.

این وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم افزود: اداره بهینه این سرمایه عظیم نیازمند برنامه ریزی های دقیق و پیگیری های مستمر است و تولید انرژی الکتریکی در سال گذشته به بیش از 290 میلیارد کلیووات ساعت در سال رسید و امسال پیک مصرف توان برق از 55 هزار و 400 مگاوات گذشت و در سال های اخیر با توجه به شدت بالا رفتن مصرف انرژی و رشد فزاینده مصرف برق در بخش های مختلف خانگی، صنعتی، کشاورزی، خدمات، اجرای برنامه های کاهش تلفات انرژی الکتریکی در اولویت برنامه های وزارت نیرو قرار گرفته است.

بیطرف گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران جزو معدود کشورهایی است که دارای فناوری ساخت انواع نیروگاه ها در عین حال صددرصد تجهیزات توزیع نیروی برق و هچنین بیش از 95 درصد تجهیزات انتقال و فوق توزیعاست و مهمترین جهت گیری صنعت برق ایران تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز در بخش های مختلف براساس برنامه های راهبردی وزارت نیرو است و در سال های آتی ایجاد تقویت رقابت در عرضه انرژی و حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی و تداوم خودکفایی در طراحی و ساخت تجهیزات برقی و ارتقای فناوری های مورد استفاده و افزایش بهره وری اقتصادی و ارتقای سح پایداری شبکه های برق و بهبود تعاملات با بنگاه های صنعتی از جمله برنامه هایی است که اینجانب به جدیت دنبال خواهم کرد.

وی بیان کرد: احداث و بهره برداری 20 هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق، افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر تا 4 هزار مگاوات، توسعه و بهینه سازی شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق در راستای افزایش قابلیت اطمینان شبکه، ارتقای متوسط راندمان بازدهی نیروگاه حرارتی حداقل به میزان سالانه یک درصد و رساندن به شاخص 40 درصدیف تک رقمی نمودن تلفات شبکه های توزیع برق، بهبود شاخص های بهره وری و قابلیت اطمینان شبکه برق، توسعه زیرساخت های هوشمندسازی شبکه برق و ساماندهی اقتصاد برق، بهبود الگوی مصرف و کاهش شدت انرژی، حمایت از سازندگان تجهیزات و پیمانکاران داخلی و توسعه تحقیق و فناوری برای گسترش توانمندی صنعت برق.

نماینده پیشنهادی وزارت نیرو دولت دوازدهم ادامه داد: همه به خوبی واقفیم که امروز مسئله آب یک دغدغه جهانی و در کشور ما یکی از مهمترین چالش های ملی است که در آستانه بحران قرار گرفته است. در سال های اخیر به دلیل تداوم خشکسالی ها و مشکلات اقلیمی، منابع آب های تجدیدپذیر سالانه کشور به حدود 120 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

بیطرف تصریح کرد: شاخص سرانه آبی به حدود 1450 مترمکعب در سال رسیده ، بدین ترتیب بخش هایی از سرزمین ایران وارد شرایط کمبود آبی شده اند و براساس آمارهای موجود 62 درصد از کل مساحت کشور از مرز تنش آبی عبور کرده اند و 54 درصد از مساحت کل کشور که 50 درصد از جمعیت کشور را در بر می گیرد، متاسفانه وارد مرحله کمبود آب شده اند.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی تعدادی از رودخانه های کشور به شدت کم آب شده اند یا خشکیده است و بسیاری از قنوات و چاه های آب کشور و برخی از تالاب ها و منابع زیست محیطی خشک شده اند و در بسیاری از دشت ها مسئله نشست زمین یا بروز فروچاله ها یا شکاف ها طویل ناشی از نشست غیرمتقارن زمین و شکست یا اعوجاج برخی از خطوط و تاسیسات انتقال نفت، گاز، برق و آب رخ داده، که این مسئله زنگ خطر را به صدا درآورده است و متاسفانه مصرف بی رویه آب همچنان ادامه دارد و براساس نتایج بهنگام سازی طرح جامع آب کشور میزان مصرف آب کشور حدود یکصد میلیارد مترمکعب در سال و در سال های اخیر بوده است که 40 درصد آن از منابع آب سطحی و 60 درصد آن از منابع آب زیرزمینی تامین شده است. در حال حاضر منابع آب زیرزمینی به عنوان یکی از منابع استراتژیک کشور که تامین کننده بخش عمده ای از مصارف شرب، صنعت و کشاورزی می باشد دچار مشکلات عدیده ای شده است و تاکنون بیش از 120 میلیارد مترمکعب از این ذخایر استراتژیک متاسفانه کاسته شده است.

به گزارش خانه ملت، وی تصریح کرد: ورود فزاینده فاضلاب های انسانی ، پساب های صنعتی و زهآب های کشاورزی به رودخانه ها، تالاب ها و آب های ساحلی باعث افزایش ضریب شوری و آلاینده ها در محیط ها شده است. اگرچه در سال های قبل با سرمایه گذاری دولت کارهای قابل توجهی صورت گرفته است و آبرسانی گسترده ای در سطح کشور برای تامین آب شهرها در استان های مختلف صورت گرفته است، لیکن باید بگوییم امروز در آستانه بحران قرار داریم و باید عاقلانه اندیشه کنیم و باید برنامه ریزی کنیم و باید مجدانه تلاش کنیم و باید همه دست به دست هم بدهیم. مجلس، دولت، قوه قضائیه و همه نهادهای دیگر تحت امر مقام معظم رهبری، باید بتوانیم کشور را از این مرحله عبور دهیم.

بی طرف افزود: نمایندگان محترم، عزیزان، با این شرایط چه باید کرد؟ راهکار اساسی برای خروج از بحران و حرکت به سمت تعادل و توسعه پایدار چیست، با توجه به مطالعات گسترده شنیدن نظرات بسیاری از متخصصان و صاحب نظران بر این باورند که راهکار اساسی بهبود، اصلاح و ارتقای مدیریت در بخش آب کشور است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *