چرایی تمایل عربستان برای برقراری ارتباط با ایران
وی ادامه داد: عربستان در سیاستهای جنگی خود علیه یمن شکست خورده و اخیراً به یکی از مقامات غربی اظهار کرده که میخواهند از یمن خارج شوند. سعودی ها برای اینکه آبرومندانه از یمن خارج شوند بحث روابط با ایران را مطرح میکنند تا این تصور را ایجاد کنند که دوستی با ایران باعث خروج آنها از یمن شده است و وانمود کنند جنگی که هست بخاطر اختلاف با ایران است.
کارشناس مسائل خاورمیانه اضافه کرد: در مجموع یکی دیگر از علل رغبت عربستان برای برقراری روابط با ایران شکست این کشور در سیاستهای منطقهایش است. به اذعان همه رسانهها و تحلیلگران شیوههای نظامی و مداخلات جنگ افروزی را که در گذشه دنبال میکرده به بن بست رسیده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: عربستان میخواهد از انزوای منطقه ای خارج شود و با حرکت بسوی برقراری روابط با ایران و دیگر کشورها قصد دارد روی شکستهایش سرپوش بگذارد.
قنادباشی تصریح کرد: علت دیگر به سرکوبی شیعیان عوامیه برمی گردد، نزدیک به 2 ماه است که منطقه شیعه نشین عوامیه مورد حمله قرار میگیرد و این باعث شده تصور بسیار بدی نسبت به آنچه که در عربستان هست در بیرون از این کشور بازتاب داده شود. این امر عربستان را در فشار بین المللی قرار داده و در داخل کشور هم بحرانی ایجاد کرده است.
کارشناس مسائل خاورمیانه یادآور شد: یکی ازدلایل این کشور برای برقراری ارتباط با ایران اینست که مخالفت شان با شیعیان را پنهان کنند و آنچه در العوامیه میگذرد را یک تبهکاری معرفی کنند و وانمود کنند با کشورشیعه نشین ایران ارتباط حسنه ای دارند و اگر مردم العوامیه را سرکوب میکنند به خاطر خطای آنهاست.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از دلایل عربستان برای برقراری ارتباط با ایران به خاطر پنهان کردن ضدیتشان با شیعه در منطقه و همچنین العوامیه است.