صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنر پوسترسازی در میان "مهاجران افغانستانی" جایگاه مناسبی ندارد

۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۳۴۰۲۵۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رئیس خانه هنر افغانستان گفت: مهجوریت گرافیک مهاجرت و افغانستانی‌های مقیم ایران در مهجوریت هنرمند گرافیک است که تا چند سال گذشته اجازه انتخاب رشته‌ای بنام گرافیک را نداشت.

به گزارش سرویس بین الملل اولین نمایشگاه گروهی پوستر مهاجرت با حضور جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در گالری اندیشه در منطقه گلشهر مشهد افتتاح شد.

در این نمایشگاه آثار هنرمندان جوان مهاجر افغانستانی مقیم مشهد برای نخستین بار در معرض دید عموم قرار گرفت.

صدیقه ابراهیمی دبیر این نمایشگاه گفت: این نخستین حضور نمایشگاهی طراحان جوان مهاجر افغانستانی مقیم مشهد بود که موفق شدند به شکل گروهی آثار خود را در معرض دید علاقمندان قرار دهند و در نخستین روز از برپایی این نمایشگاه استقبال فوق العاده ای صورت گرفت.

وی افزود: حضور پیشکسوتان این رشته در محل نمایشگاه باعث قوت قلب ما شد و اساتید برجسته ایرانی و افغانستانی آثار به نمایش گذاشته شده را تحسین کردند.

احسان مهدوی طراح و گرافیست ایرانی و مدرس دانشگاه در گفت و گو با فارس گفت: من خیلی ذوق زده شدم از دیدن این پوسترها و این هنرمندان جوان علیرغم اینکه در عالم مهاجرت به سر می‌برند، بسیار سخت کوشند، این نمایشگاه پر از نشاط و امید بود.

وی خاطرنشان کرد: هنرمندان مهاجر افغانستانی این لیاقت را دارند که در تمام دنیا مطرح شوند و این جوانان می‌توانند با هنر خود جلوی جنگ و جهالت را بگیرند و به این فضای خشونت و کشتار پایان دهند.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: هنرمندان مهاجر واقعا با استعداد هستند و از آن مهم‌تر سختکوشی آنها است و آن چیزی که به نظر من از استعداد مهم تر است سخت کوشی و همت است که هنرمندان مهاجر با این توانایی قله‌های افتخار هنر را فتح خواهند کرد.

«محمد حسین جعفری» رئیس خانه هنر افغانستان در گفت و گو با فارس، از مهجوریت پوستر و گرافیک در بین سایر هنرهای رایج و مرسوم در بین جامعه هنری افغانستانی گفت و افزود: مهجوریت گرافیک مهاجرت و افغانستانی‌های مقیم ایران در مهجوریت هنرمند گرافیک است که تا چند سال گذشته اجازه انتخاب رشته‌ای بنام گرافیک را نداشت.

وی گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر این بستر فراهم شده که مهاجرین هم در رشته گرافیگ تحصیل می‌کنند و با ایجاد این بستر جدید در این حوزه، هنر گرافیک قطعا خواهد توانست به زودی جایگاه خود را در میان پوستر جهان پیدا کند.

جعفری در ادامه خاطرنشان کرد: روح گرافیک در دل سوژه‌هایی چون جنگ و مهاجرت رشد می‌کند و این این امر متاسفانه یا خوشبختانه گریبانگیر هنرمند گرافیست مهاجر هم است.

این هنرمند افغانستانی از تعامل اساتید ایرانی با هنرجویان مهاجر به نیکی یاد کرد و افزود: کمتر اتفاق نیک بین هنرمندان از این دست می‌افتد که امروز در این نمایشگاه شاهد همراهی و آموزش استادان گرافیک ایران و افغانستان را در کنار هم نظاره‌گر بودیم.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *