صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا شما هم وقت حرف زدن می گویید «اومممم»؟

۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹:۵۴
کد خبر: ۳۴۰۲۹۶
استفاده از کلمات غیر ضروری و حشو نشان دهنده این هست که فرد متکلم قصد داره تا خودش را فرد مؤدبی نشان بدهد. فکرش را بکنید که شما یک نفر را به مهمانی دعوت می کنید. اگر او نخواهد دعوت شما را بپذیرد و رُک و بی پرده و بدون مقدمه چینی بگوید «نه، نمی آیم» بی شک شما را ناراحت خواهد کرد...

به گزارش گروه فضای مجازی ، آدم های کمی پیدا می شوند که بتوانند بدون تپق زدن حرف بزنند و استاد مسلم حرف زدن و سخنرانی باشند. خیلی از ما وقتی می خواهیم صحبت کنیم از کلمات پُر کننده و حشوی مثل «اوممممم»، «آره»، «میدونی؟» و یا مثل اینها استفاده می کنیم. اما استفاده از این کلمات نشان دهنده ی چیست؟ آیا ما سخنرانان خوبی نبوده و یا به اندازه کافی از هوش و ذکاوت کافی برخوردار نیستیم؟

 

 

 

"مایکل هندفرد" استاد دانشگاه کاردیف استاد زبان انگلیسی و متخصص زبان شناسی تطبیقی در این باره نظر جالبی دارد و می گوید: استفاده از این کلمات غیر ضروری و حشو نشان دهنده ی این هست که فرد متکلم قصد داره تا خودش را فرد مؤدبی نشان بدهد. فکرش را بکنید که شما یک نفر را به مهمانی دعوت می کنید. اگر او نخواهد دعوت شما را بپذیرد و رُک و بی پرده و بدون مقدمه چینی بگوید «نه، نمی آیم» بی شک شما را ناراحت خواهد کرد، بنابراین او به واژه ای رهایی بخش پناه می برد: « اوممم،...میدونی من نمی تونم بیام.» که معنای تلویحی این است: «متأسفم من نمی تونم بیایم.»

اما دلیل دوم به ماهیت بحث و گفت وگو برمی گردد، وقتی سخنرانی بیش از اندازه فنی و پیچیده باشد، سخنران و متکلم از کلمات غیرضروری استفاده می کند تا به مخاطب مجال اندیشیدن و درک مطلب و مفهوم را بدهد، در واقع یک جور زنگ تنفس است که در کسری از ثانیه اتفاق می افتد.

گاهی وقتها هم گوینده برای پردازش کردن اطلاعات و دسته بندی کردن آنها در ذهنش کمی به زمان نیاز دارد و از واژه ای مثل «اوممم» یا «میدونی» استفاده می کند. این موضوع زمانی اتفاق می افتد که سؤال سختی پرسیده شده باشد.

اما دکتر «جان اسچافر» استاد دانشگاه وسترن الینوی و بازنشسته اف.بی. آی می گوید استفاده از واژه های غیر ضروری و حشو می تواند نشانه ای از فریب باشد وقتی کسی بخواهد شما را متقاعد کند و یا حرفهایش را از طرف دیگران تأیید کند از این کلمات استفاده می کند.

نتایج یک پژوهش انجام شده از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ میان صدها گفت وگوی روزانه ثبت شده نشان می داد که استفاده از واژه ای مثل «اومممم» براساس سن، جنس و شخصیت متفاوت هست و جوانان از این کلمات کمتر و زنان در مقایسه با مردان از آنها بیشتر استفاده می کنند.

منبع: تابناک

 


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 


برچسب ها: مکالمه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *