برگزاری جشنواره نمایشنامهخوانی «وتار» قابل تحسین است
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، توحید معصومی، داور پنجمین جشنواره نمایشنامهخوانی «وتار» گفت: برگزاری جشنوارههای نمایشنامهخوانی میتواند برکات بسیاری برای عرصه نمایشنامهنویسی داشته باشد، به شرط اینکه گروههای متقاضی و شرکت کننده متون بکر و جدیدی ارائه بدهند.
وی افزود: در پنجمین جشنواره منطقهای نمایشنامهخوانی «وتار» که با حضور 7 گروه از چهار استان برگزار شد، بیشتر آثار غیر بومی و قدیمی و برخی از آنها حتی در تهران قبلا اجرای عمومی داشتهاند، مسلما خوانش اثری که پیشتر اجرای صحنهای داشته، چندان لطفی ندارد. اگر گروههای نمایشی با احترام به فرهنگ خطه خود، از آثار بومی استفاده کنند بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت، البته لازمه این کار، اعتماد دو طرفه (نویسندگان و کارگردانهای جوان) نسبت به یکدیگر است. به طور مثال، استان کردستان نویسندگان نامدار و قابل اعتنایی دارد که اگر به گروههای جوان اعتماد کنند و آثارشان را در اختیار کارگردانهای متقاضی قرار بدهند، در تقویت وجهه و بُنیه تئاتر بومی استان خود در بدنه تئاتر حرفهای کشور کمک شایانی خواهند کرد.
این کارگردان تئاتر اضافه کرد: همه میدانیم تئاتر کشور از ضعف نمایشنامهنویسی رنج میبرد که به نظرم یکی از قدمهای موثر در رفع این کمبود، برگزاری جشنوارههای نمایشنامهخوانی است، البته به شرطی که متون بومی و بکری ارائه شود. حوزه هنری استان کردستان نیز در برگزاری جشنواره منطقهای نمایشنامهخوانی «وتار» مسیر درستی را پیش گرفته است که البته برای برداشت ثمرات آن باید راه دشواری را طی کند اما آنچه تا به حال به انجام رسیده، حکایت از دل دغدغهمند مدیریت و مسئولان حوزه هنری کردستان دارد که خالصانه هنرمندان منطقه را میزبانی کردهاند.
توحید معصومی در پایان گفت: معتقدم برای تقویت تولید متون نمایشی باید بحث نمایشنامهخوانی را در همه استانها جدی گرفت. البته این آسیب نیز وجود دارد که صرف خوانش نمایشنامههای کم محتوا یا تکراری، باعث دافعه مخاطبان از برنامههای نمایشنامهخوانی شود ولی اگر گروههای جوان و نویسندگان مستعد برای تولید آثار بومی تشویق شوند، قطعا ثمرات آن متوجه بدنه تئاتر کشور خواهد بود.
پنجمین جشنواره منطقهای نمایشنامهنویسی و نمایشنامهخوانی «وتار» با حضور ۷ گروه نمایشی از استانهای همدان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان از ۲۳ تا ۲۵ مرداد سال در شهر سنندج برگزار شد. داوری و قضاوت آثار این جشنواره بر عهده دکتر قطبالدین صادقی، پرویز فاضلنژاد و توحید معصومی بوده است.