صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشخیص آلزایمر با معاینه چشم

۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۳:۳۴
کد خبر: ۳۴۰۲۵۱
مطالعه دانشمندان نشان می‌دهد می‌توان با معاینه چشم، موفق به پیش‌بینی زودهنگام امکان ابتلا به آلزایمر شد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، در حال حاضر به منظور تشخیص قطعی بیماری آلزایمر، پزشکان مجبورند اسکن "برش‌نگاری با گسیل پوزیترون"(PET) را از مغز بیماران بگیرند. با این حال، نه تنها این فرآیند هزینه‌بر بوده بلکه نیازمند تزریق ردیاب‌های رادیواکتیو به بدن بیمار است.

گیزمگ نوشت، به تازگی محققان مدعی‌ شده‌اند می‌توان با اسکن چشم امکان ابتلا به این بیماری را به طور زودهنگام تشخیص داد.

در بیماری‌ آلزایمر، پلاک‌هایی متشکل از پروتئینی موسوم به "بتا آمیلوئید" در مغز بیماران شکل می‌گیرد که به سلول‌های مغزی آسیب رسانده و آن‌ها را نابود می‌کند. در واقع اسکن‌ PET هم به دنبال همین پلاک‌ها می‌گردد.

تیمی از دانشمندان "مرکز پزشکی سدارز-سینای" در امریکا بر اساس یک مطالعه قبلی، دریافتند همین میزان انباشت‌های پروتئین بتا آمیلوئید در شبکیه (واقع در پشت چشم) هم شکل می‌گیرد و میزان پلاک‌ شناسایی شده در این بخش با میزان پلاک موجود در نواحی مغزی بیماران آلزایمری برابری می‌کند. این بدین معناست که می‌توان امکان بروز آلزایمر را سال‌ها قبل از ظهور علائم واقعی آن، با استفاده از اسکن چشم پیش‌بینی کرد.

در یک پژوهش بالینی، 16 بیمار مبتلا به آلزایمر پس از نوشیدن محلولی حاوی کورکومین، معاینه چشم را از سر گذراندند. این ماده که در زردچوبه هم یافت می‌شود، موجب شفاف‌شدن پلاک‌های آمیلوئید در شبکیه چشم بیماران می‌شود بنابراین می‌توان پلاک‌ها را به آسانی شناسایی کرد. زمانی که محققان اسکن‌های چشم بیماران را با گروه کنترل متشکل از افراد سالم مقایسه کردند، ارتباط بین پلاک‌ها در شبکیه و مغز مشخص شد.

دکتر "کیت ال. بلاک" (Keith L. Black)، یکی از رهبران این مطالعه، گفت: امیدواریم بتوانیم اسکن چشم را به عنوان یک ابزار غربالگری برای شناسایی زودهنگام آلزایمر به کار ببریم تا بتوانیم با دارو و تغییر دادن سبک زندگی فرد در روند ابتلای وی به آلزایمر مداخله کنیم و آن را تغییر دهیم.

جزئیات این پژوهش در مجله (JCI Insight) منتشر شد.

منبع: ایسنا

 


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *