صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نان سنتی یا صنعتی، کدام بهتر است؟ / دلایل گرسنگی دائمی/ رابطه گردو و کاهش وزن

۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۳:۲۴
کد خبر: ۳۴۰۷۰۴
نان سنتی یا صنعتی، کدام بهتر است، دلایل گرسنگی دائمی چیست، رابطه گردو و کاهش وزن و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، نان سنتی یا صنعتی، کدام بهتر است، دلایل گرسنگی دائمی چیست، رابطه گردو و کاهش وزن و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.

به این دلایل انگشتان دستتان خواب می روند!

جام جم: خواب رفتن انگشتان دست، به ویژه در هنگام استفاده از تلفن یا کارهای دستی یا حالت شدیدتر آن در زمان خواب که منجر به بیدار شدن فرد می شود و با تکان دادن و حرکت هایی در ناحیه مچ دست تسکین پیدا می کند، می تواند نشانه ای از بیماری به نام تونل مچ دستی باشد که در اصطلاح به شکل مخفف به آن cts می گویند. بیماری تونل مچ دستی به علت تحت فشار قرار گرفتن عصبی به اسم عصب مدین، موجب خواب رفتن انگشتان دست به ویژه در زمان خواب می شود. عصب مدین، عصبی است که انگشت شصت، انگشت نشانه، انگشت بلند یا وسطی و نیمی از انگشت حلقه را که به سمت انگشت بلند دست است، عصب دهی می کند، فشار روی این عصب در ناحیه مچ باعث خواب رفتن انگشتان دست به ویژه در زمان خواب می شود و تشخیص این مشکل از طریق بررسی نوار عصب و عضله صورت می گیرد. درمان های بسیار مناسبی برای این مشکل وجود دارد. استفاده از روش های فیزیوتراپی و یا استفاده از مچ بند در زمان خواب و بیداری و تزریق کورتکلستروئیدها در کنار عصب باعث خواهد شد که التهاب و فشار در ناحیه تونل مچ دستیکاهش پیدا کند و منجر به بهبود علائم شود. اگر مشکل خواب رفتن انگشتان دست با این روش ها رفع نشود بایستی عمل جراحی انجام شود که با ایجاد شکاف مختصر و کوچکی در ناحیه مچ دست، عصب از فشار رها می شود و علائم، بهبود پیدا می‌کنند.


نان سنتی یا صنعتی، کدام بهتر است؟

باشگاه خبرنگاران: نان‌های سنتی که تحت عنوان نان مسطح در سراسر جهان شناخته می‌شوند به انواع نام‌ها مثل تورتیلا، بالادی، کیسرا، شمسی، پیتا، فوکاسیا، چاپاتی، نان تنور، دوسای و در ایران سنگک، لواش، تافتون و بربری از محصولات کشاورزی مختلفی مثل سیب زمینی، چاودار، جو، ذرت، برنج، گندم و غلات دیگر تهیه می‌شود و لزوما مختص ایران نیست مشهور بودن پیتزا، و اخیرا تورتیلادر آمریکا، کانادا، اروپا، استرالیا و سایر کشور‌ها نشانه بارزی از روشن بودن ارزش اقتصادی آینده این نان‌ها و همه نان‌های مسطح طبیعی است. در اینکه نان به عنوان مهم‌ترین منبع تامین کننده انرژی و پروتئین بسیاری از مردم جهان و ایران مطرح است و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست کمااینکه مبتنی بر آمار تعداد افرادی که در سطح جهان انواع مختلف نان‌های مسطح سنتی را مصرف می‌کنند چیزی حدود ۱.۸ میلیون نفر تخمین زده می‌شوند لذا سازمان غذا و دارو برای بالا بردن دقت در نظارت بر این قوت غالب کشور، تدوین ضوابط بهداشتی و فنی در نانوایی‌ها را آغاز کرده است.

 


10 نکته مهم که باید قبل از دویدن بدانید

فرادید: دویدن به عنوان یک تمرین مهم و اساسی در زمینه تمرینات هوازی است. هر چند که همگان بر این موضوع واقف هستند اما بسیاری از افراد به علت عدم آگاهی از چگونگی انجام یک برنامه مدون نمی‌توانند استفاده لازم را از آن ببرند.


۱. مطمئن شوید که بدن شما آماده دویدن است
۲. سطح آمادگی بدنی خود را ارزیابی کنید
۳. هدفگذاری کنید
۴. برنامه‌ریزی کنید
۵. شروعی آسان داشته باشید
۶. گرم کردن
۷. به بدن خود گوش فرا دهید
۸. سرد کردن
۹. حرکات کششی
۱۰. استراحت کنید

شور و اشتیاق فراوان در روزهای ابتدایی بسیار طبیعی است ولی فراموش نکنید که شما با بیش‌تمرینی – تمرین بیش از حد توان بدن – باعث مصدومیت خود می‌شوید. همان گونه که در ابتدای برنامه تمرینی خود باید به آرامی شروع کنید، داشتن روزهای استراحت نیز از ضروریات یک برنامه تمرینی است.

 


ورزش اشتها را افزایش می‌دهد؟

ایسنا: تمامی ورزش‌ها با افزایش اشتها همراه نیستند. هرمونی در بدن به نام گرلین با میزان اشتها در ارتباط است. مطالعات نشان داده است که هر چقدر ورزش شدیدتر و طولانی‌تر باشد بیشتر میزان گرلین کاهش می یابد. افرادی که برای 90 دقیقه می‌دوند تا نیم ساعت بعد از ورزش میزان گرلین کمی دارند و تا مدت زیادی احساس گرسنگی نمی‌کنند. در صورتی که ورزش شدید اما کوتاه باشد بیشتر از دویدن آرام اشتها را کم می‌کند اما تاثیر آن کمتر از دویدن طولانی مدت است. مدیر این تحقیقات می‌گوید: بررسی این مساله کمی سخت است زیرا نمی‌توان میزان غذا خوردن ورزشکاران را به درستی اندازه‌گیری کرد و باید به گزارش‌های خود آنها استناد کنیم. محققان معتقدند که شدت ورزش با اشتها بسیار ارتباط دارد. اگر شدت دویدن زیاد باشد حتی اگر 30 ثانیه نیز به طول بینجامد باعث کاهش هرمون گرلین می‌شود. این میزان کاهش اشتها نهایتاً تا دو ساعت تاثیرگذار است. به صورت کلی بررسی‌ها نشان داده است که ورزش باعث گرسنگی بیشتر در وعده غذایی بعدی نمی‌شود اما ورزش نکردن و فعال نبودن باعث اضافه شدن وزن می‌شود بنابراین حتی اگر افراد به دنبال کاهش وزن نباشند نیز بهتر است ورزش کنند.

 


گردو باعث کاهش وزن می‌شود؟

به گفته کارشناسان گردو منبع غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ و مواد مغذی دیگر است و مصرف آن به میزان متعادل خطر ابتلا به چاقی و دیابت را کاهش می‌دهد. همچنین این ترکیبات در کاهش میزان اشتها موثر هستند. در این بررسی متخصصان به مطالعه روی ۹ بیمار مبتلا به چاقی پرداختند که برای مدت پنج روز متوالی از نوشیدنی اسموتی که حاوی ۴۸ گرم گردو بود یا نوشیدنی دیگری که طعم و میزان کالری مشابهی داشت مصرف کردند. متخصصان سپس مغز این افراد را در زمان تماشای تصاویری از خوراکی‌های چرب، کم چرب یا عکس‌هایی خنثی از صخره و درخت بررسی کردند. متخصصان آمریکایی دریافتند مصرف نوشیدنی اسموتی حاوی گردو موجب فعال شدن بخش "اینسولا" در مغز می‌شود که در کنترل اشتها نقش دارد. همچنین مصرف گردو باعث می‌شود شیوه‌ای که مغز خوراکی‌ها را پردازش می‌کند، تغییر دهد و در نتیجه بر میزان اشتها تاثیر بگذارد.

 


چرا همیشه گرسنه‌ام؟

عصرایران: ضعف جسمانی، غرغر معده، سردرد و دشواری در تمرکز از جمله احساسات آشنا برای ما هنگام گرسنگی هستند. در شرایطی که تجربه این علائم هنگام بیدار شدن از خواب در صبح و نزدیک به زمان وعده های غذایی شایع است، برای برخی افراد هر چه بیشتر در طول روز رخ می دهند. چنین احساس گرسنگی شدیدی که در پزشکی به نام پلی‌فاجیا (اشتهای زیاد) شناخته می شود، اغلب نشان دهنده یک نگرانی سلامت زمینه ای مانند رژیم غذایی ضعیف یا عادات شخصی ناسالم است.


محققان دانشگاه هاروارد می گویند؛ شب کاری ریسک سرطان سینه را افزایش می دهد

مهر: تحقیقات جدید نشان می دهد زنان شب کار در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند، چرا که نور مصنوعی مانع از تولید هورمون هایی می شود که نقش مهمی در سرکوب رشد تومورها دارند. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «در جامعه مدرن صنعتی ما نور مصنوعی تقریبا در همه جا وجود دارد. نتایج ما نشان می دهد قرارگیری وسیع در معرض نورهای فضای باز در ساعات شب می تواند یک فاکتور پرخطر جدید برای سرطان سینه باشد». به نظر می رسد ملاتونین، هورمون تولید شده در مغز انسان، رشد تومورهای سرطان سینه را متوقف می کند، اما قرار گرفتن در معرض نور می تواند میزان آن را کاهش دهد، چراکه باعث اختلال در ریتم های شبانه روزی ما شده- ساعت داخلی بدن ما که خواب آلودگی و هوشیاری را کنترل می کنند- و در مقابل منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود. در این مطالعه جدید، تیم تحقیق داده های حدود ۱۱۰ هزار زن را بررسی کرده و تاثیر کار شیفت شبانه را در نظر گرفتند. نتایج نشان داد زنانی که در معرض بیشترین میزان نور در فضای باز در طول شب بودند، با حدود ۱۴ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در مقایسه با زنان در کمترین میزان قرارگیری در معرض نور قرار داشتند. محققان عنوان می کنند که میزان نور فضای باز در شب افزایش می یابد، بنابراین میزان ابتلا به سرطان سینه نیز افزایش می یابد، اما تاکید می کنند که برای تأیید یافته های مطالعه و تشخیص مکانیزم بالقوه، نیاز به مطالعات بیشتری است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *