سومین روز بررسی «صلاحیت وزرای پیشنهادی»/ تجلیل از نمایندگان آزاده/ حجتی: کشاورز هستم/ تشکر از رئیس قوه قضاییه برای پیشنهاد آوایی/ وزیر پیشنهادی دفاع مخالف ندارد + تصاویر و حاشیهها
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ٬ سومین روز بررسی صلاحیت «وزرای پیشنهادی» دولت دوازدهم که از صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شده بود لحظاتی قبل پایان یافت.
نمایندگان طی سه روز گذشته صلاحیت وزرای پیشنهادی «آموزش و پرورش»، «ارتباطات و فناروی اطلاعات»، «اطلاعات»، «اقتصاد و امور داریی»، «امورخارجه»، «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «جهاد کشاورزی»، «دادگستری» و «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» را بررسی کردهاند.
اخبار لحظه به لحظه بررسی صلاحیت «وزرای پیشنهادی» را با میزان بخوانید.
نمایندگان مجلس امروز به ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی پرداختند.
جلسه بعدی مجلس روز شنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.
در این نامه از تلاش های وی در رشد جهشی تولیدات صنایع و تجهیزات دفاعی، قدرت موشکی و نوسازی بخشی از سامانه های دفاعی و صنعتی قدردانی شده است.
سیدتقی کبیری در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: براساس ماده 206 آئین نامه داخلی مجلس گفت: نکته ای که روز گذشته مطرح شد این بود که وزرای پیشنهادی به سئوالاتی که از ناحیه نمایندگان مطرح می شود پاسخ دهند که دراین جا این تذکر را به همکاران نماینده عرض می کنم که در طول مذاکرات و بحث هایی که موافقان و مخالفان انجام می دهند با مراجعاتی که به وزرای پیشنهادی می شود باعث گم شدن سئوال می شود و وزرای پیشنهادی به خصوص وزیری که در مورد آن صحبت می شود فرصت نمی کنند سئوالات را به خوبی گوش دهند.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی افزود: من این پیشنهاد و تذکر را می دهم که حداقل نسبت به آن وزیر در آن مدتی که موافقت و مخالفت صورت می گیرد این فرصت داده باشد که یادداشت هایی را داشته باشند تا در موعد مقرر به سئوالات، پاسخ ها دهند.
لاریجانی که اداره جلسه علنی را بر عهده داشت گفت: تذکر خوب و درستی است و ما نیز معتقدیم زمانی که موافق و مخالف صحبت می کنند نمایندگان اجازه دهند که وزرا به مذاکرات گوش بدهند.
وی افزود: امروز بسیاری از دولتها که در پی تحریم ایران بودند، در صف ارتباط با ما هستند.
امیر حاتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به قدرت بازدارندگی دست پیدا کرده و توانسته آن را حفظ کند، گفت: تلاش دشمنان برای تضعیف امر دفاع در ایران و همچنین انعقاد قراردادهای سنگین برخی همسایگان ایران و تبدیل منطقه به انبار سلاح، دو چالش پیش روی وزارت دفاع است.
مصطفی کواکبیان در تذکری خطاب به رئیس مجلس گفت: بهتر است تدبیری کنید تا در صورتیکه هز وزیر پیشنهادی که مخالف ندارد، موافقین او هم صحبت نکنند.
لاریجانی پاسخ داد: بله. بهتر هست موافقین هم صحبت نکنند اما ما نمی توانیم الزام کنیم که صحبت نکنند.
کواکبیان خطاب به لاریجانی گفت: شما می توانید به نوعی ورود کنید و از لاریجانی پاسخ شنید:«نه به اندازه پرفسور کواکبیان».
پس از آن، علی لاریجانی با خنده به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفت: بد نبود آقای آوایی را برای وزیر ارشاد معرفی می کردید، شعر خوبی خواندند.
وزر پیشنهادی دادگستری، نماینده مخالف ندارد و صرفا نماینده موافق این وزیر پیشنهادی در جایگاه ناطقان قرار گرفت.
علی لاریجانی که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده دارد گفت: طبق آیین نامه وقتی یک وزیر پیشنهادی، مخالف نداشته باشد موافق او می تواند صحبت کند اما پیشنهاد می کنیم کمتر صحبت کند.
وی توضیح داد: از آنجایی که تعداد محدودی به لحاظ زمانی می توانند در جریان بررسی رای اعتماد در قابل موافق و مخالف صحبت کنند، برای این منظور قرعه کشی صورت می گیرد بنابراین همه نمایندگان نمی توانند صحبت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طبق آیین نامه داخلی مجلس، برای بررسی صلاحیت و رای اعتماد هر وزیر پیشنهادی دو نماینده موافق و دو نماینده مخالف آن هم بر اساس قرعه کشی فرصت اظهار نظر دارند.
وی تصریح کرد: اگر بنده اینجا دفاعی انجام میدهم یا پاسخی را به سؤالات عزیزان میدهم، خدایی ناکرده این امر تداعی نشود که ما هیچ نقطه ضعفی نداریم؛ بنده نقاط ضعف زیادی دارم.
حجتی افزود: امیدوارم اگر توفیق داشتم و تقدیر بود که ادامه راه دهم با حمایت دولت و مجلس و مشارکت تولیدکنندگان قدمی را در رفع مشکلات فراگیر و زیاد کشاورزان برداریم.
وی گفت: از کودکی با کشاورزی فاصله نداشتم و کشاورز بوده و هستم.