صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایان بی‌نتیجه نشست کمپ دیوید درباره راهبرد آمریکا در "افغانستان"

۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۰:۰۱
کد خبر: ۳۴۰۳۹۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رئیس جمهور آمریکا در نشستی با دستیاران ارشد خود در زمینه امنیت ملی، مجموعه ای از گزینه ها را برای راهبرد آمریکا در قبال افغانستان بررسی کرد اما در مورد اینکه نیروهای بیشتری را به طولانی ترین جنگ آمریکا اعزام کند یا خیر تصمیمی نگرفت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رویترز در گزارشی از واشنگتن به قلم استیو هالند و جاناتان لاندای نوشت: رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در نشستی با دستیاران ارشد خود در زمینه امنیت ملی، مجموعه ای از گزینه ها را برای راهبرد آمریکا درقبال افغانستان بررسی کرد اما درمورد اینکه نیروهای بیشتری را به طولانی ترین جنگ آمریکا اعزام کند یا خیر تصمیمی نگرفت.

نشست روز جمعه جدیدترین بخش از مجموعه گفتگوهای سطح بالا آمریکا درباره افغانستان و یک راهبرد امنیتی گسترده تر برای منطقه جنوب آسیا بود که مدتها است به علت اختلاف های داخلی با بن بست روبرو است و باعث شده است ترامپ و مشاوران امنیت ملی وی نتوانند به نتیجه ای روشن دست یابند.

سارا ساندرز سخنگوی کاخ سفید پس از این نشست که در کمپ دیوید در ایالت مریلند برگزار شد در مصاحبه با خبرنگاران گفت: راهبردی جدید برای محافظت از منافع آمریکا در جنوب آسیا در اختیار ترامپ قرار گرفت و درباره آن گفتگو شد.

وی افزود: رئیس جمهور درحال مطالعه و بررسی گزینه های خود است و در زمان مناسب نتیجه را به مردم آمریکا ، متحدان و شرکای ما و جهان اعلام خواهد کرد.

هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی آمریکا و دیگر مقامات بلند پایه در زمنیه امنیت ملی به منظور حمایت از افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان به این نشست قدم گذاشتند. آنها در نشستی که اواسط ژوئیه برگزار شده بود بر حمایت خودشان از اعزام سه تا پنج هزار نیروی آمریکایی و ائتلافی به افغانستان تاکید کردند.

مخالفان جهانی شدن که استیو بنن پیش از برکنار شدن از سمت خود به عنوان استراتژیست ارشد ترامپ در راس آنها قرار دارد، از خروج نیروهای آمریکایی حمایت می کنند.

مقامات آمریکایی در مصاحبه با رویترز گفتند خروج کامل از افغانستان، حفظ وضع موجود یعنی باقی ماندن همان هشت هزار و 400 نیروی آمریکایی در افغانستان، افزایش اندک نیروهای آمریکایی یا کاهش اندک نیروها از گزینه های مطرح است.

یک مقام آمریکایی گفت: جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا در سفر اوایل امسال خود به افغانستان به اشرف غنی رئیس جمهور این کشور گفت: آمریکا تعهدی پایدار به افغانستان دارد.

بیش از 15 سال از زمان حمله آمریکا به افغانستان و سرنگونی رژیم طالبان در این کشور می گذرد اما هنوز هیچ نشانه ای از پایان جنگ در افغانستان به چشم نمی خورد.

دستگاه های اطلاعاتی آمریکا ماه می ارزیابی کردند شرایط در افغانستان سال آینده حتی در صورت اعزام نیروهای بیشتر آمریکا و متحدانش به این کشور ، قطعا وخیم تر خواهد شد.

اختلاف ها برسر اتخاذ موضع سرسختانه تر درقبال پاکستان به علت کوتاهی در از بین بردن مخفیگاه های طالبان و بازداشت سرکرده های افراطی افغان باعث پیچیده شدن گفتگوها در نشست کمپ دیوید شده است. مقامات آمریکایی می گویند طالبان افغانستان مورد حمایت عناصری در ارتش پاکستان و دستگاه اطلاعاتی این کشور است. این در حالی است که اسلام آباد چنین اتهاماتی را رد می کند.

مقامات آمریکایی تصریح کردند براساس یکی از پیشنهادها، آمریکا بررسی این موضوع را آغاز خواهد کرد که آیا نام پاکستان را در فهرست حامیان دولتی تروریسم قرار دهد یا خیر. چنین اقدامی تحریم های شدید آمریکا علیه پاکستان ازجمله ممنوعیت فروش تسلیحات به این کشور و پایان یافتن کمک اقتصادی واشنگتن به اسلام آباد را درپی خواهد داشت.
­

ناامیدی ترامپ از فقدان گزینه هایی برای شکست طالبان و پایان دادن به طولانی ترین درگیری خارجی در تاریخ آمریکا باعث به تاخیر افتادن نهایی شدن یک راهبرد امنیت منطقه ای شده است.

ترامپ در نشست اواسط ژوئیه گفت: ماتیس و ژنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا باید برکناری ژنرال جان نیکلسون فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان را به علت پیروز نشدن در این جنگ بررسی کنند.

تاخیر در تصمیم گیری درباره راهبرد افغانستان زمینه را برای اریک پرینس Erik Prince بنیانگذار شرکت پیمانکار نظامی بلک واتر و بتسی دی ووس Betsy DeVos برادر وزیر آموزش ترامپ باز کرد تا طرح قرار گرفتن مزدوران را در افغانستان به جای نیروهای آمریکایی مطرح کنند.
یک مقام بلندپایه دولت افغانستان گفت: این طرح به کاخ سفید نیز رسیده است.

خبرگزاری صدا و سیمای ایران نوشت: این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود افزود: هیچ نشانه ای از بررسی چنین طرحی در نشست کمپ دیوید وجود ندارد.
وی تصریح کرد مک مستر ، ماتیس ، دانفورد و ژنرال بازنشسته جان کلی رئیس کارکنان کاخ سفید با این طرح مخالفند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *